Јас сум од Штип и тука имаат DOCSIS 3.0 затоа што многу корисници имаат тука.Најглоемиот дел се на Телекабел а останантото е на Кејблтел и адсл.Е сега DOCSIS 3.0 има 4 канали на Downstream.постои и со 8 ама тоа тука не се користи барем кај нас.Јас баш ги прашував од Телекабел за нивниот систем и рекоа дека е со 4 даунстрим канали.Е сега најдобро би било да им се јавиш и да ги прашаш за битола дали имаат 3.0 и таму.За Скопје знам дека имаат 110%.Ако се добро сијечам ти си друже од Битола, у Битола неглеам дека се нуди Docsis 3.0 модем, значи дека Битола има Ок нет шо беше лесно да да закључи од твоите(и други) спид тестови а богами и пофалби и таму Docsis 3 сеуште не е имплементиран пошо нема потреба, едноставно БТ има малце корисници у мрежа па си функционира и спид тест јутјуб и све си е розево
Мене ми е друго прашањето за модемиве пошто исчитав бајаги за Docsis 3 од кој би ги издвоил ова и ова и некако ми нема логика да држам дома модем кој теоретски може да симиња со 440 Mbps а да ми е лимитиран на 8Мбпс и за тоа да опрчам 4 иљадарки. Разбирам дека модемов има 8downstream канали наместо сегашниве 1 и сигурно ке биде постабилен нетов ама за јутјуб 4000 е многу иначе сум на пакетот 500 со 50Гб без доплата.
шо пари е тој модем?Јас сум од Штип и тука имаат DOCSIS 3.0 затоа што многу корисници имаат тука.Најглоемиот дел се на Телекабел а останантото е на Кејблтел и адсл.Е сега DOCSIS 3.0 има 4 канали на Downstream.постои и со 8 ама тоа тука не се користи барем кај нас.Јас баш ги прашував од Телекабел за нивниот систем и рекоа дека е со 4 даунстрим канали.Е сега најдобро би било да им се јавиш и да ги прашаш за битола дали имаат 3.0 и таму.За Скопје знам дека имаат 110%.
--- надополнето ---
PS И мене ме интересира дали ако купиш таков модем ќе имаш бенефит од тоа или пак исто ќе ти биде преку 1 канал на даунстрим....
Има еден од 4200 мислам и еден од 5200шо пари е тој модем?
Јас па добив друга информација од техничка поддршка. Човекот ми рече дека најверојатно ќе треба само да купиме еден од Thomson-ите и дека независно на кој пакет сме(нема да има потреба да преминуваме на појак пакет) ќе имаме DOCSIS 3.0 брзини.Неколку работи кои сакам да ги појаснам.Тоа требаше Телекабел да го направи ама бидејќи се грижат за корисниците јас ќе го направам тоа. Модем кој подржува DOCSIS 3.0 се купува само ако планираш да преминеш на појак пакет интернет со поголема претплата.Ти да го купиш сега и ако користиш 500 денари пакет пример брзината ќе ти биде 8мбпс не побрза.Ако преминеш на тој Хајперспеј тогаш се зима овој модем со DOCSIS 3.0. Инаку стандардот 3.0 им е веќе интегиран во системот и го користат претплатниците кои се на појаки пакети.
Хаха најверојатно,има ли нешто кај нив да е сигурно да не купи човек толку скап модем и да се заебе...Инаку на дигиталната ги има следните канали кои вредат да се спомнат:NOVA TV,OBN,HRT1,2,PLUS,MTV DANCE,HITS,ROCK,VIVA,FNL,EXTREME SPORTS.Е сега ме интересира дали кај некој му ги отвара Showsport каналите и македонскиве канали на дигиталната?Кај мене е црна слика нема ништоЈас па добив друга информација од техничка поддршка. Човекот ми рече дека најверојатно ќе треба само да купиме еден од Thomson-ите и дека независно на кој пакет сме(нема да има потреба да преминуваме на појак пакет) ќе имаме DOCSIS 3.0 брзини.
кај мене у последно време торентите се збеснати не стигаат ни тера бајти лимитШто е со интернетов од вчера навака стварно не ми е јасно, поспор у живота не бил :S Торент ми симиња со 10кб/с
Во колку часот ја симнуваше играва?кај мене у последно време торентите се збеснати не стигаат ни тера бајти лимит
за 2 сати 8 гига бајти играва ја симнав
еве сеа тест спеед во 12 и пол попладне инаку играва ја симнував во 12 навечер до 2 сатот симната бешеВо колку часот ја симнуваше играва?
PS: Пушти еден SpeedTest.
showsport до пред некое време си функционираа ама во моментов се мртви, а македонските канали мене ми ги отвора овие: сител, сител3, а1, а2, алфа, бом и толку мисламЕ сега ме интересира дали кај некој му ги отвара Showsport каналите и македонскиве канали на дигиталната?Кај мене е црна слика нема ништо
ех сега и ти многу барашДа не ви е поминат лимитот? Јас веќе преку 2 гига минав. Срање е кога е надминат барем на 2мбпс да паѓа.