Ама види сеа,мрежата вие треба да ја средите не ние корисниците тука да мислат што е проблемот и зошто кај нив не е во ред.А за зголемување на брзината немам видено до сега ни еден случај каде повеќе од 40% од сите корисници мораа да се јавуваат за да им ја средат брзината.Додека кај другите е автоматски тука...Тоа само кај Телекабел.В поглед на мрежата и одржување оценка 2.5.Инаку фала богу барем кај мене мрежата од Телекабел е реалтивно нова тука се веќе 6-7 години па немам големи проблеми или посериозни испади.Брзината е добра освен некогаш што знае да зезне.Е да пофалам помина месец ипол и нетот не ми падна ни еднаш.Реков 2-3 дена ... ама секогаш може да оди нешто побавно одошто треба ... доколку некој сеуште е на 4мбит нека се јави во подршка одма ќе го средат ...
За огорчениов корисник погоре, многу нејасно и нервозно си ја кажал муката ... или не си знаел да кажеш што е проблемот или не си бил доволно упорен ... да ја слушнеме и другата страна ...
Не ми е јасно како може генерлано да тврдите дека не чини некој провајдер ако од примет 10000 корисници имаме 10 незадоволни (0.1%) ...
im zvonev na ovie od podrska i mi rekoa deka ovoj mesec brzinata bila zgolemena samo na onie koi imaat telefon+ internet+tv, a od 1-vi juni za siteАма види сеа,мрежата вие треба да ја средите не ние корисниците тука да мислат што е проблемот и зошто кај нив не е во ред.А за зголемување на брзината немам видено до сега ни еден случај каде повеќе од 40% од сите корисници мораа да се јавуваат за да им ја средат брзината.Додека кај другите е автоматски тука...Тоа само кај Телекабел.В поглед на мрежата и одржување оценка 2.5.Инаку фала богу барем кај мене мрежата од Телекабел е реалтивно нова тука се веќе 6-7 години па немам големи проблеми или посериозни испади.Брзината е добра освен некогаш што знае да зезне.Е да пофалам помина месец ипол и нетот не ми падна ни еднаш.
Абе нема врска тоа... нека не ве лажат. Немам телефон, а брзината ми е зголемена, иако последниве два-три дена ме зеза нештоim zvonev na ovie od podrska i mi rekoa deka ovoj mesec brzinata bila zgolemena samo na onie koi imaat telefon+ internet+tv, a od 1-vi juni za site
Прегледај го приврзокот 28764Реков 2-3 дена ... ама секогаш може да оди нешто побавно одошто треба ... доколку некој сеуште е на 4мбит нека се јави во подршка одма ќе го средат ...
За огорчениов корисник погоре, многу нејасно и нервозно си ја кажал муката ... или не си знаел да кажеш што е проблемот или не си бил доволно упорен ... да ја слушнеме и другата страна ...
Не ми е јасно како може генерлано да тврдите дека не чини некој провајдер ако од примет 10000 корисници имаме 10 незадоволни (0.1%) ...
Чим одговорните го читаат тогаш може ли да отвориме на форумов дискусија во посебна тема за ТВ понудата па така да почнат да читаат мислења и предлози за нови канали итн?Ајде да разјасниме неколку работи ...
1) не сум официјален претставник на ТК, но во ваш интерес на посетителите на форумов ви ги дадов официјалните информации неколку денови пред да бидат објавени на сајтот ...
2) коклу што знам - 99% од модемите се веќе на новите брзини (без разлика дали имате само интернет или интернет+телефон)
3) доколку некој модем е синхронизиран на 8мбита, а не се добива максималната брзина тоа е од неколку причини (ќе ги дадам по најчест редослед): вирус, лошо ниво на сигнал, диви приклучоци кои предизвикуваат пречки во сигналот, преоптеретеност на тој канал (downstream), дефект во коаксијалната мрежа, дефект на оптичката мрежа, проблеми со провајдерите на интернет итн.
4) Најчесто во културен муабет со луѓето од техничка подршка ќе се најде причината и солуцијата - некогаш е потребн ода дојде екипана лице место и/или до лице место (значи нема потреба да ви дојдат дома, но ќе поминат до вашиот кат, зграда, влез, улица)
5) Доколку повеќе пати имате проблем секогаш можете да пишете за проблемот аргументирано тука - одговорните редовно го читаат форумот и најчесто се трудат да ги разрешат проблемите ...
Сега откако ги разјаснивме работите - продолжете со дискусија како што доликува ...
Идејата е генерално добра, но има една правна пречка - сите промени на програмските пакети кај кабелските телевизии е процес кој се одвива во Советот за радио дифузија и истиот се врши врз некои определени процедури, па сме доведени во ситуација да бараме нешто што нема да може да биде исполнето поради комплексноста на процедурата ...Чим одговорните го читаат тогаш може ли да отвориме на форумов дискусија во посебна тема за ТВ понудата па така да почнат да читаат мислења и предлози за нови канали итн?
Хмм..Мислам дека додавање или бришење на програми од понуда е одлука на операторот,а Совет за радио дифузија е тој што треба да каже дали тој канал може да се емитува и слично.Не сум баш сигурен...Незнам стварно вака телевизијата е глупа,телевизорот со месеци не сум го вклучил:pos2: Откако ги тргнаа Discovery каналите веќе не се сеќавам кога телевизија сум седнал па да загледам нешто.Мислам дека Discovery каналите треба да ги вратат и да додадат барем неколку.Пример како BBC Entertainment,Euro News,Metropolis,History Channel и слично.Досега да имаше можност да се има телефон+интернет одамна ќе исфрлев кабловска ама неможе.А да заборавив да напоменам видов дека претплатата за кабловска е 350 во Скопје.Ако им е за тоа поскапување за 20-60 денари не е многу така да ако ја средатат понудата со новитети за повеќето би било прифатливо.Во Скопје нудат 65 канали во Штип 59.И ние сакаме повеќе канали :back:Идејата е генерално добра, но има една правна пречка - сите промени на програмските пакети кај кабелските телевизии е процес кој се одвива во Советот за радио дифузија и истиот се врши врз некои определени процедури, па сме доведени во ситуација да бараме нешто што нема да може да биде исполнето поради комплексноста на процедурата ...
Кога веќе зборуваме за кабелската, единствено би сакал Discovery да ги вратат каналите назад други барања реално немам, иако сепак мислам дека Discovery се изгуби под надворешни околности и под притисок од страна, сметам дека би можело пак да се среди и да се постигне некаков договор, спогодба за да се вратат назад, се разбира се е тоа легално.Хмм..Мислам дека додавање или бришење на програми од понуда е одлука на операторот,а Совет за радио дифузија е тој што треба да каже дали тој канал може да се емитува и слично.Не сум баш сигурен...Незнам стварно вака телевизијата е глупа,телевизорот со месеци не сум го вклучил:pos2: Откако ги тргнаа Discovery каналите веќе не се сеќавам кога телевизија сум седнал па да загледам нешто.Мислам дека Discovery каналите треба да ги вратат и да додадат барем неколку.Пример како BBC Entertainment,Euro News,Metropolis,History Channel и слично.Досега да имаше можност да се има телефон+интернет одамна ќе исфрлев кабловска ама неможе.А да заборавив да напоменам видов дека претплатата за кабловска е 350 во Скопје.Ако им е за тоа поскапување за 20-60 денари не е многу така да ако ја средатат понудата со новитети за повеќето би било прифатливо.Во Скопје нудат 65 канали во Штип 59.И ние сакаме повеќе канали :back:
5. Месечна претплата (за 4 телевизори): 450
6. Доколку имате интернет или телефон:350
epa tolku nema vise ,sekoe cudo za tri denaNekoj od Kozle da spodeli kako my e brzinata na TK? Skoro cela nedela ne kacuva poveke od 2Mbps. Koga pocnaa so prefrlanje imase 2-3 dena koa digav 7Mbps i tolky...