Urban Festival @ Skopje Fair - 21.11.2009

• Креатор на темата Креатор на темата -Trance-HCI
  • Време на започнување Време на започнување
Оние раперине ме онерасположија, рецитира нешто серел па ширел нозе па чмарот бил ваков па таков бил. :pop:
Лично не ми се свиѓаше тој дел, но видов дека голем дел од публиката лудуваа кога Ајс кажуваше каков бил чмарот :pos:
Навигатор - не ми праеше кеиф, незнам зашто, можеби поради Ајс пред него што ми ја усра вечерта.
Azax - the man. Ја оправи вечерта за мене, го слушавме и скокавме до 3 ипол, после неможев да издржам и со мојот компањеро си отидовме. Млади сме, слаби на кондиција. :P
Не беше лошо...имало и полошо но и подобро.

Satellite не пушташе
до 5ч беше азах
why ? o.O :nesum:
Дечко што ти е на тебе бе? Имаш ли престава каков сет направи Azax? ПАРТАЛИ БЕШЕ!!! Да траеше уште журката уште ќе пушташе. ЛОМЕЊЕ ЧОВЕЧЕ. Јас се нафатив да го снимам цел сет, ама успеав да снимам само 45 минути. После ми снема батерија GOD DAMNIT!!!! Иначе, според програмата Azax требаше да пушта до 4 ипол, па после да биде Бушава Азбука до 5 ипол, ама сите знаеме дека журките се до 5. Фино лепо, како последна песна Azax ја пушти The Better Man, а во исто време Liglalala од Clubbersguide (она беше така?) фрлаше оригинал цд-ња во публика од новиот албум (Round 1). Така да - сите што не останавте до крај - SHAME ON YOU :kesa:.

Од сетот на азакс па натаму журов беше супер!
А сетот на навигатор беше тужен:toe:

Дечко што ти е на тебе бе? Имаш ли престава каков сет направи Azax? ПАРТАЛИ БЕШЕ!!! Да траеше уште журката уште ќе пушташе. ЛОМЕЊЕ ЧОВЕЧЕ. Јас се нафатив да го снимам цел сет, ама успеав да снимам само 45 минути. После ми снема батерија GOD DAMNIT!!!! Иначе, според програмата Azax требаше да пушта до 4 ипол, па после да биде Бушава Азбука до 5 ипол, ама сите знаеме дека журките се до 5. Фино лепо, како последна песна Azax ја пушти The Better Man, а во исто време Liglalala од Clubbersguide (она беше така?) фрлаше оригинал цд-ња во публика од новиот албум (Round 1). Така да - сите што не останавте до крај - SHAME ON YOU :kesa:.

не реков дека не беше добро напротив ептен јака журка

прашав само зашто не пушташе музика , бидејќи по програмата требаше да пушта после азах

До некаде сум задоволен од журкава, го утнав рапот (намерно :) )
за Азакс и Навигатор секоја чест многу добра атмосвера направија :)

Озвучувањето беше добро но НЕ бев задоволен од салата, со еден збор беше мизерна, се создаваше толку лошо ехо што на моменти звучеше како да се руши јас мислам дека ако се одржи уште некоја журка таму ќе треба да ја реновираат зошто тешко да издржи :р

Прилично тапа беше до 1 30,после дојде интересното

Ти беше тој со телефонот дигнат нагоре цело време?? Кога и да се свртев назад имаше еден тип што снимаше со телефон :)
Инаку Лиглалалалалааа е друга девојка, на Ана не знам како и е јузерот на клаберсгајд.

luda zurka,vsusnost kako i site do sega na saem:-)
Hip hopot ne mi napravi voopsto keif.Ne slusam takva muzika i edvaj cekav da zavrsi...Mn mi bese monotono nekako.
Ama zatoa od 01.30 koga raspuka Navigator za mene pocna zurkata.Odlicen set..bravo...
Posle nego Azax kako i sekogas iskrsi.Deckoto e sekokas spremen da napravi odlicna zurka...

Ти беше тој со телефонот дигнат нагоре цело време?? Кога и да се свртев назад имаше еден тип што снимаше со телефон :)
Инаку Лиглалалалалааа е друга девојка, на Ана не знам како и е јузерот на клаберсгајд.

Ananana... :)

Инаку за журов топ беше... кај 1 влегов и ајс и тимбе уште пцуеа па од 1 и пол Мац почна да ломи онака кулирачки лежерно... ко за дрднање, па од кај 2 и пол азакис дое па почна со добри музичиња, па оптегна ремикс на Overload од Talamasca па ломеше па и почна да ми здосадуе едно време... али издржавме :)

За 150 денара топ бе... не се жалам... не ќењајте халата бината ова она, за 150 динара то је... :)

P.S. Голем поздрав до малиот од II-5 од Јосип Броз ваљда... го излажале кутриот со MDMA, се скинав смеење на потезите и фацките шо ги праеше.... ај ќе го има на фотки... :pos:

Да, јас бев тој. Бев облечен со бели панталони и темно зелена маица на долги ракави. Многу сакав да го снимам цел сет пошто Азакс ми е омилен артист (всушност, он е причината поради која слушам Psy-Trance и неговиот легендарен "Voices of Madness" Vs. Psychotic Micro). Се накурчив и пошто го сецкав сетот на по 20 мин, и таман кога почнав да го снимам 3тиот дел (тогаш беше у тек Overload (Remix)), а послем неа ја пушти Cutting Edge Science - ми снема батерија. Многу се изнервирав пошто за мене Cutting Edge Science е Psy-Trance химна. Очекував да ја пушти и The Exploding Man, ама ништо од тоа. И тие што ги пушташе беа партали. Особено прелазот од Flawless Victory (Bliss Remix) кон Live or Die :vozbud:.

сетот на навигатор го фатив малце и е катастрофа.. пушта некој лош непсиходеличен транс а после него знае дека следи малце помрсен диџеј..

Па тоа е уствари целта на warm-up DJ.
Не знам што наоѓате маани на Навигатор. Чисто наменски сет, ко загревање пред натпревар, т.е. главниот DJ, овај, нали...

Jas ne ni bev planiran za nastap, trebase Bushava Azbuka da nastapuva, no reshivme Azax da tera do kraj, nema rezon za pola saat nastap da mu se krati na covekot.

Vo sekoj slucaj top zurka, tie sto ostanaa do kraj si dobija i CD-a (sto nekoi frleni od bina, sto nekoj sreklija sto mi naleta sto mu dadov cd :D ), sea za akustikata, toa ne e do nas, toa e do salata. Tie sto bea napred si slushaa odlicno, sea drugoto....

Kako i da e, odlicno zurce, se gledame na naredno na Urban Dance za nova godina.
Info sto kako kade i koj mnoooogu naskoro

Pozdrav i se gledame :)

p.s. The videos are up, shibajte na www.clubbersguide-macedonia.com

P.S. Голем поздрав до малиот од II-5 од Јосип Броз ваљда... го излажале кутриот со MDMA, се скинав смеење на потезите и фацките шо ги праеше.... ај ќе го има на фотки... :pos:

Јас ќе го поздравам ЕМО :emo: момченцето, високо, и стројно и насмеано (нетипично за емо). Баш бев љубопитен да видам како емо се однесува на журки кај што нема емо музика, и интересно беше. Скока-скока, па си ја мести шишката, па пак скока-скока па пак местење шишка. Gnarly.

На 1:09 го има детенцето што го збори Воткамикс, а на 1:20 ја имате баба-мразица (онаа што делеше дискови при крај на журката).

Ова видео почнува со лепотанот :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom