KeleS
insolitus res
- Член од
- 22 јануари 2008
- Мислења
- 734
- Поени од реакции
- 57
Ок нека не е парада .. нека е протест , нека јавно излегување со молба за толеранциа ... ШТО И ДА Е . За мене лично секаква такво јавно изјавување е парадирање и рекламирање на својата сексуалност ...А јас неколку пати објаснив што значи и претставува терминот геј парада, што е всушност геј парада и што е тоа што треба да се случи во Македонија. Станув збор за различни работи. Така да, убаво би било да не мешаш некои рабооти и да отидеш неколку мои поста наназад да си собереш пар информации. За во иднина да не правиш грешки како "рекламирање на својата сексуалност", зопшто тоа што се подготвува нема врска со тоа. Се работи за нешто сосема друго.
Значи да ти објаснам зошто . Лично познавам Гејови и во македониа и во бугариа ... Неможите да ми објаснувате дека нема Геј лоби кај нас . Покето гејови кои ги познавам припаѓаат кон точно тоа лоби . И се успешни и големи луге кои никогаш не дозволуваат нивна сексуалност да им се меша во животот . И точно тие луге нема да излезат на никаков протест за толеранциа или шо и да е . БИдејки не рекламираат дека навечер се прибират дома и имаат Хот Геј секс со дечковците / девојките со кои живеат ... Ме разбираш
Е заради тоа кажувам дека е рекламирање секаков протест ...