Шкорпион
Corvus oculum corvi non eruit?
- Член од
- 16 октомври 2009
- Мислења
- 7.349
- Поени од реакции
- 7.606
геј парада е глупав субститут за протест. Ова не е некој вид јавна журка. Се работи за права, како што има и кај други протести.А вие здрави прави и живи сте или ви фали нешто?
Што тогаш паради и протести?
Права не ми зборувај за да се посвои дете прво треба да имаат предност оние кои можат да прават деца (хетеро) но се неспособни.
Знаеш ли ти каква желба имаат тие?
А за брак ако не тука имате ЕУ.
И секако дека предност имаат парови кои се хетеро, но не се способни сами да создадат дете, зборам кога на ред ќе дојде геј пар.
А зошто не тука? Можеби сум христијанин и сакам бракот во црква. Зошто тоа да ми е оспорено?
Не, бидејќи продолжуваш да ги извртуваш моите зборови, автомастки јас сум во право. Има разлика меѓу право на брак, право на брак со жена - 2 ТОТАЛНО РАЗЛИЧНИ РАБОТИ. Ама ако ти тоа не го гледаш, или не разбираш (можеби граматиката ти е слаба страна, па ставаш се во иста кошница), тоа е ИСКЛУЧИВО твој проблем. Има дискриминација, на големо.Гледаш,не си во право,имам право на брак,а со кого не да не е моја работа,туку исклучиво со лице од споритвен пол.Исто така и за хомосексуалецот,има исто право на брак како и мене,нема абсолутно никаква дискриминација.