Каин и Авел

• Креатор на темата Креатор на темата Jax Rebel
  • Време на започнување Време на започнување
Да да, ама јас не сум слушнал толку ретардирано објаснување до сега. Адам 4004 година п.н.е живеел 930 години. Значи до 3074 г.п.н.е
Неговите потомци живееле помалку ама сигурно не биле толку грешни за да паднат на 100. Испаѓа дека до пред да дојде Исус луѓето живееле екстремно долг живот, или барем досота повисок од нашиов сега. А јасно е дека порано луѓето заради недоволна грижа и медицинско познавање живееле бајаги помалку.

Не знам ти кај живееш. Јас одам на концерт со илјада луѓе се враќам здрав. Одам дупам курва не фаќам болест. Фаќам настинка за 2 дена ми поминува. Пред некој век да одеше кај курва ќе фатеше 300 болештини.

Докажи дека Адам живеел 930 години...или било кој над 200 еве ко помала бројка.
Забораваш еден фактор..не можам да се сетам..ама Бог на едно место го ограничува животниот век на 70 или така нешто беше..некаде кај Потопот ако не беше..
Еве Мики1 ако знае нека ме надополни

Верувале ние или не дека е можно човек да живее толку долго, факт е дека во услови без денешново загадување, човекот би живеел подолго. Пред некоја година гледав документарец на Дисковери за некое племе кое живее на некој висок планински врв (за жал заборавам имиња). Живеат како и нивните предци, без никаква технологија, не знаат за цигари, не користат алкохол... и дека има луѓе кои живеат по 120 години и таму тоа е нормално.
Интериста, прави разлика тоа ама сепак има и таму болести секакви од кои умира населението. Мислам дека ти пастираше статија од весник за некој што живееле околу 120 години а сепак пиел, пушел, бркал жени и што уште не. Организмот, исхраната, наследните болести... тоа го одредува животниот век а не гревот.
Забораваш еден фактор..не можам да се сетам..ама Бог на едно место го ограничува животниот век на 70 или така нешто беше..некаде кај Потопот ако не беше..
Дедо ми роден после потопот доживеа скоро 100 години. Да не го заборавил дедо Боже него или маргините пошроко ги поставил. Има и луѓе што живеат по 120 години. Има и мртви новороденчиња.

Интериста, прави разлика тоа ама сепак има и таму болести секакви од кои умира населението. Мислам дека ти пастираше статија од весник за некој што живееле околу 120 години а сепак пиел, пушел, бркал жени и што уште не. Организмот, исхраната, наследните болести... тоа го одредува животниот век а не гревот.

Дедо ми роден после потопот доживеа скоро 100 години. Да не го заборавил дедо Боже него или маргините пошроко ги поставил. Има и луѓе што живеат по 120 години. Има и мртви новороденчиња.
Животниот век на луѓето варива некои умираат на 120 некои на 10..треба ли да правам НЗС..и слични глупости..аман се работи а Библија не за рецепт за готвење

Ама шо сестри браќа кога се само браќа:helou:

и да се работеле нема ефект....освен ако бог на почетокот ги направил и мажите да остануват бремени :toe:
Kako samo braka koga po Kain i Avel Adam i Eva imale uste mnogu sinovi i kerki.

Ограничувањето на животниот век е навистина дадено, во моментов не би се сетил каде точно, но постои.

Животниот век на луѓето варива некои умираат на 120 некои на 10..треба ли да правам НЗС..и слични глупости..аман се работи а Библија не за рецепт за готвење
Ограничувањето на животниот век е навистина дадено, во моментов не би се сетил каде точно, но постои.
Види вака, Господ е семоќен. Ако тој го ограничува векот на живеење значи го ограничува векот на живеење. За што би користело ограничувањето на 70 години ако некој живее повеќе од 70. Господ рекол не повеќе од 70 и треба да се почитува тоа а не да се расфрламе со луксуз од +70 години.

Види вака, Господ е семоќен. Ако тој го ограничува векот на живеење значи го ограничува векот на живеење. За што би користело ограничувањето на 70 години ако некој живее повеќе од 70. Господ рекол не повеќе од 70 и треба да се почитува тоа а не да се расфрламе со луксуз од +70 години.
Како не го знам точното место во Библијта и за да го постирам цитатот може само да нагаѓаме..треба да го најдам па да дискутираме..оти не ги знам точните зборови..еве debi7777 може да помогне има големи познавање ..

Немам пастирано таква статија, не се сеќавам на нешто такво...

Нормално дека гревот не го одредува но имам слушнато и друга верзија од верниците а тоа се изменетите услови за живот на земјата, што е пологична. И тоа сигурно влијае, но не во таа мера да се симнеш од 1000 години на 80. Од друга страна, медицината е напредната и надминати се работи како масовно умирање поради обична настинка.

Она што сите го превидуваат во овие дискусии е апсолутната математичка невозможност за 6000 години човекот да се размножи од двајца луѓе на 6.700000 (моментално живи) луѓе. (Патем, не се ни 6000, зошто треба да се пресметува од Потопот наваму).

Според анализите кои се направени, (бројот на жители и растот на населението во одредени региони во одреден период), 4000 години пред нашата ера треба да имало околу 20 милиони жители на земјата. Бидејќи старите моќни империи како што сите знаеме, воделе пописи на населението, само во Римската Империја пред 2000 години имало 55 милиони луѓе. Светот во тој период има околу 200 милиони луѓе.

60-70 генерации на луѓе, да се котат како зајаци, не можат за 4000 години да се накотат толку. Ако ги додадеме на тоа сите војни, масовни истребувања, чуми, болести (многу повеќе има мртви луѓе од моменталниот број на живите), не постои никаква теорија од Адам и Ева до денес, поточно од Ное до денес, да бидеме толку колку што сме, макар и олку нетокму какви што сме...

Она што сите го превидуваат во овие дискусии е апсолутната математичка невозможност за 6000 години човекот да се размножи од двајца луѓе на 6.700000 (моментално живи) луѓе. (Патем, не се ни 6000, зошто треба да се пресметува од Потопот наваму).
:pos::pos: Еејјј кај ти текна.

Да во право си. За 4 000 години од неколку луѓе стигнале до 6 милијарди. Ама ако Господ го ограничил животниот век после потопот Ное и неговата фамилија сигурно биле прави зајци за да стигнат до оваа бројка денес.

Човештвото се размножува многу х 6 000 години ама споро поради тоа што на почетокот на човечкиот род(се разбира според еволуцијата на човекот) животниот век бил дваесетина години затоа што луѓето нормално биле животни и ретко кој доживувал смрт од "старост."

:pos::pos: Еејјј кај ти текна.

Да во право си. За 4 000 години од неколку луѓе стигнале до 6 милијарди. Ама ако Господ го ограничил животниот век после потопот Ное и неговата фамилија сигурно биле прави зајци за да стигнат до оваа бројка денес.

Човештвото се размножува многу х 6 000 години ама споро поради тоа што на почетокот на човечкиот род(се разбира според еволуцијата на човекот) животниот век бил дваесетина години затоа што луѓето нормално биле животни и ретко кој доживувал смрт од "старост."
http://ldolphin.org/popul.html

Може да ми каже некој како од Адам и Ева настанале белата,црната и жолтата раса?

Може да ми каже некој како од Адам и Ева настанале белата,црната и жолтата раса?

Не сакав да ја ширам дискусијата во сите правци. Значи пак, како од Ное настанале белата, црната, жолтата и црвената раса, за само 4000 години.

Како се рашириле на сите континенти, дури и на оние кои ги откриле Колумбо (ебате љубопитниот) и компанија, пред 500 и нешто години. Налетале на континентот и оп! Луѓе. Црвенкасти. Да се чудиш... И не само што имало луѓе туку и ништо не знаеле за своето библиско потекло, нити па како се нашле таму :)

Не можеле ни да се разберат, пошто дијалектот им бил различен. Дакле, следното прашање: како Македонскиот и Кинескиот се разликуваат толку многу, ако и двата влечат корен од јазикот на Ное? :)

И така натаму и така натаму и малку понаваму...

После Потопот..наследниците на Ноа зборувале сите еден јазик...како скаале да направат кула до небото(да не шиурам во тој правец)..Бог го измеша јазикот и ги распрсна оттаму низ целата Земја...во зависнот од тоа каде се населиле конечниот резултат се разлините бои на кожата..одосно расите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom