Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И што да правиме сеа, ќе немет кој да поставува алфабетски прашања....Ајдеее, се чини ќе нема за што да се пишува на форумов...:nesvest:
И подобро ќе ви биде. 
Туку да биде поинтересно и повесело, а поширокото прашање што се крие тука, ќе си го откриеш не е тешко. Не јас ти реков да го видиш графиконот од 1700 и некоја и да споредиш како растело населението од Потопот до денес...кој спомна 9 милјарди пред потпот кога јасно ти кажува колку е пресметнао ..разгледај..
Ова е од твојот извор. Не знам кој со здрав мозок би верувал дека пред 3 000 години имало 9 милијарди луѓе на планетава па дури и приближно( спремен сум да ја спуштам границата на 1 милијарда)I have arbitrarily chosen the population at the time of the Flood as 9 billion, though as shown above this may be too conservative.
Така е. Нешто ако нема доказ дека постои, не значи дека постои. Главен проблем на верниците. После прикаските за популација пред-после потопот.Историски доказ за Мојсеј..3.500 години пред наша ера..те молам..кои се шансите..
Дали ќе се посрамотам ако прашам пред колку години се случил Потопот и каде се истоварил Мојсеј?
Сега наидов на уште една контрадиктоност. Колку што знам јас Ное во својата арка земал од секој вид по еден пар. Тука прочитав дека по потопот бројот на луѓето од неколку милијарди се смалил на 8луѓе(4 пара). Може некој да појасни?
П.С. сега ми текна дека пред потопот уствари постоел само еден континент(не ми текнува на името мислам нешто на П беше) па тоа го објаснува распростанувањето на расите на сите делови во светот(читај Америка).
Едит: Го најдов името на контитентот. Се викаше Пангеа. Еве слика како изгледал(ова е научно докажано):
![]()
1. Потопот се случил тогаш кога се случил.
2. Што значи тоа „каде се истоварил Мојсеј„? Мојсеј не е дел од ноевата арка.
3. Ное со семејството и по пар животни, се истоварил на ридот/планината Арарат (денешна Турција), каде што сеуште стои остаток од арката. Тешко дека во Ноевото време, на Земјава имало милијарди луѓе.
4. Пред Потопот, сликата на Земјава била поинаква од денешната, така да преодот од една во друга територија не бил проблем за предпотопниот народ.
Koј дел од арката е останат, има ли некои податоци за тоа постои ли некој званичен доказ?3. Ное со семејството и по пар животни, се истоварил на ридот/планината Арарат (денешна Турција), каде што сеуште стои остаток од арката. Тешко дека во Ноевото време, на Земјава имало милијарди луѓе.
Koј дел од арката е останат, има ли некои податоци за тоа постои ли некој званичен доказ?
Моја грешка ова...требало да стои Ное, каде се истоварил Ное, ама тоа веќе е одговорено.
Инаку за првото како мислиш се случил кога се случил??? Зарем нема точно(или барем приближно) кажана некоја година?
Koј дел од арката е останат, има ли некои податоци за тоа постои ли некој званичен доказ?
Не нема и не верувам дека ќе има....мое мислење е дека како и телото на Мојсј..Ковчегот па и ова..нема да биде видливо за луѓето пред се пораи идолопоклонството но и поради тоа што сега за сега(баерм арката) ја завршила својата намена..а приказните за формите кои се пронајдени на Арарат(кој како планина најдобро одговара на описот) ..остануваат непотврдени..баерм научно..Koј дел од арката е останат, има ли некои податоци за тоа постои ли некој званичен доказ?