Каин и Авел

• Креатор на темата Креатор на темата Jax Rebel
  • Време на започнување Време на започнување
Значи црнците во Америка , ако продолжат да јадат компири и пченка ќе станат црвени во иднина.

Црнците од Америка, за да станат црвени, треба да се случи чудо или јак влијателен фактор. Денешните црнци од САД, кои имаат африканско потекло, имаат и и одредени разлики со африканските црнци. Африканците не се склони кон дебелеење и сите болести кои се последица од дебелеењето. Американските „индијанци„ (домородците) веќе страдаат од сите болести кои ги носи американскиот „мекдоналдизиран„ начин на исхрана.

Евангелистичка весела математика. Немам време а и не ме бива за формули.

:pos2::pos2: Мики1, си комбинираш некоја твоја верзија на еволуција и толкување на Библијата. Ова твоево е весела биологија :)

Господ може да направи нешто да заборавиш а нешто да се сетиш. Перач на мозок.

Не комбинирам ништо, само пишувам што е вистинито. Кој разбира-разбира, кој не, може да си прави „филмови„.

Евангелистичка весела математика. Немам време а и не ме бива за формули.

:pos2::pos2: Мики1, си комбинираш некоја твоја верзија на еволуција и толкување на Библијата. Ова твоево е весела биологија :)
Значи кога ние постираме се е весело..не ве бива за формули и немате време..а кога беше поставено како прашање од IoSono...тогаш делириуми на победа ...викај инквизиција мешаат математика и биологија со вера...:nenene:

?

Значи овој Господ направил огромни заебанции во комуникацијата на луѓето.

Маркус, те ѕирни го погорниов пост....
Едит:ѕирнат

Ок да не одиме оф.....темата беше за браката Каил и Авел...

е сега околу ова не ми е јасно Каил го убил Авел(поправете ме ако сум ги погрешил местата на имињата) тоа било прво убиство до тогаш ..и потоа бог го проколнал Каил да талка по земјата ..

Библијата ми е во раце и еве што пишува;

........Каил скокна на братаси и го уби. потоа господ го праша Каила; Каде е брат ти?(демек овој незнае а бог семоќен е)
Незнам одговори Каил ..зар јас сум чувар на твојот брат и потоа бог го проколна и го протера..бла ...бла....................Каил отиде од пред господовото лице во земјата Нод источно ед Еден и таму се насели Каил ја спозна својата жена:vozbud::vozbud:
е од кај испадна таа жена кога Адам Ева и нивните деца се први луге??????

Црнците од америка, за да станат црвени, треба да се случи чудо или јак влијателен фактор. ДенешниТе црнци од САД, кои имаат африканско потекло, имаат и и одредени разлики со африканските црнци. африканците не се склони кон дебелеење и сите болсти кои се последица од дбелеењето. Американските „индијанци„ (домородците) веќе страдаат од сите болсти кои ги носи американскиот „мекдоналдизиран„ начин на исхрана.

Значи , под предпоставка сега црнците да јадеа исхрана која ја јаделе индијанците - значи да јадат компири,пченка ,грав.
Значи да живеат во исти услови како Индијанците пред Крис.
Би требало во иднина да ја сменат бојата на кожата.

е сега околу ова не ми е јасно Каил го убил Авел(поправете ме ако сум ги погрешил местата на имињата) тоа било прво убиство до тогаш ..и потоа бог го проколнал Каил да талка по земјата ..

........Каил скокна на братаси и го уби. потоа господ го праша Каила; Каде е брат ти?(демек овој незнае а бог семоќен е)
Незнам одговори Каил ..зар јас сум чувар на твојот брат и потоа бог го проколна и го протера..бла ...бла....................Каил отиде од пред господовото лице во земјата Нод источно ед Еден и таму се насели Каил ја спозна својата жена:vozbud::vozbud:
Веќе го поставија и одговорив на тоа прашање..врати се назад на темата

„На жалост, опет криво„....по којзнае кој пат.

Не дека Бог не знае(л) што стори(л) Каин, туку Бог, како и на Адам, му поставува прашање со цел да му даде временска фора на Каин (како и на Адама) и кај Каин да проработи совеста која ќе го опомене Каина дека стори(л) злодело, кое е кршење на волјата Божја...

Ајде сега, уште некој „бисер„ од твоја страна, после кој треда да следи некое алфабетско објаснување „for dummies"., разбираш...

Значи , под предпоставка сега црнците да јадеа исхрана која ја јаделе индијанците - значи да јадат компири,пченка ,грав.

А замисли со новиов начин на исхрана какви се не луге ке има....зелени ,розови....леле колку убав свет овде гомно онде цвет:pos2:

„На жалост, опет криво„....по којзнае кој пат.

Не дека Бог не знае(л) што стори(л) Каин, туку Бог, како и на Адам, му поставува прашање со цел да му даде временска фора на Каин (како и на Адама) и кај Каин да проработи совеста која ќе го опомене Каина дека стори(л) злодело, кое е кршење на волјата Божја...

Ајде сега, уште некој „бисер„ од твоја страна, после кој треда да следи некое алфабетско објаснување „for dummies"., разбираш...

па зошто не го направил совршен за постојано да му работи свеста

Значи кога ние постираме се е весело..не ве бива за формули и немате време..а кога беше поставено како прашање од IoSono...тогаш делириуми на победа ...викај инквизиција мешаат математика и биологија со вера...:nenene:
Ок еве:
the time period from Adam to the Flood was 2256 years.
Значи речиси од шесте илјади повеќе од треитна се поминати.
During this time period, man was much healthier than he is now; the gene pool, less corrupted by subsequent harmful mutations and other defects; and the environment on earth, was much more favorable to good health and long life, as can be seen by the recorded pre-flood longevities.
За вакво нешто нема доказ никаде освен во Библијата.
T
he lifespans of the average person were evidently longer than today, Moses lived 120 years (Ex. 33:39) and his brother Aaron 123. Their father Amram lived to be 137 (Ex. 6:20).
Мојсеј живеел 120 години...како прво нема доказ за човек Мојсеј што постоел. Пак, никаде го нема ова освен во Библијата.

The following chart assumes the human race began with two persons, Adam and Eve, relatively recently. Population growth was very rapid for 1656 years until the Flood of Noah reduced the population to eight persons (4 couples). I have arbitrarily chosen the population at the time of the Flood as 9 billion, though as shown above this may be too conservative. Very little data on world population is available until recent times, so a few intermediate points have been selected. I have guessed the world population at the time of Abraham at 5 million.
9 милијарди луѓе за 1656 години од само 2 примероци... Ај да не збориме за претпоставката од 5 милиони што е тотално неоснована.

Ги заборави бизоните...А тие (бизоните) биле подоста омилени кај Сијуксите, Команчите, Мескалеросите, Индиосите и тн.

Ок еве:
Значи речиси од шесте илјади повеќе од треитна се поминати.
За вакво нешто нема доказ никаде освен во Библијата.
TМојсеј живеел 120 години...како прво нема доказ за човек Мојсеј што постоел. Пак, никаде го нема ова освен во Библијата.

9 милијарди луѓе за 1656 години од само 2 примероци... Ај да не збориме за претпоставката од 5 милиони што е тотално неоснована.
Ај по обратен редослед..
Мојсеј Е автор пар книги како нема докази..та тој ги напишал Излез,Броевите,Левитите...каков доказ сакаш...мокрача и крв..
Како нема доказ..кога пред саат време ти напишав како оди распаѓањето на гените..во споредба со гревот..
Види го графиконот од 1700 и некоја до денес како се напредувал наталитетот и спореди во односна бројот на децата и старосната граница..од Потопот до 1700 и некоја

Ај по обратен редослед..
Мојсеј Е автор пар книги како нема докази..та тој ги напишал Излез,Броевите,Левитите...каков доказ сакаш...мокрача и крв..
Ккао нема доказ..кога прегеска ти напишав какооди распаѓањето на гените..
Види го графиконот од 1700 и некоја до денес како се напредувал наталитетот и спореди во односна бројот на децата и старосната граница
Сакаш да ми кажеш дека пред потопот(неколку милениуми минус) имало 9 милијарди луѓе на планетава :vozbud:

Морам да употребам еден педерски израз, ама ми ја вреѓаш интелигенцијата.

Твојот доказ за гените не е научен доказ, туку е шпекулација. Исто не се знае кој ја напишал Библијата. Мислев историски доказ.

Сакаш да ми кажеш дека пред потопот(неколку милениуми минус) имало 9 милијарди луѓе на планетава :vozbud:

Морам да употребам еден педерски израз, ама ми ја вреѓаш интелигенцијата.

Твојот доказ за гените не е научен доказ, туку е шпекулација. Исто не се знае кој ја напишал Библијата. Мислев историски доказ.
Не јас ти реков да го видиш графиконот од 1700 и некоја и да споредиш како растело населението од Потопот до денес...кој спомна 9 милјарди пред потпот кога јасно ти кажува колку е пресметнао ..разгледај..
Немам потреба да вреѓам никого...
Историски доказ за Мојсеј..3.500 години пред наша ера..те молам..кои се шансите..
Лушето за многу поблиски историски личности немаат фактички(историски) докази
Инаку како инфо...телото да Мојсеј е сокриено да не направат идол евреите од него..
п.с. полека и сигурно се оддалечуваме од темата..

Некој замешал прсти..

Од трите прашања кои ги поставив знам дека за ова се сетиле да напишат одговор во Библијата, сакав да видам само дали некој ќе се сети.

Останатите две за бојата на кожата и патот околу светот, е во доменот „направи сам“.

Добри прашања поставувам алал да ми е :). Никој не ме фали морам сам...

Шала на страна, ги поставувам оние прашања кои сам како верник не сум можел да ги одговорам а патем и никој не се најде години наназад да ми даде нормален одговор кој би можел да го проголтам, за она што е напишано во библијата да ми прави некаква смисла и да можам да верувам и понатаму. Зошто не можам да си ја интепретирам библијата како ќе ми текне, ме учеа дека е напишана од Бог преку пророците, значи се што е внатре го кажал збор а човекот само го пренесол.

Како таква, страшна работа е колку малку работи знае Бог за планетата која ја направил и за елементарните закони на физиката.

Но не мислам сега да им досадувам на верниците заради тоа што не го делам повеќе истото мислење со нив и гледам на сосема поинаков начин на религијата. Не сум тука заради тоа да убедам некого во нешто или пак таман работа да испровоцирам некого. Тука сум зошто ми е инѕтересно како човечкиот мозок работи, како се покорува на феноменот наречен религија. Како ги отфрла сите работи кои му пречат на патот во верувањето, без разлика што се поткрепени со силни докази, аргументи, здрава логика итн..

Сепак, иако повеќе не верувам, сеуште кога ќе добијам некој нормален одговор, го разгледувам. Marcus испрати еден линк на едно мое прашање, ќе го разгледам и ќе пишам што мислам за тоа, но веројатно за 2 недели, пошто ќе бидам отсутен од форум (со мали навраќања од навика) во следниве две недели. Ќе одморите од моите прашања малку :)

Точно на ова мислев некаде во првиот или вториот пост на темава: никаде не се наведува раѓање на женско дете. Само дека тој и тој ја спозна жената своја, а таа пак жена доаѓа од веќе посточека група на луѓе (народ, племе, село, сеедно).

Заклучок: ако е Каин третиот човек, тогаш мноооогу задоцнил со женачката :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom