Северна Република или Република Северна - што мисли дијаспората!

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Ако се тврдоглави нека им стои. Не дека и тие не се балканци. Ќе им скур*и на западот и од нив и готово. Ние ќе чекаме.
Се сложувам. Брзата слепи ги раѓа.

Изгледа на кондиција ќе ги фатиме, впрочем како и последниве 18 години.

Член од
5 септември 2009
Мислења
28
Поени од реакции
0
Зошто цензура! Не можам да насочам кон некои факти?

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
Кој и да те цензурирал има право.Ние се наоѓаме во најлошиот можен вид на војна.Онаа психолошката.А во војна знаеш како е.Не се бираат средства.

Член од
5 септември 2009
Мислења
28
Поени од реакции
0
Кој и да те цензурирал има право.Ние се наоѓаме во најлошиот можен вид на војна.Онаа психолошката.А во војна знаеш како е.Не се бираат средства.

Некој ме цензурирал бидејќи за име сум предложил Вардарска Македонија.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
Уф.Е па да си бил поблиску веројатно и ќотек ке си изел искрено да ти кажам.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
cenata e vlez vo nato i eu....pa zar vredi da si go prodades imeto i da pluknes na minatite 19 god .....na kraj kraeva nemozes da prodades nesto sveto za posvetla idnina za koja nemas garancija.Neznam dali se svesni lugeto koj se za promena na imeto sto znaci ako prifatime kakvo i da e promena na imeto pred ocite na evropa
EDNAS KURVA ZA SEKOGAS KURVA!!!

Член од
4 мај 2009
Мислења
209
Поени од реакции
9
Se sprema golem zulum, pocekajte i ke vidite!
A zulumot sami ke go aminuvame!
Па сигурно дека сами ќе си го аминувате! Веќе си рекол амин!
Забранивте политички дискусии да не случајно почне да се збори на оваа тема, да можат предавниците на раат без никој да им мрчи да си ја бркаат работата, па сега божем под “дијаспора“ ај да испитаме пулс...

Ај сиктер на живот и муабети за тоа дали на мобилен треба да збориш 45 минути или 2 часа... и заеби политика, тоа не е за деца.

За мене не бери гајле. Веднаш штом ќе го потпиште предавството, наредниот ден поднесувам барање за грчко државјанство (потеклото ми е од Егејска Македонија). Како грчки државјанин ќе имам право да се нарекуван вистински Македонец, а не сурогат како вас Севернодонците - тоа ќе ви биде дел од пазарот. Вие ситните риби нема да ќарите ништо, ама сепак мерак ќе ми биде да ви удирам чврги и да ве гледам од една скала повисоко...

:sakas_ust

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
cenata e vlez vo nato i eu....pa zar vredi da si go prodades imeto i da pluknes na minatite 19 god .....na kraj kraeva nemozes da prodades nesto sveto za posvetla idnina za koja nemas garancija.Neznam dali se svesni lugeto koj se za promena na imeto sto znaci ako prifatime kakvo i da e promena na imeto pred ocite na evropa
EDNAS KURVA ZA SEKOGAS KURVA
!!!
Заебанцијата е во тоа што ние почнавме да се курваме кога го прифативме она ПЈРМ.Е сега не познаваат добро и нормално ни бараат за мали пари.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
Заебанцијата е во тоа што ние почнавме да се курваме кога го прифативме она ПЈРМ.Е сега не познаваат добро и нормално ни бараат за мали пари.
jasno ko dn ....no se uste ne e kasno
SORENO...ti be da ne gi imas nasledeno sposobnostite na baba vanja...de ako gi imas de proveri na koja strana mi lez....tatar smrdliv

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Makedonskata dijaspora vo USA i Canada smeta deka ne treba da ze prifati nitu edno od ponudenite iminja iako vladata na RM smeta deka Severna Republika MK e v red dokolku ne e obvrzno za site zemji i vo celosna komunikacija.
Takugjere, dijasporata, koja e VMRO btw, smeta deka RM ne smee da potklekne osobeno sto USA i natamu disledno ja sledi svojata nadvoresna politika, koja e deka sporot koj e idiotski po karakter, sepak e resliv so d
formulata: ako potkleknete peki, ako ne nie sme zad vas!
UMD kako onakva pod kosula ja tera dijasporata da prifati kompromis, zosto?
Odgovor nema!
Treba li nie dijasporcite da se organizirame za da mu kazeme na Meto Koloski da odjebe so idejata za kompromis ili???? Ili da legneme na brasno kako i dosega i da gi uplatime nasite deset dolari godisno?!?!??
Avstralija seuste molci!!

Mislenja?? Vasi?? Dijasporci??
Wednesday, 14 October 2009:

"...This is a moment for Macedonia to celebrate. However, Macedonians must not let their momentary euphoria cloud their judgment regarding their strategic national interests, first and foremost, maintaining our constitutional and ancestral name: Macedonia,” added UMD President Metodija A. Koloski.

“The United Macedonian Diaspora fully supports Macedonia’s entry to NATO, the European Union, and all other relevant international organizations, however, as stated numerous times, our position is unequivocal: we reject any change to the constitutional name of the Republic of Macedonia and its people. Furthermore, we expect that recognition from Brussels comes as recognition for work accomplished, and not as a Trojan horse meant to influence the outcome of a bilateral dispute,” Koloski said.

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
уште кога го забранија подфорумот политика се ми беше јасно,навистина не заќутија,слаби сме,а за името лично јас нема никогаш да потпишам ни едно гласачко лифче,оти нема да испаднам,се плашам дека и ке го местат референдумот,кој е се поизвесен:nenene:

?

..........

Гостин
Нас овде во Македонија не ни фали разум...ами ни фали лудило

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Погледнете го тој начин на војна со последениот референдум во Ирска.
Ти чепка таму каде си најслаб, секој ден бомбардиран си , ти ствара друга реалност на постојана згрозеност и измурање и тогаш се јавува инстиктот за преживување, ама непријателот го нема.
Ги прифаќаш неговите услови.

Се моделира јавното мислење за компромис во Македонија и тоа почна сега скоро.
Каква и да е оваа влада на Груевски ни даде малку време да се замислиме, зошто не реагиравме жестоко на БЈРМ, си ја носиме и ние вината, за среќа има поправен.
После Северна Република Македонија ниа се стеризилираме и ќе бидеме последната генерација Македонци - предавници.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Јас како искусен дијаспорец.....
Мислам дека во Основа се исто срање. Малку Север Реп е боље од Реп Север ама нема голема разлика исто гомно едното е кафеаво накај браун а другото е како брбушки е тоа е разликата :kez:
Нема везе можна е промена само на референцата ФАЈРОН во Северна Реп Македонија но и тоа е привремено решение се е привремено решение освен Република Македонија и секој договор кој ќе биде прекршуван. Има само Реп Македонија и еден народ едно знаме и еден јазик и тоа е тоа крај.:pop: Верата може различна да е. :baeh: Чао

Kajgana Shop

На врв Bottom