Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од Македонија не треба да се плашиме, но мора да и пристапиме со целосен респект. Барли инсистира на тоа дека Шкотска заслужила бод во Скопје. Глупост!
Македонија направи повеќе шанси и беше чист и јасен победник. Неколку недели пред ова, играа пријателска со Шпанија. Македонија поведе со 2-0 со головите на Горан Пандев, многу талентиран напаѓач. Шпанија, со Фернандо Торес, Давид Виља, Чави и Чаби Алонсо во првата постава и Фабрегас во второто полувреме, успеа да го сврти резултатот. Македонија подоцна погоди пречка.
Доаѓајќи на сантиметри од 3-3 со Шпанија е и тоа како пристојна форма. Состојбата на Горан Пандев исто така е фактор. Тој е талентиран фудбалер заглавен во клуб за кој не сака повеќе да игра. Во многу лоши односи е со Лацио. Јасно, неговата состојба се одрази како некоја искра на теренот против шпанците. Ако дојде во Глазгов со истиот „ќе-ме-видите-кој-сум“ менталитет, Шкотска ќе си има многу проблеми со него.
Посебно со проблемите кои ги има Барли со последната линија...
„Тие се одлина екипа“ - вели Барли. Ја гледав снимката со Шпанија. Играа одлично, посебно во првото полувреме кога поведоа со 2-0 со головите на Пандев.Тие покажаа дека со нив нема шега, ќе мора да дадеме се од себе.
Играат со три напаѓачи и навистина се авантуристи. Обично првото полувреме го играат подобро, во последните 20-тина минути тешко играат. Не треба да запнуваме по секоја цена, како ќе поминува времето ќе имаме повеќе шанси...
Scotland-Macedonia ticket info
Thursday, 13 August 2009 23:48 News - Miscellaneous
![]()
![]()
![]()
Regarding the match between Scotland and Macedonia that will be played on 5th September in Glasgow, the Scottish FA have set up a telephone number for all the Macedonian fans who are interested in buying tickets for the West stand on the Hampden Park stadium.<br /> </span></p> <p><span>T</span><span>he number is 0141 564 4233.<br /> The ticket cost is £25 per ticket (+ postage).
Можеби на некој ке му затреба!:kesa::pos2:
Патем, вчера читав доста по шкотските медиуми, исто и како и предходниот натпревар. Ретка прилика да се читаат текстови од новинари кои се разбираат од фудбал. Во нашиве весници, ми се чини дека го читам истиот текст, цел живот...
[FONT="][/FONT]
Ќе има наши таму...се очекува некоја бројка приближна што беше со онаа на Олд Трафорд...Има информација некој дали ќе има македонски навивачи на стадионот?
Велс и Северна Ирска се квалитетни репрезентации ??? Шкотланѓаните не знаат да играат добар фудбал.Одат со високи топки и повеќе трчање.Единствено што треба да направиме е да играме со ниски топки и брзи пасови.Со тоа мислам дека ќе ја разбиеме нивната игра и се надевам ќе победиме(барем да имаме некаква надеж до среда).Ах, од Илчо не очекувај голови, само картони може од него.
Ивановски сакам да го видам прва постава !
Не сакам да бидам песимист, ама не ми изгледа дека ќе победиме...Шкотска е квалитетна како и секоја друга репрезентација од Британија. Имаа лош ден кај нас на жешко време, таму ќе биде поинаку.
Инаку, у квалификацискиот циклус немаме постигнато гол на гости , ниту имаме освоено поен. Така да не очекувајте хет-трикови.
На која странска телевизија ке ја даваат утакмицава се знае нешто ?
Велс и Северна Ирска се квалитетни репрезентации ??? Шкотланѓаните не знаат да играат добар фудбал.Одат со високи топки и повеќе трчање.Единствено што треба да направиме е да играме со ниски топки и брзи пасови.Со тоа мислам дека ќе ја разбиеме нивната игра и се надевам ќе победиме(барем да имаме некаква надеж до среда).