Психолозите се спротиставија на терапијата за хомосексуалците

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Веројатно мислиш на матката и папочната врвца? Хомосексуалец се раѓаш, хомосексуалец-не стануваш.
За било каква сексуалност човек нема поим се додека не влези во пубертет затоа што не му се развиени половите жлезди, така да човек не станува хомосексуалец со раѓање.

PhantomerX

Несопирлив
Член од
30 октомври 2008
Мислења
623
Поени од реакции
46
Бре бре бре... Зарем ми е мене предестинирано кога ќе се родам, каков сексуален живот ќе имам и со кого? :nesvest: Кој е тој толку релевантен фактор, кој уште на нероден Петко, капа му крои? Религијата? Можда хомосексуалците не се религиозни. И сега? Ај убијте ги, ако не.
Дали го негираш тоа што си определена уште кога се раѓаш во смислол Машко - Женско?

Живееш под многу такви закони. Можда во твои или во очите на многу, се глупави. Ама ги создало самото општество. Значи, живееш по нив. Еден од нив е и овој за хомосексуалноста. Значи така е поставено општеството за тие луѓе да бидат на мета на многу ограничени умови. Потоплно те сфаќам и не сум против. Само сакам да ти кажам дека не може јас и ти да го смениме општеството. Создавано е мнооогу внимателно и прераснало во цврста неуништива градба. Мораш да си со `сите` или не си никаде... :toe: Самостоен си, како личност, во само 10% од работите и мислењата што ги ствараш. Другото се е режирано...

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
Веројатно мислиш на матката и папочната врвца? Хомосексуалец се раѓаш, хомосексуалец-не стануваш.

па да, само шо може покасно да се покаже, на пример у пубертет нормално е да си хетеро ко 80% околу тебе се хетеро и после откриваш дека уствари не те тоа привлечува и си хоомо. кое ваљда е од раѓање и стагнира се додека не се разбуде некој ден у пубертето ваљда, или порано мош... и замисли одедншка откриваш дека ти си болен човек. :uvo:

PhantomerX

Несопирлив
Член од
30 октомври 2008
Мислења
623
Поени од реакции
46
Стануваш. Има примери каде што откога личноста се оженила станала хомосексуалец.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Само сакам да ти кажам дека не може јас и ти да го смениме општеството. Создавано е мнооогу внимателно и прераснало во цврста неуништива градба. Мораш да си со `сите` или не си никаде... :toe: Самостоен си, како личност, во само 10% од работите и мислењата што ги ствараш. Другото се е режирано...
Паганските религии кои вршеле церемонија на истополов брак, денес не постојат има причина за тоа. Поголемите и значајни денешни светски религии не вршат церемонија на истополов брак и има причина за тоа.

Стануваш. Има примери каде што откога личноста се оженила станала хомосексуалец.
Жена му е крива :pos::pos::pos::pos::pos:.

PhantomerX

Несопирлив
Член од
30 октомври 2008
Мислења
623
Поени од реакции
46
Паганските религии кои вршеле церемонија на истополов брак, денес не постојат има причина за тоа. Поголемите и значајни денешни светски религии не вршат церемонија на истополов брак и има причина за тоа.
Многу логично.

А зошто велиме дека денеска хомосексуалноста се шири? Кој е факторот на нејзино ширење и кој е факторот на нејзината појава?

Жена му е крива :pos::pos::pos::pos::pos:.
Хахаха... Сигурно....:pos2::pos2:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
За било каква сексуалност човек нема поим се додека не влези во пубертет затоа што не му се развиени половите жлезди, така да човек не станува хомосексуалец со раѓање.
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=41612
Клипчево ти го давам за да сфатиш надежно, дека ако не сме свесни за сексуалноста на млади години, не значи дека ја нема. Не ме прашувај зошто ја лапа мајка му, а не татко му. Подеднакво е бедно. Ама постои!

PhantomerX

Несопирлив
Член од
30 октомври 2008
Мислења
623
Поени од реакции
46
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=41612
Клипчево ти го давам за да сфатиш надежно, дека ако не сме свесни за сексуалноста на млади години, не значи дека ја нема. Не ме прашувај зошто ја лапа мајка му, а не татко му. Подеднакво е бедно. Ама постои!
Дека ја бакнува така значи дека детето мастурбира на 4 години?
Може од Х причини така да ја бакнува. Од кај да знае детето дека тоа е лапање?

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Дали го негираш тоа што си определена уште кога се раѓаш во смислол Машко - Женско?

Живееш под многу такви закони. Можда во твои или во очите на многу, се глупави. Ама ги создало самото општество. Значи, живееш по нив. Еден од нив е и овој за хомосексуалноста. Значи така е поставено општеството за тие луѓе да бидат на мета на многу ограничени умови. Потоплно те сфаќам и не сум против. Само сакам да ти кажам дека не може јас и ти да го смениме општеството. Создавано е мнооогу внимателно и прераснало во цврста неуништива градба. Мораш да си со `сите` или не си никаде... :toe: Самостоен си, како личност, во само 10% од работите и мислењата што ги ствараш. Другото се е режирано...
За мене нема разлика во половите, туку разлика во главите. Добра, фала на прашање:).:back:

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Да, и учебникот од кој те учеле во школо(пошто пред да го измениш постот пиша дека во школо така ти кажале) е препечатен откако излегуваше 2 недели во весник тоа. Кадарот кој образува ученици, малку треба да се дистанцира од своите предубедувања и да подише свеж ваздух.
Камо само во мојата книга да го пишуваше тоа, го пишува и во другите книги по психијатрија по факултетите не само тука, туку и секаде низ светот.

Се согласувам со објаснувањето подолу.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Многу логично.

А зошто велиме дека денеска хомосексуалноста се шири? Кој е факторот на нејзино ширење и кој е факторот на нејзината појава?
Значи да не забегувам од темава ама морам да истакнам дека групниот секс (оргија) се практикувал како молитва за здравје, среќа, благосостојба кон една Римска паганска божица. Така да тие што мислат дека оргијата е само обично дупење гадно се лажат, друг муабет е дека тој молитвен ритуал донесувал спротивен ефект.
Е сега ширење на хомосексуалноста, па се знае пропаганда телевизија Американциве и нивните либерални сваќања на сексуалноста, а не се свесни дека и Рим кој што бил далеку помоќна империја од тие денес темелите негови на постоење ги има нагризено токму таа либерална сексуалност која што е девијантна во основа.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Религиите се тука за да се менуваат. Сепак најголемата религија христијанската во своите свети текстови повикува на убивање на сите луѓе кои работат во недела и има причина за тоа. Јас викам да ги земеме лопатите и да ги отепаме. Да не зборувам за непослушните деца. нив можеме пред градските порти да ги каменуваме.

Всушност самата религија ти дозволува и да правиш бизнис со нив. Можеш да ги продаваш како робови. Мене ме интересира која е причината за тоа?

И зошто христијанството дозволува ропство? А ако некој ден ти се присака некоја девица а она нејќе да ти даде тогаш може слободно да си ја силуваш и ако те фатат ќе мора да ја ожениш. Ако не никому ништо. Која е причината за ова?

А да не се спомнува разводот, вобрачните деца, мастрибуцијата и триста други чуда.

Единсзтвено за што има добра причина за религијата денес се парите, бидејќи реално гледано они се спремни да занемарат се само за да ги добијат. Јас сум сигурен дека многу брзо и овој поглед ќе го сменат особено земено во предвид како брзо губат подршка од верниците.

Значи да не забегувам од темава ама морам да истакнам дека групниот секс (оргија) се практикувал како молитва за здравје, среќа, благосостојба кон една Римска паганска божица. Така да тие што мислат дека оргијата е само обично дупење гадно се лажат, друг муабет е дека тој молитвен ритуал донесувал спротивен ефект.
Е сега ширење на хомосексуалноста, па се знае пропаганда телевизија Американциве и нивните либерални сваќања на сексуалноста, а не се свесни дека и Рим кој што бил далеку помоќна империја од тие денес темелите негови на постоење ги има нагризено токму таа либерална сексуалност која што е девијантна во основа.
Хомосексуланоста се јавува и во античка македонија. Па сепак во тој период Македонија ја имала својата најголема експанзија.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Дека ја бакнува така значи дека детето мастурбира на 4 години?
Може од Х причини така да ја бакнува. Од кај да знае детето дека тоа е лапање?
Точно, така! Но, објективно, детево се лапа! Не е свесно, ама не значи дека не врши активност-лапање. И тоа-кон објектот мајка. На што алудирам јас? Епа вака драги мои...
Бидејќи Буцио ти тврдиш дека до пубертетот нема сексуалност, а јас ти давам видео според кое може да се види сексуалноста многу јасно, ти се фокусираш кон сексуалниот објект(мајката). Епа драг Буцио, како што овоа детево, има наклонетост кон жени, така хомосексуалците од мали нозе, имаат наклонетост кон мажи. Ова дете, кога ќе порасне(кога ќе влезе во пубертет) и кога ќе ги сфати наметнатите норми на однесување, ќе сака да се убие пошто ќе сфати дека да ја бакнуваш сопствената мајка на ваков начин е НЕПРИРОДНО(да ви го употребам, толку употребуваниот збор).
Е слично поттиснување има и кај хомосексуалците, па така после доаѓа на виделина(бракот што го спомна) дека типов цел живот поттиснувал дека е педер. Тоа го прават закоравените мозоци, кои не прифаќаат ништо поразлично од нивното, односно, луѓето кои се себични и нетолерантни. Инаку, Америка е далеку од толерантна во врска со хомосексуалците. Goodman91, едно време во книгине пишуваше дека земјата ја носат 2 кита. Јас на пример, сум читала психологија во која хомосексуалноста не е третирана како настраност. Зависи од општеството. Ако на власт е партија која сака да ги убие педерите, тогаш и во книгите ќе пишува дека тие се чудаци.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Човек се раѓа како машко или како женско и изборот е веќе направен, што како сега да не навлегувам во непознати полиња :).
Се друго е бегање од реалност и бегање од себе, а знаеш како велат од се можиш да избегаш само од себеси не.
Според Фројд, сите се раѓаме како бисексуалци па изборот го правиме подоцна.
А и да беше изборот туку така направен, немаше да има хомосексуалци.

Да беше цело опшество хомосексуално ќе немаше ниту опшество ниту пак човештво. Нема репродукција чиста логика :toe:.
Да беше цело општество хомосексуално ќе имаше други начини на репродукција.
Поентата во муабетот ми беше дека општеството ти наметнува да мислиш дека тоа е болест.
Да беа 80% од човештвото хомо, а ти да беше меѓу тие 20% стрејт-тебе ќе тетретираа како болен.
Замисли, ти си болен зашо те привлекуваат и се палиш на жени. А тебе тоа би ти било толку природно.
:toe:
Хомосексуалноста е психолошка болест која тешко се лекува.
Вау, ја откривме Америка.
Дај елаборирај малце. Сеа тука АПА вели дека тоа НЕ е болест и им вика на психолозите да не препорачуваат терапии, а ти кажуваш една реченица која не е заснована на апсолутно ништо.

Па можда, исто така и наследниот фактор игра улога, но мислам дека највеќе влијае психичкиот фактор и средината во која што личноста е опкружена.
Ако влијаеше средината немаше да има хомосексуалци.
Прочитај го постот за девојката од Куба која е силувана зашо е лезбејка. Она живеела во опкружување кое (метафорично) ги пали хомосексуалците на клада.
Како тоа влијаело?
Или може за инает на сите станала лезбејка?
Само сакам да ти кажам дека не може јас и ти да го смениме општеството. Создавано е мнооогу внимателно и прераснало во цврста неуништива градба. Мораш да си со `сите` или не си никаде... :toe:
Хахахахах
Затоа општествата се менуваат значи, дека се создавани внимателно и се неуништливи.
Затоа сме во транзиција сега, дека општеството е неуништливо.
Ај те молам, пред неколку века немавме право на глас и ни маваа лапушки ако си кажеме мислење, работите се менуваат.
Човекот еволуира.
Ако ти по секоја цена сакаш да си со сите само зашто се плашиш да отстапиш, не се сите такви.
За среќа.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
То што не откриле лек за хомосексуалноста не значи дека е прифатлива таа болест. И еболата е болест која не се лекува па ај и неа да ја третираме како нешто нормално.

Kajgana Shop

На врв Bottom