Остави го сега Фројд настрана и неговите идеи кои се само идеи, затоа одиме Фројд рекол Фројд рекол така, што е битно што рекол Фројд кога тоа не е докажано.
Точно да беше цело опшество хомосексуално ќе развиевме други начини на репродукција, како на пример ќе бевме двополови или ќе се размножувавме како црвјата
.
Опшеството можи да ми наметни политички систем, државно уредување ама никогаш не можи да ми наметни мислење, затоа тоа што го мислам ќе го кажам, што на ум тоа на друм и мислам дека не треба посебно да се докажувам се гледа само по себе.
Да го оставам Фројд на страна?
Ај, еден од основачите на психологијата (воедно и сите негови следбеници) се остаени по на страна.
Фројд давал идеи кои подоцна се испитувани. Не се докажани дека се точни,ама ниту се докажани дека не се точни...
Така да...
Инаку, да. Општеството ти наметнува ставови, начини на размислување и норми.
Општеството вели дека не треба да се шетаме голи и ние се облекуваме.
Вели дека треба да ја следиш модата за да те сакаат - и ја следиме..
Општеството ти налага да не крадеш, пиеш, пушиш, да не навредуваш, да не бидеш расист...
Ме мрзи да смислувам сеа, валда конечно ми ја сфаќаш поентата..
Ако не...ќе се фрлам од 14-ти
Ако хипотетички сите бевме хомо, ќе имаше начин да се размножиме.
Од кај да знам како, праиме хипотетички муабет за да сфатите дека доколку би постоело, стрејт луѓето би биле болните.
И општеството за кое дрвев до сеа, наметнува хомофобичност.
Уживај, не ти истекнало тебе дека хомо=болен. Некој ти ја наметнал таа идеја.
Е па оти е прифатена како лезбејка од страна на геј-групите кои таму се многу распространети, тоа овозможува да се зацврсти нејзината болест.А мислиш дека ако е Америка, таму сите ги подржуваат геј-паровите?
Е па точно бе девојко, значи хомосексуалноста е растројство на сексуалниот нагон, тоест, на нагонот за репродукција.
Да се зацврсти болест?
Ако имаш сида и си опкружен со луѓе болни од сида ќе се појача твојата болест?
Ако си шизофреничар?
Параноик?
Така се зацврстувале болестите.
Стај го на исто место со сите и оп, утредента добиваш супер болен човек.
Абе ај.
За болдот, да беше толку лесно за дефиниција, ќе беше толку лесно да се најде решение.
Epa nema drugi nacini, toa e toa. I ne e toa nametnato od opstestvoto tuku od prirodata. Prirodata ( ili Gospod ) taka sakala. Znaci homoseksualnosta ne e protiv opstestvenite principi i normi nego protiv prirodnite.
Nema sto nie da izmisluvame topla voda i da ja menuvame prirodata. Ona ne se menuva, taka sakala taka i ke bide, i se sto e razlicno od toa sto taa go nalaga treba da se smeta kako abnormalno, devijantno.... megju niv i homoseksualnosta.
Муебетот беше -шта би било кад би било.-
Не реков ај да станеме сите хомо нит добив желба да менувам природа.
И да, хомосексуалноста е абнормална, и се смета за таква зашто нормите на општеството така ни налагаат, ние самите си даваме граници: до овде е нормално, натака не е нормално.
Ова е девијација, ова не.
ама далеку е од болест.