еве ме и мене да дадам едно сво гледиште за Арсенал , за играта , за „отпишувањата“ ...
Арсенал оваа сезона покажува заби повеќе одкога и да било , Арсенал оваа сезона има капацитети и квалитети да се бори и да освои титула , Арсенал оваа сезона е одлично компактна целина .
начинот на игра во срдината ( ова е ко прво бидејки таму ни е најсилното оружје ) првиот тим , резервите сето е брзпрекорно , имаме толку јаки играчи технички страшно потковани , со феноменални пас игри . кога би немале повредени вака би изгледал - росицки - дијаби - цесц - насри , кога би играле против потврд противник и сонг би го додал тука - а ги имаме и одличниот џеки и рамзи пингпонг ( шега )
одбраната - лоран и себастијан ова му беше одвај втор меч во партнерство - зборувам за против сандерленд : сите воздушни дуели ги добијаа- беа одлични ( факт дека едниот ќе биде резерва кога ке се врати томи ) значи одбраната наша не е како одпред некоја сезона имаме и клупа а уште го немаме видено џуру како ќе се справи .
бековите : сања , ебу - првиов неуморен лав - ама центрирање заникаде , вториов центаршут , трчање - ама грам мозок во таа црпката ( сететесе на мечот со евреите - опа ретроспекција
црвен во 20 та мин против модриќ ) лево : клиши , гибс - клиши има проблем со самодовербата браќа и сестри - ама е еден однајдобрите леви бекови во светот , гибс ми се допаѓа со оглед дека на него се крстеме како втора опција - траоре во јуве под наем со можност да го откупат - ама нема да се случи тоа ( брз колку волкот е траоре )
напад : РвП - или детето од порцелан - го сакам премногу овој играч , замене тој е најдобриот напаѓач , ама нема можност да го покаже на сите тоа ( овој ќе оде во пензија со изиграни 13 полусезони во Арсенал ? ) тио - детево ептен му ги затна устите на сите експерти на Островот , но нормално несреќа , ники - очекувам сезонава да се заангажира - со оглед дека шамак е феноменален .
дојдовме на муабетот - шамак - искрено мислев ( ко за томи ) ех овој професорот ме изненадува со сите трансфери ( браво браво ) одличен е дечково - некни кога бевме со играч помалку - играше ко креативен халф - се враќаше на секој прекин и ја примаше топката до средина ( подоцна се измори и се увиде тоа , но борбеноста заслужува поздравување ) некои ке го нападнат оти не реализирал во положба 1 на 1 , да и аршавин имаше пак три такви , кој е проблемот тука ? лош ден едноставно се случува , аршавин - овој е во некој тежок мамурлак , ми се допаѓа овој стил на игра го нема никаде и да распали , дечково нека побрзо влезе во ритам ( очекувам да биде прв стрелец во тимот )
значи сума сумарум - имавме три заебани гостувања : пул , блакбурн , санделенд : битно е немаме изгубено , долга е сезонава , имаме и капацитет и квалитет ( навас ?? воопшто не го сакам тој играч , несакам да го видам во Арсенал , досега ми се немало случено некој да игра а јас да не го почитувам или да го мразам - но доколку се оствари тоа дефинитивно ќе го мразам тој играч во нашиот дрес )
форза Арсенал - поздрав ганери каде и да сте !