Еј.. тоа е, се вратив
Да прокоментирам нешто за томов:
Ни треба некој доста добар голман, Фабијански премногу неискусен и млад за да биде у прв тим на толку голем тим, а Алмунија солиден голман.. а нас не ни е доволно солиден да биде
Одбраната според мене ни е совршена (со Галас у неа)
..Сања најдисциплиниран играч у тимот, секогаш дава максимум, доста борбен, знае појче пута да истрча напред
и да даде корисен центар шут.
..Клиши брз, експлозивен, доста трча и се бори, а тоа што некат знае да напрае киксоој, и тој е чуек
..Галас воѓа на одбраната, без него се гледа дека не е исто, некако исгубено е се. А и најборбен играч во тимот.. да не забраем тоа
..За Вармален искрено не очекуев толку добро да се уклопи у томот. Мн добар играч, се држи одлично со добрите напаѓачи у лигата, а и у напад знае почесто да изненади со некој гол со глава.. а и со неговиот шут
Средината.. вечниот проблем: ДМ ! :uvo:
Сонг се подобри сезонава, игра подобро од прошлата, кде кде, ама ипак нас ни треба некој како.. Де Роси, да запира противничките акцие на средината на теренот (примарна задача) и од време на време да даде добри топке и да биде помогател на плејмејкерот (фабрегас).
Фабрегас,
.. сезонава бил у најдобра форма, ама ме фустрира тоа што го следи малер.. повредете. Колку е јак толку појче се повредуе.
За Денилсон, не би коментирал.. не ми се свиѓала отсекогаш до толку неговата игра. Истото мислење го имам и за Диаби.
Росицки, кој играч беше тој?
.Го забраев како изгледа, би му давал повеќе минута отколку на Денилсон и Диаби, и сеа сигурно и тоа Венгер ќе го направи и после тоа што му се случи на Ремзи :S
Волкот, ван форма годинава.
Аршавин, најдобар поединец после Фабрегас сезонава, а РвП не знам што да каем.. колку е јас толку често се повредуе (почесто од Фабрагас) ..ќе даде на утакмица три гола и наредна ќе се повреди, ќе се врати ќе дае два гола и пак ќе се повреди :S
Заклучок: би требало нов голман (би рекол ја нешто како.. Камени или Игор Акинфеев) , и ДМ или туе средина нешто ко Де Роси.
п.с сезонава е далеку од изгубена. Имамо убаај наредни утакмице, а Челзи со Ман треба да изиграа меѓу себе, лепота. Но првин скокни па кажи оп, нели?
Арсенал најаки!!!
то.
поз.