Која фирма за продажба на компјутери во МК е најдобра/најлоша според вас?

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Најдобра според мене Риверсофт дефинитивно,исто и од таму ми е компјутерот..Незнам зошто али мислам дека најмногу се снабдени и најпрофесионално си ја вршат работата..
А за најлоша фирма па мислам дека Амц.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.490
Најдобра според мене Риверсофт дефинитивно,исто и од таму ми е компјутерот..Незнам зошто али мислам дека најмногу се снабдени и најпрофесионално си ја вршат работата..Еве го и нивниот сајт така да можете да разгледате што ви душа сака...
Добар виц :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.490
Јок, ти да не су ја утнал фирмата ? :)

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Не сум ја утнал јас фирмата ти си ја утнал темата..Ако немаш нешто паметно да пишеш подобро ич не пишувај..

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Не сум ја утнал јас фирмата ти си ја утнал темата..Ако немаш нешто паметно да пишеш подобро ич не пишувај..
А ако ти немаш нешто попаметно да пишеш, не рекламирај.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
и јас мислам дека амц се на доста ниско ниво... има длаеку подобри фирми од нив... на пример мебиус, риверсофт, ахноч... а ако мене ме прашате нај добра е онаа ај-ти мулти стор... мегу по слабите ке ги свстам и купи лаптоп... ама фирмата не е лоша, јас имам лошо искуство со продавачите... мрзливи се, ги мрзи уста да отворат... а можеби се и недоволно мотивирани...

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Деца? Изгледа тебе не ти е јасно и живееш во свет на илузија. Ваква математика сеуште немам видено. Како они ќе поделат кој која цена да ја добие? Или сите ќе го купат по 100 евра, па јас зашто сум земал најмногу, ќе го продавам со најмала маржа, а ти дека си земал најмалце ќе мора најскапо да го даваш? Или како ќе одредиме според тебе? Извини ама незнам во кој век живееш, вакви комбинации првпат од тебе слушам, а очигледно гледам дека појма немаш од трговија.

Ако јас зимам 1000 парчиња зашто правам голем обрт и имам голем капитал за да ги земам наеднаш тие 1000 парчиња, што к*р ме заболе да се здружувам со тебе и да ти правам услуга на некој начин да ти се смали и тебе цената, кога јас колку толку ќе си добијам добра цена, а тебе ќе те оставам да скапеш со мизерна количина и висока набавна цена.
da a ako davaat pogolem popust na 5000 parcinja a ti nemozes da si dozvolis tolku da nabavis ama sakas da zemes sto poeftin produkt se zdruzuvas so uste 5 firmi i site zimate po 1000 parcinja i si gi delite bog da cuva kuti i zemi nekoja kniga procitaj i pak ke recam DETE ti dadov primer od 3 oddelenie i toj ne go razbra da ne sakas da ti nacrtam citaj megu redovi

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
da a ako davaat pogolem popust na 5000 parcinja a ti nemozes da si dozvolis tolku da nabavis ama sakas da zemes sto poeftin produkt se zdruzuvas so uste 5 firmi i site zimate po 1000 parcinja i si gi delite bog da cuva kuti i zemi nekoja kniga procitaj i pak ke recam DETE ti dadov primer od 3 oddelenie i toj ne go razbra da ne sakas da ti nacrtam citaj megu redovi
Ме мрзи да се објаснувам со тебе, еднаш збориш едно, после сите исто ќе земеле, па после јас 1000 ти 300 а третиот 100 парчиња... Не си ми јасен, а очигледно ни самиот себе.

Ако сакаш ќе продужиме со дискусијава на МСН/скајп, доволно е тука забегано.

Kajgana e sranje

Македонија Шампион
Член од
9 април 2010
Мислења
225
Поени од реакции
64
firmite sorabotuvaat megu sebe i zimaat komponenti edni od drugi. toa sto go pisa JimmyHoFa e najverojatno tocno. mozno e poveke firmi zaedno da zimaat golema pratka od odredena komponenta.
komponentite se tie. ist proizvod vo site firmi e ist. samo kvalitetot na uslugata e merilo za toa dali nekoja firma e dobra ili losa.

A

Auditore

Гостин
+25% поскапо во било кој дел од хардверот по дифолт.
Добро тоа е точно, али најквалитетна услуга имаат, а и деловите се навистина добри.
Не ме фаќајте за збор, не сум некој компјутерски експерт али од искуството што сум го имал со нив го пишав ова, може има подобри али во Куманово владеат.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.490
Добро тоа е точно, али најквалитетна услуга имаат, а и деловите се навистина добри.
Не ме фаќајте за збор, не сум некој компјутерски експерт али од искуството што сум го имал со нив го пишав ова, може има подобри али во Куманово владеат.
Што подразбираш под услуга? ај малце повеќе детали какво искуство си имал :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
No, they don't...

Kajgana Shop

На врв Bottom