Psyside
Nocturnal
- Член од
- 30 јануари 2009
- Мислења
- 18.741
- Поени од реакции
- 18.490
Mожно е зашто да не е можно?:nesvest:
зарем е можно 2 фирми за еден ист бренд да се застапници?
Mожно е зашто да не е можно?:nesvest:
Што е тука чудно???:nesvest:
Нема врска тоа, може и од ист дилер да зеле само поголема количина.па шо знам
мислев дека Паком се главните а овие од СЕТ земаат на големо и имаат исти или приближни цени (иако од паком не знам ценовник оти треба да си дилер па да имаш увид)
ама ко велите така, така нека е
а кој се застапници на интел и АМД процесорите? паком сет анхоч амц или има една компанија?
оти гледам во анхоч има поевтини процесори од СЕТ да речиме
Феном 945 ка или 955 ка мислам дека беше е 8000 а во сет е 8800 ден
:nesvest:
Mожно е зашто да не е можно?
Ми нема логика ова да има повеќе увозници за исти брендШто е тука чудно???
Во Македонија ништо нема логика, а ти за ова се чудиш! :pos2:Ми нема логика ова да има повеќе увозници за исти бренд
mnogu normalno deka e pretpostavka samo zasto da nema logika sto ne ti e jasnoОва е твоја претпоставка така? Нема логича па ич твојов муабет.
Што сакаш да купиш? АМЦ имаат наведено дека најмалата рата за некој нивен производ е 600 денари. Можеби е за дигитален апарат или монитор, незнам. А за лаптоп да е 1500+.не знам дали е за овде ама ај да си прашам
само не ми велете од АМЦ ни ЦД не би купил и слично оти друго ме интересира
отворам сајтот на АМЦ (оти видов на реклама на ТВ) дека имало некоја новогодишна понуда на кредит со најмала рата од 600 ден - знам се како оди процедурата со лична карта,последна сметка, преку стопанска итн туку ме зачуди дека пак вратија да биди ратата 600 ден а јас знам дека беше најмалу 1200 ден
е сега прашањето ми е дали оваа понуда е само за нова година или важеше и пред тоа/и че важи и понатаму со минимална рата од 600 ден??????????????
и најбитното - дали има вакви понуди и од други места (СЕТ,Нико итн) или само во АМЦ важи ова?
http://www.amc.com.mk/Uploads/File/novagodina2010.pdf
pa i da Laptop e za 600 den rata na kolku godini ke go isplaka. Dodeka da go isplati ke izleze laptop za na raka sto se nosi so nekoja proekcija ovo onoШто сакаш да купиш? АМЦ имаат наведено дека најмалата рата за некој нивен производ е 600 денари. Можеби е за дигитален апарат или монитор, незнам. А за лаптоп да е 1500+.
Епа како ќе ја одредат тогаш цената на поединечниот производ кога зимаат разни количини а ги зимаат во еден пакет за да добијат заедничка цена на вкупната количина?mnogu normalno deka e pretpostavka samo zasto da nema logika sto ne ti e jasno
deeee beeeee znaci naracuvas od Intel 1000 procesori i5 750 koj sto ima nabavna cena od 100 evra, SET naracala 300 CPU Anhoch 250 Niko 200 itn. ntel sigurno ima kaluzula ako si dolgorocen nabavuvac na nivni komponenti ovlasten uvoznik ili taka nesto deka ako zemes pod 1000 CPU ti davaat cena od 110 evra po porcesor ako zemes nad 1000 procesori ti davaat 10 posto popust i cini 100 evra po procesor tuka doagaat so eden kontinjer site tie i ovie od kaj nas si gi delat i cao proijatno koj kolku saka si go prodava toj poseben komponent (obicno ne secat so na primer 12500den za i5 CPU ama ajde) se ova e dadeno kako prost prmer od 3 oddelenie sekogas ima tuka i prevoz danok ova ona ama opsto kazano toa taka moze da se napravi mnogu lesno i deka ako firmive kaj nas imaat dolgorocna sorabotka pomegju sebe se dava na edna od firmite toa da go narpavi obicno toa bi bila firmata koja sto najdolgo e na nasiov pazar i koja bi dobila najgolem popust za edna golema naracka. Sega jasno e deca i dali ima seuste prasanja?Епа како ќе ја одредат тогаш цената на поединечниот производ кога зимаат разни количини а ги зимаат во еден пакет за да добијат заедничка цена на вкупната количина?