Граѓанско движење против промена на името на Република Македонија

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645

Според мене, една од поубавите а не толку вртени песни за Македонија. :oeoeoe:

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
потпишано е од мене, дека сум против промена на името:)

B

Borg_Drone

Гостин
потпишано е од мене, дека сум против промена на името:)

И од премиерот потпишано:
Премиерот ќе гласа „против“ на референдумот за промена на името
недела, 25 април 2010

Во интервју за магазинот НИЕ, премиерот Никола Груевски одговара дека предлогот за промена на името ќе го стави на референдумско изјаснување пред граѓаните, а тој ќе гласал против промена на името

„До колку биде ставен предлогот Северна Република Македонија, за севкупна употреба, и официјално тој предлог биде доставен од преговарачот Нимиц, јас тој предлог ќе го ставам пред граѓаните на референдумско изјаснување. А, доколку ве интересира мојот личен став, јас ќе гласам против", вели премиерот Груевски за магазинот НИЕ кој ќе се емитува денеска на Сител Телевизија.
Премиерот појаснува дека неговиот став и ставот на Владата бил одсекогаш познат и запишан во нивната програма со која дошле на власт. Според Груевски, тој како премиер и како Влада имаат одговорност да организираат референдум бидејќи само граѓаните имале право да одлучуваат дали ќе го прифатат наметнатиот предлог од страна на Грција, Северна Република Македонија име за севкупна употреба.
Али јас верувам само кога ќе видам, а знам дека никогаш нема да видам за кого гласал боксерот наш, така да нема да поверувам во ова никогаш.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
И од премиерот потпишано:

Али јас верувам само кога ќе видам, а знам дека никогаш нема да видам за кого гласал боксерот наш, така да нема да поверувам во ова никогаш.
патем според цитатот се вели република северна македонија,а не северна република македонија на тоа мислеше Грујо всушност грците предлага да се викаме република северна македонија а јазикот со наставка на латиница ,,makedonski,,поради тоа Грујо е против и исто и јас;)

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
abe kakvo menjavanje na ime to iame ne e moe ili na biloo koj i nikoj nema pravo da go menja nitu gruevski nitu denesnite makedonci da odlucuvaat zanivnite deca ako mozele da si ja cuvaat nasite braka verata i jazikot imeto vo najdtesko pa nie sega za pari od evropa da si go smeneme samio pa ni se smeat kako sto ni go smenija znameto da se cudat zosto ima dve znaminja i ustavot NIKOGAS GRCITE NEMA DA SE ZADOVOLAT SE DODEKA NE NE UNISTAT FAKTI SO SMENA NA ZNAMETO NA USTAVOT SEGA I NA DRZAVATA I SO E POSLEDNO IDENTITETO NIV NE GI MACI IMETO NIV GI MACI EGEJOT. makedonija na makedoncite za drugi ako ostane mesto makedonec si koga kaval ce ti ja raspara dusata koga ce se naezes koga ce go vides sonceto na vergina koga ce ti se stemne koga ce slusnes firom i koga nemas ni za leb a poln si vo dustata

Themacedon

ViXa
Член од
16 август 2009
Мислења
154
Поени од реакции
75
Никогаш не треба да дозволиме да ни го променат името...или идентитетот...затоа што ке загубиме многу...ке биде залуден целиот труд на нашите предци за зачувување на името Македонија...затоа СИТЕ треба да сме против промена на името.....мораме да имаме единство и сите заедно да кажеме НЕ на промената на името...БАШ сега е нашиот момент кога грците зависат од ЕУ...кога им треба помош...сега треба највеќе да делуваме....

Поздрав и нека ни е вечно името Македонија! МнМ

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Еве неколку слики на македонското знаме со знаме на земја која не признава под уставно име
Може слободно да се користат за која било намена

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
Во потписот ми пишува се .. :oeoeoe:

Annath

Полуактивен член.