Abe kinez ako ne ti usere rabota nema koj Te svakjam potpuno i znam deka ne e ist kvalitetot ama i toa ne e za frlanje. Inace gcb 95 ima izdanje od 2007 negde,so ima Fasel crven vo nego . ne pisuva na kutijata i na pedaljata a na plocata si stoi . Izdanieto e "rev. I " i e prilicno soliden , mojot e takov. A ako go modnes ( tri rezistora po 50/60 denari ) dobivas povise niski , poobemen sweep i gi steza visokite da ne cepaat zvucnici .Да да...секако дека си во право...gcb-95 е супер...само сакам да кажам дека...овие новите што ги прават све е кинеска роба....тоа ми е поентата..дури и новите 535Q што се ги има во Guitar House коштаат 15.000 денари и исто се кинески....инаку далеку од тоа дека не чинат...
Нема теорија да ти дозволи некој у продавница да ја видиш плочката..Abe kinez ako ne ti usere rabota nema koj Te svakjam potpuno i znam deka ne e ist kvalitetot ama i toa ne e za frlanje. Inace gcb 95 ima izdanje od 2007 negde,so ima Fasel crven vo nego . ne pisuva na kutijata i na pedaljata a na plocata si stoi . Izdanieto e "rev. I " i e prilicno soliden , mojot e takov. A ako go modnes ( tri rezistora po 50/60 denari ) dobivas povise niski , poobemen sweep i gi steza visokite da ne cepaat zvucnici .
Taka da napomena do deckoto so sakase wah , ako se vekje odlucis da zemes gcb 95, prasaj dali mozes da ja otvoris plockata odozdola da zirnes, ako ima Fasel i pisuva na plocata (so elektronika) rev.I zimaj go odma vredi!
Cak sto vise, nema ni da ti dadat da go probas, oni ke go probaat za tebeНема теориСР° РґР° ти дозволи РЅРµРєРѕС Сѓ продавница РґР° СР° РІРёРґРёС€ плочката..
За гаража друже јас барам подолг период а цените се движат од 30-100 евра зависно од локација и големина на истата .Што пари е изнајмување гаража, и дали постои некое место кај што можеш да си дојдеш само со инструментот (а тапан да има на пр.), да има озвучење и да почнеш да свириш (или и снимаш ако има миксета)?
Ако да, каде е и колку кеш?
Фала
За гаража друже јас барам подолг период а цените се движат од 30-100 евра зависно од локација и големина на истата .
А за второто едино студио е таква ствар , можеш да се распрашаш по underground артистите пошто најчесто имаат домашни студија и моеш и да снимаш и ако немаат бубањ бар повеќето се опромени со .midi player-и шо би му дошло нешто као виртуелни бубњеви. И нема да те чини многу .
Беше пред неколку месеци во Кисела вода ,имаше фрки со времето за свирење, сега незнам дали е уште слободна.А да се собереме 2-3 бенда и да делиме трошоци за гаража, а?
Кај е таа за 30 евра?
Да пишешБеше пред неколку месеци во Кисела вода ,имаше фрки со времето за свирење, сега незнам дали е уште слободна.
Ако најдам/еме нешто и има место за повеќе бендови ќе пишам тука , на темава .
BOSS имаш секаде...у Артист Системс се наоѓа по некоја....у Мими ги имаш сите модели....у Цики исто ги има...а MXR до сега само во Артист имам сретнато овердрајв....Незнаев каде да го поставам прашањево : во кој Music store во Скопје има MXR и/или Boss производи ?