Музичка берза, инструменти, музичари, бендови...

Член од
17 мај 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
се бара тапанар со добри тапани, гитарист и басист за да се формира пратечки бенд на поп пеачите кој имаат свирки низ МК..
секако да имаат искуство .. немора да се група и заедно да свиреле, може посебно па да си повежбаат малку ...

Член од
5 јануари 2008
Мислења
66
Поени од реакции
17
Да да...секако дека си во право...gcb-95 е супер...само сакам да кажам дека...овие новите што ги прават све е кинеска роба....тоа ми е поентата..дури и новите 535Q што се ги има во Guitar House коштаат 15.000 денари и исто се кинески....инаку далеку од тоа дека не чинат...
Abe kinez ako ne ti usere rabota nema koj :D Te svakjam potpuno i znam deka ne e ist kvalitetot ama i toa ne e za frlanje. Inace gcb 95 ima izdanje od 2007 negde,so ima Fasel crven vo nego . ne pisuva na kutijata i na pedaljata a na plocata si stoi . Izdanieto e "rev. I " i e prilicno soliden , mojot e takov. A ako go modnes ( tri rezistora po 50/60 denari ) dobivas povise niski , poobemen sweep i gi steza visokite da ne cepaat zvucnici :).

Taka da napomena do deckoto so sakase wah , ako se vekje odlucis da zemes gcb 95, prasaj dali mozes da ja otvoris plockata odozdola da zirnes, ako ima Fasel i pisuva na plocata (so elektronika) rev.I zimaj go odma vredi!

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Abe kinez ako ne ti usere rabota nema koj :D Te svakjam potpuno i znam deka ne e ist kvalitetot ama i toa ne e za frlanje. Inace gcb 95 ima izdanje od 2007 negde,so ima Fasel crven vo nego . ne pisuva na kutijata i na pedaljata a na plocata si stoi . Izdanieto e "rev. I " i e prilicno soliden , mojot e takov. A ako go modnes ( tri rezistora po 50/60 denari ) dobivas povise niski , poobemen sweep i gi steza visokite da ne cepaat zvucnici :).

Taka da napomena do deckoto so sakase wah , ako se vekje odlucis da zemes gcb 95, prasaj dali mozes da ja otvoris plockata odozdola da zirnes, ako ima Fasel i pisuva na plocata (so elektronika) rev.I zimaj go odma vredi!
Нема теорија да ти дозволи некој у продавница да ја видиш плочката.. :D

Член од
5 јануари 2008
Мислења
66
Поени од реакции
17
Нема теориСР° РґР° ти дозволи РЅРµРєРѕС Сѓ продавница РґР° СР° РІРёРґРёС€ плочката.. :D
Cak sto vise, nema ni da ti dadat da go probas, oni ke go probaat za tebe :D
...ko sto e slucajot so deckoto od do-re-mi :)

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.698
Поени од реакции
288
Што пари е изнајмување гаража, и дали постои некое место кај што можеш да си дојдеш само со инструментот (а тапан да има на пр.), да има озвучење и да почнеш да свириш (или и снимаш ако има миксета)?

Ако да, каде е и колку кеш?

Фала

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Што пари е изнајмување гаража, и дали постои некое место кај што можеш да си дојдеш само со инструментот (а тапан да има на пр.), да има озвучење и да почнеш да свириш (или и снимаш ако има миксета)?

Ако да, каде е и колку кеш?

Фала
За гаража друже јас барам подолг период а цените се движат од 30-100 евра зависно од локација и големина на истата .
А за второто едино студио е таква ствар , можеш да се распрашаш по underground артистите пошто најчесто имаат домашни студија и моеш и да снимаш и ако немаат бубањ бар повеќето се опромени со .midi player-и шо би му дошло нешто као виртуелни бубњеви. И нема да те чини многу .

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.698
Поени од реакции
288
А цени за студио бар отприлика? По саат претпоставувам се плаќа.

Член од
20 ноември 2010
Мислења
42
Поени од реакции
3
За гаража друже јас барам подолг период а цените се движат од 30-100 евра зависно од локација и големина на истата .
А за второто едино студио е таква ствар , можеш да се распрашаш по underground артистите пошто најчесто имаат домашни студија и моеш и да снимаш и ако немаат бубањ бар повеќето се опромени со .midi player-и шо би му дошло нешто као виртуелни бубњеви. И нема да те чини многу .

А да се собереме 2-3 бенда и да делиме трошоци за гаража, а? :)

Кај е таа за 30 евра?

Член од
9 октомври 2009
Мислења
15
Поени од реакции
0
Се бараат басист и гитарист за тезга бенд :) најпожелно е да бидат од скопје да имаат своја опрема и желба за свирење :P ако се пронајде некој во постов нека ми прати ПП :)

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
А да се собереме 2-3 бенда и да делиме трошоци за гаража, а? :)

Кај е таа за 30 евра?
Беше пред неколку месеци во Кисела вода ,имаше фрки со времето за свирење, сега незнам дали е уште слободна.
Ако најдам/еме нешто и има место за повеќе бендови ќе пишам тука , на темава .

Член од
31 јануари 2011
Мислења
779
Поени од реакции
382
Беше пред неколку месеци во Кисела вода ,имаше фрки со времето за свирење, сега незнам дали е уште слободна.
Ако најдам/еме нешто и има место за повеќе бендови ќе пишам тука , на темава .
Да пишеш :)

Член од
16 февруари 2006
Мислења
459
Поени од реакции
48
Барам да купам сустаин педала за сајзер

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Незнаев каде да го поставам прашањево : во кој Music store во Скопје има MXR и/или Boss производи ?

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Незнаев каде да го поставам прашањево : во кој Music store во Скопје има MXR и/или Boss производи ?
BOSS имаш секаде...у Артист Системс се наоѓа по некоја....у Мими ги имаш сите модели....у Цики исто ги има...а MXR до сега само во Артист имам сретнато овердрајв....

Член од
5 јануари 2008
Мислења
66
Поени од реакции
17
Se prodava DIY clone pedala, kopija na crunchbox . Pedaljata vadi dosta dobra distorzija, ima 4 potenciometri : distorzija , volume, visoki i q(sredni niski i sredni visoki) . raboti samo na adapter i ima true bypass. Napravena e vo makedonija od eden tehnicar za elektronika, spored sema od originalot i se koristeni delovi naracani od USA preku net. Cenata i e 2500 denari (ima prostor za cenkanje) a eve i video od pedaljata ako saka da ja cue:

ako ima zainteresirani PP

Kajgana Shop

На врв Bottom