Музичка берза, инструменти, музичари, бендови...

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Гаража да не има некој за издавање.....или да не знае некој шо издава :D....или евентуално цимерБеНд да не сака да прими у гаража....нек пише ПП

Член од
25 јули 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Продавам Тапани PEAVEY bass 22'x14' tom12'x10' tom 13'x11' Floor Tom 16'x16' i добош 14' со тапаните оди и хардвер PEAVEY(бас педала, сталка за добош, сталка за Ride, сталка за Crash и сталка за фус) исто така оди и Ride чинела 18'PEAVEY и фус чинели. Тапаните се како нови. Повеќе информации на мп. Цена 400е.
Прегледај го приврзокот 34586Прегледај го приврзокот 34585Прегледај го приврзокот 34587

Сликите не работат нешто еве нови.

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
Дајте некои линкови за развивање техника со плектрум(трзалица) на електрична гитара .
Свирам класична гитара(фингерстајл) 3 години , сега имам и електрична , али везе неам со трзалицава , оставете некој линк , или пишете ми порака , со некои добри туторијали и разноврсни техники за елек. гитара.
Волим вас. :back:

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
:helou:
Здраво живо дечки :) ... е сеа вака многу би ви била благодарна ако ми предложите некоја гитара. Значит сум почетник и јас со умов шо го неам се иам запнато за електрична, сепак многу ми рекле дека така ќе ми е многу потешко и демек пубо е прво да зеам акустична, а други пак обратно демек немат врска и онака инструментот е различен. Моментално сум во дилема па повелете просветлете ме со која е најубо да се почнит и предлог на некој модел.:smir:

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
:helou:
Здраво живо дечки :) ... е сеа вака многу би ви била благодарна ако ми предложите некоја гитара. Значит сум почетник и јас со умов шо го неам се иам запнато за електрична, сепак многу ми рекле дека така ќе ми е многу потешко и демек пубо е прво да зеам акустична, а други пак обратно демек немат врска и онака инструментот е различен. Моментално сум во дилема па повелете просветлете ме со која е најубо да се почнит и предлог на некој модел.:smir:
Земи некој ефтин чкарт, види ако те бива, можеш и на него да свириш (додека усовршиш) после земи си боље :)

Г

Господ

Гостин
Дајте некои линкови за развивање техника со плектрум(трзалица) на електрична гитара .
Свирам класична гитара(фингерстајл) 3 години , сега имам и електрична , али везе неам со трзалицава , оставете некој линк , или пишете ми порака , со некои добри туторијали и разноврсни техники за елек. гитара.
Волим вас. :back:

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
ќе палам цигарети со плектрум...;)

Г

Господ

Гостин
Знае ли некој шо како ќе ме фати за рачна изработка на гитара(седум жичана).
План ми е да купам дрво да ми направат тело според зададени димензии,да купам солиден врат за седумка и еден хамбакер на бриџот од околу 60тина евра.
Не се разбирам за електрониките ова она.
И работна рака ќе ме оголат ли?

Би сакал некој што е искусен во оваа област да ме насочи што се ми треба дали се исплати и колку би ме фатило од прилика со малиов план што го зададов.

Н

'Никола'

Гостин
Знае ли некој шо како ќе ме фати за рачна изработка на гитара(седум жичана).
План ми е да купам дрво да ми направат тело според зададени димензии,да купам солиден врат за седумка и еден хамбакер на бриџот од околу 60тина евра.
Не се разбирам за електрониките ова она.
И работна рака ќе ме оголат ли?

Би сакал некој што е искусен во оваа област да ме насочи што се ми треба дали се исплати и колку би ме фатило од прилика со малиов план што го зададов.
Познавам луѓе што рачно изработуваат гитари. За пари не знам колку оди, но еве деновиве ќе го исконтактирам, па ќе ти оставам контакт да си зборните лично.

Kajgana Shop

На врв Bottom