Елф
of Northern Mirkwood
- Член од
- 31 јануари 2008
- Мислења
- 1.373
- Поени од реакции
- 148
Доста пропагираш катаклизми, кои се во склад со враќењето на сдс на власт.Ахам. Ај за некој месец ќе ги видам на дело античките како тебе.
Доста пропагираш катаклизми, кои се во склад со враќењето на сдс на власт.Ахам. Ај за некој месец ќе ги видам на дело античките како тебе.
Доста пропагираш катаклизми, кои се во склад со враќењето на сдс на власт.
нема потреба....специјална војна има од нашето осамостојување(надворешна) а сега еве и внатрешна имамеморам да се повторам некои почнаа пак истите прашања да ги поставуваат ...
незнам дали ја читаат темата целосно или само последните 2страни ...
ти не знаеш македонски да пишеш а ми кажуваш пропали комунисти.....нема комунисти јасно ли ти е!!!!drn drn, bla bla drn drn propali komunisti denes wannabe patrioti
znaci, si znajme koe ni e znameto, zs togas prajme znaminja? znajme kako se vikame, zs togas licni karti? znajme kaj sakame da ojme, zs ni trebet togas geografski karti?
znajme nie... VIE ZNAJTE neso voopsto, o odrodeni, osven drn drn, bla bla?
ma puknete
kaj vide da falam vlada ili dpmne?
inace, bas zato pisit propali komunisti, zato sho nemat komunisti, site se "propalici" :pos2:
a okolu mojot Makedonski: trebit da ti opnet nekoj ban, zs pocvis direktna raspravija so drug clen, se obrakjas so navredi kon drug clen
i bas bi sakala da te vidam da si roden vo stranstvo, pola Makedonec, i da znajs tolku kolku jas za Makedonija, tolku Makedonski (Ohridsko-Prespanski dijalekt) kolku jas, da pisis tolku kolku jas, da ja sakas Makedonija tolku kolku jas, da pravis za Makedonija tolku kolku jas :smir:
ke zborvese verojatno "se drajvam jas so karo po strito, i puljam cichka pipl. startovav da sejam: zeno giv mi bardeto, voda da se nadrinkam"
Мирка не е за знамето црвеното....веруј ми за тоа одродени е.....а ниту го знаеш ниту познаваш.....реалниот баш прочитав застана да ја брани оваа држава 2001...затоа Не Е ОДРОДЕН така
Знам што е патриотизам а што национализам.Јован, ти разликуваш национализам од патриотизам?
Патриотизам - (лат. patriota) љубов кон татковината, родољубие.
Национализам - како идеолошки и политички израз на затворањето, самодоволноста и култот на сопствената нација што се карактеризира со националшовинизам и со потценување на правата и вредностите на другите нации.
Значи преку плакатите се искажува патриотизмот, љубовта кон својата земја. Со овие плакати никој никого не провоцира, туку се подига националната свест, тоест се искажува љубовта кон својата татковина. Провокација ќе беше ако да речеме некој стави плакати од типот на "Fuck greece" и сл.
Колку ли на човек може да му биде испран мозокот, за да мисли дека половина Македонци кои живеат во Македонија се одродници ?edit: morav...
zato sho postirav Makedonskoto Sonce, "realniot" mi dade crvenko :pos2::pos2::pos2:
ti il si mal vo godini, il vo umot. smrdis na udbaska - skm- pepedeovca dur do tuka.
KristinaVM напиша:(nikoj ne te navredi dur ne ripna bez nikakov povod da me vregjas, "bejbi". takvi ste, taka ve ucat, udba skola, odrodeni i nedonoseni.)
ne pisav brane, tuku negovite tutori i gazdi, ok "bejbi"? jasno mi e mnogu ubavo kakvi raboti se slucuvaa vo 91va, od familija znam. ti? tatko ti oficir? informator na jna? (e kodosh de, po novno informator velat) ili patriot(i) ste site doma?
KristinaVM напиша:neznam zs ne te mafnet od forumov, ko pickel (mozolce?) si
KristinaVM напиша:vas? znaci ne si Makedonec?
zs se mesas togas vo muabeti za Makedonci?
I posle se cudite zs ve "titulirame" kako predavnici ili odrodeni?
KristinaVM напиша:i vo tursko bile kodoshi i odrodeni?
ke pomislit covek deka ne si Makedonec il si nekakov kodosh
kodosh, dushman, neMakedonec
ma puknete
si se najde vo odrodeni i nedonoseni, ili vo udbashka skola? koj si imat muva...
Значи КристинаВМ, ова погоре е твојата најсилна аргументација со која мислиш дека се справуваш со твоите неистомисленици.se najde vo odrodenite? aku, sam si kaza, ad ne gresam ja dusha. pukni de, koj te onadi "vospitano" predavnice ^^
Не бре залутана душичко. Во голема заблуда си.ubo sho se kaza deka mu smetat Makedonskoto, dan se izlazit nekoj deka navistina e realen...
Ова не би го коментирал од причина што тогаш би бил ист како тебеod negoviot komentar, jasno e deka ne dade crveno za "odrodeni", tuku za "puknete". Moeto "puknete" se odnesvese na onie na koi im smetat Makedonskoto Sonce, i to e jasno od mojot post. Po svadba tapani ne trebit vidov kolku e satot, si se pokaza, za nego sigurno to e DPMNE simbol a za to dal bil nekade na front vo 2001va, neznam, posle nekoj negovi muabeti, ic ne mu vervam. A i prashanje e na koja strana bil
Јас ни најмалку не пробувам да ја дискредитирам емиграцијата. Напротив, ти си таа што дискредитираш голем број Македонци.Inace, djabe se obidvate da ja diskreditirate emigracijata, toj film ne go gledate, kolku i da vi e fetish :baeh:
Во тоа што мислите дека на Македонецот му требат флаери да осознае дека е Македонец, е и најголемата ваша заблуда.A za tvoj i drugi inaeti, ke se potrudam da imat letovo barem uste nekolku slicni akcii (nemam nisto so ovaa), pa gledajte plakati i materijali polni so Makedonshtina, a na koj mu smetat - srekjen pat.
Колку ли на човек може да му биде испран мозокот, за да мисли дека половина Македонци кои живеат во Македонија се одродници ?
Најсе, еве ти мало објаснување по која залуга ти е црвенкото:
Значи КристинаВМ, ова погоре е твојата најсилна аргументација со која мислиш дека се справуваш со твоите неистомисленици.
- Кодоши...удбаши...одродени....вештерки и градски зверки.
У која димензија живееш ти бре ?
Доколку тебе, таму некој закочен во времето ти го пере мозокот со заостанати приказни од пред триесетина години, тоа е твој проблем.
Но немој бре твоите гадни бљувотини да ги истураш овде.
Немој, од причина што веќе почнуваш да ми личиш на неколку исфрустрирани фаци од форумов, кои мислат дека овде е местото каде што можат да си ги лечат своите комплекси.
И многу ми е чуден начинот на кој вие, кои што еднаш во две години (а можеби и поретко) ја гледате Македонија, мислите дека и помагате на државава.
Мислиш дека ќе бидеш поголема Македонка доколку половина Македонци ги направиш одродници ?
Мислиш дека ќе бидеш поголем патриот ?
Не бе душо.
Сепак остануваш она што си била и пред тоа да го напишеш - исфрустриран иселеник кој мисли дека има поголемо право од мене да одлучува за иднината на ова држава.
Никој не ти го спори правото да бидеш и да се чуствуваш како Македонец.
Тоа сепак е голема чест и гордост.
Но кочи бре малку женска главо.
Не можеш ти да бидеш повеќе загрижена за иднината на моето семејство, моите пријатели.....и преостанатите два милиона и кусур народ, од едноставна причина што ти во твојата држава, делиш сосема друга реалност од нашата овде.
Конташ ?
Затоа престани и ти и твоите пријатели, својата македонштина да докажувате преку барање одродници удбаши и дрн дрн јариња.
Престани да мислиш дека имаш поголемо право од мене да бидеш Македонец.
Деведесеттите години сечевте канџи на орлите.
Па потоа ги селевте Србите, Власите.....
После Србите на ред дојдоа Албанците.
Е сеа на ред дојде да ги селите Македонците.
Еве една добронамерна сугестија од мене:
- Ај молим те веќе не ни помагајте.
Или евентуално сменете го начинот на помагање.
Сменете си ја свеста и сватете дека овде нема предавници одродници удбаши.....туку само загрижени граѓани.
Афирмирајте ја Македонија во државата во која егзистирате.
Така најмногу ќе ни помогнете.
Не бре залутана душичко. Во голема заблуда си.
Еве специјално за тебе едно во 3Д варијанта.
Но сепак, за мене највалидно си е МАКЕДОНСКОТО ОФИЦИЈАЛНО ДРЖАВНО ЗНАМЕ. Не си знаела дека го имаме ?
Или ова подолу за вас е вентилатор ???
Ова не би го коментирал од причина што тогаш би бил ист како тебе
нјамногу БГ пасоши има ДПМНЕ:uvo::uvo::uvo::uvo::pos2:
sakas da kazis deka nemalo UDBA, KOS, kodoshi i odrodeni?
inace, za mene Makedonsko Zname e Sonceto. Momentalnoto Drzavno zname e produkt na sramno predavstvo od tie koi ti, i onie komu citatite koi si gi izdvoil se nameneti (suicid mesiah i drugi), gi branite.
analogno na toa, samite nametnuvate neubavi misli deka rabotite za nekoi ne-Makedonski interesi.
Tocno, odrodeni za onie koi se Makedonci po rod, ko toj suicidniot, koi se ligavat na razni srbi, bugari, grci i so znam jas komu se.
Nesto muvata, kapata?
Nedonoseni - za site koi ja vodea drzavata od 44ta do sega, vklucuvakji gi i ljuBco (koj ne samo sho e nedonosen, tuku e i odroden i predavnik i treba da se sudi), i site funkcioneri na DPMNE koi isto kako nivnite kolegi od SDS i drugite partii ja upropastivte drzavata.
Kapata, muvata?
Inace, djabe se obidvate da ja diskreditirate emigracijata, toj film ne go gledate, kolku i da vi e fetish :baeh:
Dokolku si zastanal da ja branis Makedonija vo 2001va, super.
I djabe se obidvis da me piknis vo nekoe dpmne fioce, gi preziram predavnicite bez razlika na partiska knishka
A za tvoj i drugi inaeti, ke se potrudam da imat letovo barem uste nekolku slicni akcii (nemam nisto so ovaa), pa gledajte plakati i materijali polni so Makedonshtina, a na koj mu smetat - srekjen pat.
Без никакви факти, докази се бламираш.нјамногу БГ пасоши има ДПМНЕ:uvo::uvo::uvo::uvo:
Во Струмица барем, има секакви со БГ пасоши...и од СДСМ и од ВМРО...и неутрални...Без никакви факти, докази се бламираш.
Ај да те просветлам, во Струмица како СДС-овски град токму членови на таа партија, поврзани меѓу себе со партиски и роднински врски се сопственици на бугарски пасоши.