Фантом организација го преплави Скопје со плакати

R

RAYTHEON23

Гостин
бравос за тебе што прашањето за идентитетот го споредуваш со кловн на плоштад и што е хуморитично за тебе алал да ти е
оди бе малку едуцирајсе во историја па вратисе вака исто како да дискутирам со Рубинчо из Србије ака самоубиствен месија

не бе попрактично е....вака народот ке се бунат:toe:

јас историја научив,крај краеви татко ми е историчар така да смири се не се нервирај...знам доволно и не ми требат плакати:toe:

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
бравос за тебе што прашањето за идентитетот го споредуваш со кловн на плоштад и што е хуморитично за тебе алал да ти е
оди бе малку едуцирајсе во историја па вратисе вака исто како да дискутирам со Рубинчо из Србије ака самоубиствен месија
Па на вас сите ви се Рубинчовци откако ќе снемате аргументи.
Втората одбрана за неаргументираноста ви е национал-романтизмот.

И толку.....енд оф дискашан :toe:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
не бе попрактично е....вака народот ке се бунат:toe:

јас историја научив,крај краеви татко ми е историчар така да смири се не се нервирај...знам доволно и не ми требат плакати:toe:
мило ми е што знаеш, само не си ни малку сериозен нити па ми го сфати постот
полесно ти беше само да пишиш по навика 5-6 икони

R

RAYTHEON23

Гостин

има и трета....предавник си!!!!(без емот икона)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880

а тебе што ти е одбрана дека си сламкар дојден преку дунав?
дека Геро и компанија се светци а секој оној кој ќе каже дека Александар, Самоил, Кирил и Медотиј, Гоце Делчев, Ченто се Македонци работи против инетерсите на Македонија?

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
..Оди, оди од куќа на куќа. Од човек на човек. Од град во град. Од држава во држава. Од континент во континент. Од планета на планета. Од ѕвезда на ѕвезда. Оди...и речи им вака - Ѕидовите на срамот, веќе се урнати во некои делови на Европа. Еден ден, тие ѕидови на срамот ќе бидат урнати и во нашата распарчена и преградена земја. Ќе биде тоа ден, кога ќе бидете проколнати од името на непризнатите народи, што сте ги делеле на Берлинските конгреси, во капалиштето на Отоманската смрдеа Сан Стефано...со договорите во разни Букурешти и Версаи. Ќе биде тоа ден, кога Македонскиот бунтовен дух, ќе ги урне сите ѕидови на срамот ! Помеѓу ВАРДАР, ПИРИН И ЕГЕЈ !!! Зошто со илјадници години пламти во нас славата на Филип и Александар ! Со илјадници години немаме намера да се предаваме, ОТИ МАКЕДОНИЈА Е ПОСТАРА И ОД ГОРОЦВЕТОТ И ОД НОЖОТ !!! Со илјадници години немаме намера да се предаваме! Оти во една наша црква откопан е зборот востание! Ќе ги искинеме сите бели знамиња, тие симболи на предавството. Ќе ја воскреснеме таја ДРЕВНА и СВЕТА земја, како најголем и најсветол цивилизациски Прометеј! Со илјадници години немаме намера да се предаваме! Ќе ги преораме гробиштата на идеалите и со коските на нашите мртви војводи ќе се претвориме во зурли и тапани, во нашето најсилно оружје. Со голи меса ќе ги искинеме жиците од границите ! Ќе ја обединиме и ќе извикаме ЖИВА Е МАКЕДОНИЈА !

дел од Така Зборува Исидор Солунски

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
..Оди, оди од куќа на куќа. Од човек на човек. Од град во град. Од држава во држава. Од континент во континент. Од планета на планета. Од ѕвезда на ѕвезда. Оди...и речи им вака - Ѕидовите на срамот, веќе се урнати во некои делови на Европа. Еден ден, тие ѕидови на срамот ќе бидат урнати и во нашата распарчена и преградена земја. Ќе биде тоа ден, кога ќе бидете проколнати од името на непризнатите народи, што сте ги делеле на Берлинските конгреси, во капалиштето на Отоманската смрдеа Сан Стефано...со договорите во разни Букурешти и Версаи. Ќе биде тоа ден, кога Македонскиот бунтовен дух, ќе ги урне сите ѕидови на срамот ! Помеѓу ВАРДАР, ПИРИН И ЕГЕЈ !!! Зошто со илјадници години пламти во нас славата на Филип и Александар ! Со илјадници години немаме намера да се предаваме, ОТИ МАКЕДОНИЈА Е ПОСТАРА И ОД ГОРОЦВЕТОТ И ОД НОЖОТ !!! Со илјадници години немаме намера да се предаваме! Оти во една наша црква откопан е зборот востание! Ќе ги искинеме сите бели знамиња, тие симболи на предавството. Ќе ја воскреснеме таја ДРЕВНА и СВЕТА земја, како најголем и најсветол цивилизациски Прометеј! Со илјадници години немаме намера да се предаваме! Ќе ги преораме гробиштата на идеалите и со коските на нашите мртви војводи ќе се претвориме во зурли и тапани, во нашето најсилно оружје. Со голи меса ќе ги искинеме жиците од границите ! Ќе ја обединиме и ќе извикаме ЖИВА Е МАКЕДОНИЈА !

дел од Така Зборува Исидор Солунски
еве и клипот за тие што незнаат да читаат :)

:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
има и трета....предавник си!!!!(без емот икона)
Сепак за да дојдат до третата, прво ја форсираат втората :)
а тебе што ти е одбрана дека си сламкар дојден преку дунав?
дека Геро и компанија се светци а секој оној кој ќе каже дека Александар, Самоил, Кирил и Медотиј, Гоце Делчев, Ченто се Македонци работи против инетерсите на Македонија?
А ти ова откако прочита на плакатите го разбра ? :tapp:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880

јас го знам тоа и без некој да ми постави плакати низ цело Скопје или клип на тв, ама има такви како тебе што и покрај тоа сеуште неможат да разберат

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
јас го знам тоа и без некој да ми постави плакати низ цело Скопје или клип на тв, ама има такви како тебе што и покрај тоа сеуште неможат да разберат
Па незнам кому му се потребни плакати реклами и клипови за да го осознае тоа.

Препрочитај се назад па ќе увидиш.

R

RAYTHEON23

Гостин
Сепак за да дојдат до третата, прво ја форсираат втората :)

без сомнение ДПМНЕ историјата наместо да го обедини народот...ја маскира(како и др работи)односно камуфлира во ОРУЖЈЕ за поделба на народот а и после бугарите ке не прашуваат ете колку од вас се словенски колку антички:toe:

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
drn drn, bla bla drn drn propali komunisti denes wannabe patrioti

znaci, si znajme koe ni e znameto, zs togas prajme znaminja? znajme kako se vikame, zs togas licni karti? znajme kaj sakame da ojme, zs ni trebet togas geografski karti?

znajme nie... VIE ZNAJTE neso voopsto, o odrodeni, osven drn drn, bla bla? :toe:

ma puknete

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Па незнам кому му се потребни плакати реклами и клипови за да го осознае тоа.

Препрочитај се назад па ќе увидиш.
тие плакати и клипови се потребни за неуките како тебе
за Северно Македонците како тебе
е затоа се потребни тие кампањи

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
тие плакати и клипови се потребни за неуките како тебе
за Северно Македонците како тебе
е затоа се потребни тие кампањи
Ахам. Ај за некој месец ќе ги видам на дело античките како тебе.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
некој праша не ми требаат плакати за да бидам горд што сум Македонец...

покрај сета пропаганда, антимакедонска, од страна на медиуми и јавни личности, од страна на соседите и притисоците кои ги имаме на државно ниво ... народот почнува да си вели и помирува со смена на име и потпаѓа под пропаганда ... ќе дое ден кога ќе си речат па никој у државава не се буни на ништо и баш ни е гајле за се....

е затоа овакви плакати добро делуваат .. кога знаеш дека постојат ГОРДИ МАКЕДОНЦИ .. кои не потпаѓаат под пропаганда .. и потребно е некој покрај горенаведените притисоци да укажува дека има Чувари кои ја Чуваат Македонската Кауза ... и да го потсетуваат Македонскиот народ да не подпаѓа под антимакедонска домашна и соседна пропаганда ..:toe: едноставно те потсетуваат дека не си сам ....
морам да се повторам некои почнаа пак истите прашања да ги поставуваат ...
незнам дали ја читаат темата целосно или само последните 2страни ...

Kajgana Shop

На врв Bottom