Романија на страна на Грција во спорот за името

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Епа нормално дека ќе биде на страната на Грција. Во Романија има многу Гејци, па нивното лоби таму е многу големо, имаат некои организации и слично. Ова ми кажа еден пријател од YouTube од Романија, народот кој живее, силно ја подржува Македонија, но политичарите се продале, поткупени од гејците. :toe:

Разбравме што стока сте вие! Добре дојде и ти, само не е темава прикладна за тебе за ти да солиш памет!
Немам jaс врзка со Романиja :helou:
До преди неколко месеци,тук се лееше мед и млеко за романците,еве сега поздрав от нив от Атина.

Добре доjдовте на Балкан,сега разбравте шо за стока са романците?

Полно е со стоки на Балканот, од север до југ.
А, кој кажувал дека Романците се наши најдобри пријатели, воопшто? Не за џабе Букурешт е проклет град за нас?

Епа нормално дека ќе биде на страната на Грција. Во Романија има многу Гејци, па нивното лоби таму е многу големо, имаат некои организации и слично. Ова ми кажа еден пријател од YouTube од Романија, народот кој живее, силно ја подржува Македонија, но политичарите се продале, поткупени од гејците. :toe:

Има и многу Егејци, на пример Георге Хаџи...

во овој пост само би пишал дека РОМАНЦИТЕ СЕ ПЕДЕРИ...
на ти го дај ми го со гејците... одпозади... педери..:uvo:

Секоја чест за Србија, и покрај тоа што гвуевски го призна косово Србија не ја менува надворешната политика кон Македонија во корист на Грција и покрај тоа што истите го немаат признаено Косово. Да биде уште поинтересно Романија е членка на Еу а знамеме каде е мојата мила Србија. Некој работи другари македонци треба да ги цените. ( знаејќи дека сега ќе ме пратите у Шумадија.

Секоја чест за Србија, и покрај тоа што гвуевски го призна косово Србија не ја менува надворешната политика кон Македонија во корист на Грција и покрај тоа што истите го немаат признаено Косово. Да биде уште поинтересно Романија е членка на Еу а знамеме каде е мојата мила Србија. Некој работи другари македонци треба да ги цените. ( знаејќи дека сега ќе ме пратите у Шумадија.

Не, бе зошто у Шумадија? Може и во Мачва. :smir:

Искрено, тука си во право и нема што да се каже, барем околу спорот со името. Другите работи, друг пат.

Само изгони амбасадарот,ама нема му ништо,на одмор го прати малце во СК, па после го смениха.:helou:
Иде проблема Молдова,познаjте Гр на коja страна ке биде?!

Само изгони амбасадарот,ама нема му ништо,на одмор го прати малце во СК, па после го смениха.:helou:
Иде проблема Молдова,познаjте Гр на коja страна ке биде?!
Јас да сум на место на нашиве се појавувам со следнава изјава: -Република Македонија и дава безрезервна подршка на Молдавија во сите проблеми кои ги има со Романија. Исто така, претседателот убаво си кажал, принципот на добрососедство важи и за држави надвор, но и за држави ВНАТРЕ во унијата, а Македонија направи и повеќе од доволно за такви односи со нејзините соседи, посебно со Грција.

Не, бе зошто у Шумадија? Може и во Мачва. :smir:

Искрено, тука си во право и нема што да се каже, барем околу спорот со името. Другите работи, друг пат.

Циљаш на МПЦ СПЦ ?

Ја незнам зашто уопште постојат СПЦ, МПЦ РПЦ итд. Еден главен да одбереме и сите други ќе си го носат само името Православна Црква, голема работа ќе му завршиме на нашиот учител Христос.

Иначе Вранишковски виде дека нема никаква подршка од СПЦ и сега се преорентирал на ГПЦ. :smir:

Јас да сум на место на нашиве се појавувам со следнава изјава: -Република Македонија и дава безрезервна подршка на Молдавија во сите проблеми кои ги има со Романија. Исто така, претседателот убаво си кажал, принципот на добрососедство важи и за држави надвор, но и за држави ВНАТРЕ во унијата, а Македонија направи и повеќе од доволно за такви односи со нејзините соседи, посебно со Грција.

Ја колку што знам Романија си имала проблем со Унгарците кој се многубројни у Трансилванија, но со нејзиното влегување во Еу се тоа пада у вода.

Nisto novo ako dobro gi povrzime rabotive,koj se romancite,a koi se grcite.Vo sekoj slucaj edna po edna se otkrivaat so kakvo licemeriie poseduvale.

Не во романија нема грци во романија има власи.

Би ве потсетил само на фаталниот Букурешт,кога министрите Власи од Грција,Романија,Бугарија,Србија и Црна Гора практично ни ги запечатија сите илузии за самостојна и просперитетна Македонија.100тина години после,на пат се да го повторат истото.:toe:

такозвани цинцари :tv:

Цинцарско лоби :tv:

Али не значи дека сите власи се исти не би сакал да иам предрасуди кон власите и се надевам дека нема да даваат поголеми причини за општи предрасуди, оглед на тоа дека до некаде имам и јас нешто малку влашко во мене, имено прабаба ми била влаинка.
И милојко не рипај, пошто дедо ми бил србин од бујановац.
Али сето тао не го менува фактот дека јас себе си се чувствувам само и и само како македонец никако поинаку и ја сакам само и само Македонија, како државата така и целата поделена земја Македонија.

Романците добиле понуда која не можеле да ја одбијат. Чиста политика од интерес.

Романија не ги признава Власите како посебен етнос туку ги смета за Романци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom