Требаше ли Македонија да учествува на НАТО вежбите во Грузија

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување

Требаше ли Македонија да испрати војници на НАТО вежбите во Грузија???

• Да

Гласови: 18 28,1%
  • Не

Гласови: 46 71,9%

• Вкупно гласачи
    64
Оти бе отиден со умот ?
За што се вложија светите Кирил и Методиј ?
И тие се мрднале од умот фатиле џенем некои источни Словени ќе ги спасувале од германизација.
Истојазични, истоверни, со исти традиции, со исти културни вредности, исти табиети, а сме смртни непријатели едни на друг.
Си должиме прошка едни на други, си должиме нормална соработка на сите полиња, си должиме иднина достојна како рамноправни луѓе а не како обична раја за поткусурување која кој стигне ја бомбардира.
Славјанството не е ниту сентименталност ниту емоциналност, тоа е темелот врз кои се изградени многу национални идентитети.

Русинот си го бранел националниот интерес.
Англија чив интерес бранеше во Беломорска Македонија ?
На баба ми ?
Русинот е изграден идентиет врз словенскиот темел.
Македонија исто.

За само 60 години од таа 1948-та во 2001 под дејство на истите сили , повторно имавме етничко чистење, денеска ги викаат внатрешно раселени лица.

Славјанин носи нешто повеќе од едно име и една преселба, ама треба многу ум за да се дојде до таму.

Зошто РУСИЈА ги подржа сите т.н. Словенски држави вкучувајки ја и Грција , само нашиот Димитар Беровски (мислам дека се викаше) доби КОРПА кога побара помош од РУСИЈА...што на крај се покажа како клучно за поделбата на МАкедонија и за смрта на огромен број на Македонци...

Зошто РУСИЈА ги подржа сите т.н. Словенски држави вкучувајки ја и Грција , само нашиот Димитар Беровски (мислам дека се викаше) доби КОРПА кога побара помош од РУСИЈА...што на крај се покажа како клучно за поделбата на МАкедонија и за смрта на огромен број на Македонци...

Да не те лажат со тоа.
Пред октомвриската револуција со Русија подолго време владееше англиската кралска фамилија.
Таа имаше свој удел и во креирањето на Грција.
Грците преку истата фамилија наоѓаат некој свој роднина во кралскиот двор на Русија и успеваат да излобираат за територијалното проширување на делот на Македонија.

Проектот Грција е на западните кралски фамилии односно на англиската која добро има забележано, најголем непријател на англискиот империјализам е славјанството.

И погледни денеска кој се разбива на Балканот ?
Погледни што ќе биде со Украина, со Русија, истата судбина им ја спремаат.

Одкако ќе си го смениме името,според сите досегашни пораки од глаучите во алијансата?Ако не си приметил.:toe:
Или поточно откако ќе направиме разумен компромис :toe:
Што се однесува до ЛОЈАЛНОСТА и МОРАЛОТ ако МАКЕДОНИЈА не го покажала незнам кој тогаш...
А нели мислиш дека некогаш освен ЛОЈАЛНОСТ И МОРАЛ треба да се покаже и КАРАКТЕР...
Цврстиот карактер и морал требало да го покажат оние кои ја ковеле стратегијата во изминатите 18 години.
Сега е малку касно за демонстрација на морал и цврст карактер, и колебање помеѓу НАТО и Русија.

Ситуацијава е едноставна.
Со неучеството на вежбата може само да придонесеме за слабеење на нашите позиции.
Од друга страна мислам дека Русија многу добро ја сваќа и разбира нашата определба.

Разликата е во тоа што зависи од чие име побарал помош Димитар Поп Георгиев Беровски,дали од името на Македонскиот народ од Македонија или од името на Бугарскиот народ од Македонија.Впрочем некако како да подзаборавате на таа мала,но многу суштествена разлика.:toe:

Русија знае да биде многу прљав играч. Ја намести Србија повеќе пати и покрај нивната „руска“ определба. Кога ќе теба нешто конкретно да направат, ќутат ко ****и. Помош од Русија? Многу внимателно...

Ogromna greska e ucestvoto na Makedonija vo takanarecenite voeni manevri na NATO vo Gruzija na sto Rusija otvoreno kaza deka toa e otvorena provokacija i zagrozuvanje na nejzinata bezbednost sto e navistina edna ozbilna rabota zaradi sto nie poradi pogresnata odluka ke imame dalekusezni posledici vo nasite odnosi so Rusija vo idninata.

Posle se sto doziveavme od USA i NATO i ponatamu se butkame tamu kade sto ne ne sakaat a drugata alternativa so nasite nepromisleni cekori si ja unistuvame sto e za goluma osuda.

Za se samite pokasno ke si snosime odgovornost i posledici od denesnata promasena politika koja otvoreno zastanuva zad NATO i USA pokraj site neprijatnosti koi gi doziveavme od povekjeto clenki na NATO.

07.05.2009 13:46
mihail-saakashvili1.jpg
Припадниците на опозицијата бараат оставка од претседателот Са
30 луѓе се повредени во синоќешните судири меѓу опозицијата и полицијата во Грузија. Во најголемата болница во Тбилиси се примени 17 активисти на опозицијата, но ниту еден од нив не е во тешка состојба.
Меѓу повредените се и новинарка и организатор на централната грузиска телевизија. Инцидентот се случил кога лидерите на опозицијата се собрале пред главната управа на полицијата за да побараат ослободување на тројца нивни активисти кои вчера биле приведени.
Лидерот на опозициската „Партија на иднината“ Георгиј Маи-Сашвили изјави дека полицајците врз нив стрелале со гумени куршуми.
„Луѓето се фрустрирани бидејќи тројца млади се уапсени, јас и предложив на Владата да не пушти внатре за да видиме во каква состојба се затворените. Се сомневаме дека се мачени“, изјави Коба Давиташвили, лидер на опозицијата.
„Ова насилство мора да престане. Единствен начин да се реши оваа политичка криза е сите политички партии да седнат на иста маса со власта и да преговараат“, изјави Иракли Аласаниа, лидер на опозицијата.
Припадниците на опозицијата и денеска се собираат околу зградата на грузискиот Парламент од каде повторно ќе побараат оставка од претседателот Саакашвили.
Тензиите во Грузија настанаа откако претседателот Саакашвили објави дека е совладан бунтот во грузиска воена база, за кој властите тврдеа дека има цел да ги попречи маневрите на НАТО во Грузија.
izvor A1

Lele,lele :kesa:

Дали демонкратска Европа и НАТО застанаа во одбрана на правата на овие демонстранти ?

Ne obavezno, zosto da mu se zakanuvame i da birame strana protiv Rusija koga taa ucestvuvale vo anti-makedonski vezbi kako nie ucestvuvame vo anti-ruski sredbi.
I posle sakate da ne podrzuvate, ma treba da ne bombardira podobro ne zasluzuvame.
I ako Srbija ima gomno od vlast so zapadni gazilizgovci kako nashata odbi da prati vojnici tamu zosto rekoa deka nema da napravat cekor sto ja ogrozuva Rusija, toa ti se vika politicka zrelost a nashite bi ja izpratile cel narod za da ginat za amerikanski i nato celi.

Мислам дека не бидејќи треба да си ги зачуваме односите со Русите отколку да им правиме услуга на NATO кои само ни кажуваат што да правиме а во април лани не извисија за влез во NATO.
:salut:

А има ли Грција испратено војска во Грузија?

Уби Закољи да америка не постои !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom