Требаше ли Македонија да учествува на НАТО вежбите во Грузија

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување

Требаше ли Македонија да испрати војници на НАТО вежбите во Грузија???

• Да

Гласови: 18 28,1%
  • Не

Гласови: 46 71,9%

• Вкупно гласачи
    64
Прочитај ја историјата од 1878 до 1913 и ќе ти се разјаснат некој работи , пред се, ЗОШТО Русија ги помогна сите Балкански Земји во ослободувањето од Турците со ИСЛКУЧОК на Македонија???

Zatoa sto nikoj nekel da ratuva protiv turci u makedonija, denes sme svedoci na makeodnci koj se gordeaat so turskite koreni i vo turska gledaat najgolem partner.

Zatoa sto nikoj nekel da ratuva protiv turci u makedonija, denes sme svedoci na makeodnci koj se gordeaat so turskite koreni i vo turska gledaat najgolem partner.

Ај да не забегуваме , со болдираното се си КАЖА...

Koj ja oslobodi vardarska makedonija od turci ? ................. SRBIJA.

gresni knigi citas, mene predcite mi prenele sto i kako bilo vo minatoto i hrabro se borele za osloboduvanje na nasata teritorija

Апсолутно дека требаше да учествува, бидејќи за напредокот кон НАТО во изминатите неколку години, најзаслужни беа токму учествата на нашите војници во меѓународните мисии.

Апсолутно дека требаше да учествува, бидејќи за напредокот кон НАТО во изминатите неколку години, најзаслужни беа токму учествата на нашите војници во меѓународните мисии.

Eee realen sega me razocara.

Добро е што учествувавме во вежбите на НАТО меѓутоа оваа конкретно требаше да ја избегнеме...а мислам дека за такво нешто ќе имавме целосно право ... со оглед на се што ни се случи во Букурешт...
Каде дури ни ВЕТО не добивме туку земјите се согласија да не примат откога ќе се реши проблемот со името што е многу полоша варијанта од ВЕТОто...

Koj ja oslobodi vardarska makedonija od turci ? ................. SRBIJA.

gresni knigi citas, mene predcite mi prenele sto i kako bilo vo minatoto i hrabro se borele za osloboduvanje na nasata teritorija

Со 18000 џандармерија не се ослободува, туку се заменува едно со друго ропство.
Што е уката, да не се радуваш врз маката на ближниот.
Македонците ви го покажувале патот како треба да се живее на Балканот.
Вие повеќето исфрустрирани со големи држави, зошто знаеш кога нешто е мало како се осеќаш.
Македонците ви ја промовираа балкансата федерација за да излезе Балканот од кругот на злото и војните, ама човек кога има мал, постојано се фали дека му е голем.
Тој комплекс треба да се победи и Славјаните да почнат да соработуваат на Балканот а не да бидат смртни непријатели.

Со 18000 џандармерија не се ослободува, туку се заменува едно со друго ропство.
Што е уката, да не се радуваш врз маката на ближниот.
Македонците ви го покажувале патот како треба да се живее на Балканот.
Вие повеќето исфрустрирани со големи држави, зошто знаеш кога нешто е мало како се осеќаш.
Македонците ви ја промовираа балкансата федерација за да излезе Балканот од кругот на злото и војните, ама човек кога има мал, постојано се фали дека му е голем.
Тој комплекс треба да се победи и Славјаните да почнат да соработуваат на Балканот а не да бидат смртни непријатели.

Ja i moj kraj nikad ne sme bile pod ropstvo, bugarofili i slicni i tekako go jadele stapot.

Eee realen sega me razocara.
..бига друже, врвен приоритет на кој се работи во изминатите 18 години е токму членството во НАТО и ЕУ.
Мислам дека токму сега е најлошиот за момент да им покажеме непослушност на Америте.
Добро е што учествувавме во вежбите на НАТО меѓутоа оваа конкретно требаше да ја избегнеме...а мислам дека за такво нешто ќе имавме целосно право ... со оглед на се што ни се случи во Букурешт...
Ќе ти го дадам истиот одговор како и на Ravnogorac.
Не би сакал токму сега да им откажеме послушност на САД.

Всушнос слушнав дека само три држави го откажале своето учество на ова вежба, Србија и две бившо советски републики.
Мислиш дека требаше да бидеме во таа група ?
Каде дури ни ВЕТО не добивме туку земјите се согласија да не примат откога ќе се реши проблемот со името што е многу полоша варијанта од ВЕТОто...
И ? Треба сеа да им правиме инает и да се вртиме накај Русија....или ?

Секаков муабет ми одговара.
Јас тргам од основните постулати а тоа се дека Славјаните и во минатото во антиката припаѓале на иста група на народи.
Еден антички историчар запишал, тие после Индијците се најмногубројниот народ на планетата.
Каде сме денеска ?
Се сведуваме на минорни држави кој ги онадува кој како стигне.
Зошто ?
Се оделивме од фамилијата.

:tapp:

Понекогаш делуваш како отиден со умот.

Ние, Македонците, не должиме никому ништо освен на самите себе си.

Немаме корист од прифаќање на транснационализација на идентитетот или влегување во постнационална доба каде на прво место ќе е индивидуалниот идентитет пред националниот идентитет.

Главната причина поради која денеска се соочуваме со сите опструкции на нашиот идентитет е бидејќи дека националните, партикуларните егзистенции во минатото не биле рамноправни, па сега не можеме да го воспоставиме нашиот чекор во од' со останатите балкански народи.

Сега се бара национална хомогенизација на народот каде мораме и да дадеме одредени жртви во име на колективниот, национален идентитет.

Од националниот идентитет постојано се бара да ја открива својата култура, да сознава и памети “кои сме“ биле во минатото и во сегашното опкружување, да се пронаоѓаме себе си и своето место во тоа, да се самосознаваме и самоодредуваме.
Меѓутоа затоа националниот идентитет неможе да егзистира без здравиот национализам.

Кога се во прашање македонските национални интереси не смееме да бидеме водени од некаква историско “славјанска“ сентименталност во ситуација кога и Русинот си го брани исклучиво својот национален интерес.
Доколку би имале интерес во разнебитување на Македонија, нема да се двоумат ни секунда.

..бига друже, врвен приоритет на кој се работи во изминатите 18 години е токму членството во НАТО и ЕУ.
Мислам дека токму сега е најлошиот за момент да им покажеме непослушност на Америте.
Ќе ти го дадам истиот одговор како и на Ravnogorac.
Не би сакал токму сега да им откажеме послушност на САД.

Всушнос слушнав дека само три држави го откажале своето учество на ова вежба, Србија и две бившо советски републики.
Мислиш дека требаше да бидеме во таа група ?
И ? Треба сеа да им правиме инает и да се вртиме накај Русија....или ?

Мислам дека НЕУЧЕСТВОТО на оваа вежба немаше по автоматизам да значи ОТКАЖУВАЊЕ НА ПОСЛУШНОСТ НА АМЕРИКА.... ИЛИ???
Мислам дека постоеше политички простор да се ескивира оваа вежба...

Мислам дека НЕУЧЕСТВОТО на оваа вежба немаше по автоматизам да значи ОТКАЖУВАЊЕ НА ПОСЛУШНОСТ НА АМЕРИКА.... ИЛИ???
Мислам дека постоеше политички простор да се ескивира оваа вежба...
Јас пак мислам дека и покрај се' што се случи, токму на ова вежба требаше да ја докажеме нашата лојалност и силна определба за влез во НАТО Алијансата.:toe:

Јас пак мислам дека и покрај се' што се случи, токму на ова вежба требаше да ја докажеме нашата лојалност и силна определба за влез во НАТО Алијансата.:toe:

Одкако ќе си го смениме името,според сите досегашни пораки од глаучите во алијансата?Ако не си приметил.:toe:

Времето ќе покаже, кој е во право...а бидејќи веќе сме таму подобро е ТИ да бидеш во право...
Што се однесува до ЛОЈАЛНОСТА и МОРАЛОТ ако МАКЕДОНИЈА не го покажала незнам кој тогаш...
А нели мислиш дека некогаш освен ЛОЈАЛНОСТ И МОРАЛ треба да се покаже и КАРАКТЕР...

:tapp:

Понекогаш делуваш како отиден со умот.

Ние, Македонците, не должиме никому ништо освен на самите себе си.

Немаме корист од прифаќање на транснационализација на идентитетот или влегување во постнационална доба каде на прво место ќе е индивидуалниот идентитет пред националниот идентитет.

Главната причина поради која денеска се соочуваме со сите опструкции на нашиот идентитет е бидејќи дека националните, партикуларните егзистенции во минатото не биле рамноправни, па сега не можеме да го воспоставиме нашиот чекор во од' со останатите балкански народи.

Сега се бара национална хомогенизација на народот каде мораме и да дадеме одредени жртви во име на колективниот, национален идентитет.

Од националниот идентитет постојано се бара да ја открива својата култура, да сознава и памети “кои сме“ биле во минатото и во сегашното опкружување, да се пронаоѓаме себе си и своето место во тоа, да се самосознаваме и самоодредуваме.
Меѓутоа затоа националниот идентитет неможе да егзистира без здравиот национализам.

Кога се во прашање македонските национални интереси не смееме да бидеме водени од некаква историско “славјанска“ сентименталност во ситуација кога и Русинот си го брани исклучиво својот национален интерес.
Доколку би имале интерес во разнебитување на Македонија, нема да се двоумат ни секунда.

Оти бе отиден со умот ?
За што се вложија светите Кирил и Методиј ?
И тие се мрднале од умот фатиле џенем некои источни Словени ќе ги спасувале од германизација.
Истојазични, истоверни, со исти традиции, со исти културни вредности, исти табиети, а сме смртни непријатели едни на друг.
Си должиме прошка едни на други, си должиме нормална соработка на сите полиња, си должиме иднина достојна како рамноправни луѓе а не како обична раја за поткусурување која кој стигне ја бомбардира.
Славјанството не е ниту сентименталност ниту емоциналност, тоа е темелот врз кои се изградени многу национални идентитети.

Русинот си го бранел националниот интерес.
Англија чив интерес бранеше во Беломорска Македонија ?
На баба ми ?
Русинот е изграден идентиет врз словенскиот темел.
Македонија исто.

За само 60 години од таа 1948-та во 2001 под дејство на истите сили , повторно имавме етничко чистење, денеска ги викаат внатрешно раселени лица.

Славјанин носи нешто повеќе од едно име и една преселба, ама треба многу ум за да се дојде до таму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom