Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Се надевам дека вака ќе заврши натпреварот помеѓу Челзи и Фулам!:D:vozbud:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.769
Поени од реакции
43.974
Тепаа Челзи..ама нема веза..ми со допаѓа тоа што ич не се во форма и мислам дека без Дрогба многу послабо ќе играат..Иначе ај да не ги коментираме нив :)..Како што кажав,само ние да тепаме,првото место ќе си дојде само

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Тепаа, не тепаа Челзи, важно е ние да победуваме.:)) Се гледа и тие дека се во мала криза, баш сакам да видам сега кога ќе заминат Дрогба, Оби Микел, Есиен и Калу како ќе играат.

Btw, Олимпијакос нуди 5 милиони евра за Тошиќ.

http://sportdenes.com/mеdjunarodеn-fudbal/mеdjunarodеn-fudbal/olimpijakos-nudi-5-milioni-еvra-za-tosh-Аikj.html

Иако не сакам, мислам дека ќе замине. Веќе ни во натпреварите од купот не игра. :uvo:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.610
Поени од реакции
6.403
Btw, Олимпијакос нуди 5 милиони евра за Тошиќ.

http://sportdenes.com/mеdjunarodеn-fudbal/mеdjunarodеn-fudbal/olimpijakos-nudi-5-milioni-еvra-za-tosh-Аikj.html

Иако не сакам, мислам дека ќе замине. Веќе ни во натпреварите од купот не игра. :uvo:
Мислам дека многу ке згреши ферги доколку го направи оваа.По Љајиќ сега и Тошиќ ако го дадеме незнам...Џабе фрлени пари за двајца добри фудбалери кои не им се даде шанса :toe:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.769
Поени од реакции
43.974
И еве некој факт за натпреварот:

-Веј Руни на последните 10 натпревари во сите натпреварувања против Виган има постигнато 8 гола.
-Сите 5 гола што му ги даде Јунајтед на Виган на гостински терен сезонава беа во вториот дел.
-Виган и Јунајтед се имаат 10 пати среднато во сите натпреварувања и Јунајтед ги добил сите 10 натпревари(9 во ПЛ,1 во Кралинг Куп,финале)
-Поранешниот фудбалер на Виган,Валенсија има постигнато 3 гола на последните 5 меча на Олд Трафорд.
-Виган на последните 15 гостувања во ПЛ,само на еден натпревар не примиле гол.
-На последните 4 гостувања во ПЛ,Виган освоил само 1 поен,а примил 17 гола.
-На последните 46 меча на Олд Трафорд,Јунјтед има 40 победи,3 нерешени и 3 порази..

Сево ова е на наша страна..Без проблеми би требало да ги победиме овие,освен ако не забушаваат нешто нашите..

Член од
5 август 2008
Мислења
6.015
Поени од реакции
5.336
Во среда очекувам убедлива победа!! Секад ни идело протов Виган и очекувам и сега така да биде!!

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Мислам дека многу ке згреши ферги доколку го направи оваа.По Љајиќ сега и Тошиќ ако го дадеме незнам...Џабе фрлени пари за двајца добри фудбалери кои не им се даде шанса :toe:
Ако гледаме отворено,и треба да си замине.Дојде во Јунајтед од првата постава на Партизан,а тука се бори и за место во резервите.Јас сакам да си замине и да отиде во солиден клуб каде што ќе може да покаже што знае...Голем фан сум на неговата игра,мислам дека ќе прерасне во супер играч...Очигледно Ферги не е љубител на неговата игра:toe:Понекогаш и Ферги прави грешки...

Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Збориш дека со Валенсија гледаме себичен Манчестер, а за оној другиот Манчестер фали уште Нани?!
Па Нани е најсебичниот и најнепродуктивниот фудбалер на МУ во последниве неколку години.

..........
Во право си што Нани го споредуваш со себичност. Имаше и тој таква мана. Имам многу пати пишувано за тоа. Но мора да признаеш дека Нани до почетокот на оваа сезона тоа го надмина, ако не 100% ама 90% сигурно, така да денес е Нани далеку од тој себичен Нани. Но проблемот е што не можеме да го видиме да заигра, па затоа и не може да се истакне и да ни биде од корист. Последно играше во Лигата на Шампионите со Волзбург кога Овен даде 3 гола. Се надевам дека како фанови на МЈ се сеќавате оти за првиот гол, Нани успешно центрираше и буквално го погоди во глава Овен, па тој постигна гол. Немаше тоа да го стори ако беше сеуште себичен. На тој натпревар Нани нон стоп испраќаше топки пред шеснаесетникот, а не на секој обид да му прават "банана". Друга приказна е зошто Нани не игра, но сигурно причината не е себичност.

Не знам зошто Валенсија не го сметате за добар играч, јас мислам дека од ден на ден се` повеќе се вклопува во Јунајтед, многу ми се допаѓа неговата пробивност. На почетокот бев скептик но се докажа дека Фергусон знае што купува. Сега не можеме од него да чекаме да биде Роналдо, ЛАВ е во тимот да прави пробиви и да нафрла. А богами и головите му зачестија, како што тргнало ќе даде повеќе за Јунајтед во една седона отколку изминатите во Виган. Е сега, секој си има лоши денови.
...................
Џену тебе те сметам за културна и цивилизирана и се надевам дека нема да се нафрлиш на мене со навреди и простотилоци само затоа што не мислам во моментот како тебе. Јас без никакви навреди ќе одговорам на забелешката. Јас сум еден од оние кои не го сметам Валенсија за добар играч, барем засега, и стојам на ставот дека заради него и Фостер, ние во моментот не сме на прво место во премиер лигата. Заради едниот примивме многу голови, а заради другиот многу голови не ги постигнавме. Точно е дека е нон стоп со топката, но сигурно си забележала дека ретко кога му успева да испрати центаршут, најчесто јади "банана" (како во кошарка или ракомет:)). И ти велиш дека треба да прави пробиви и да нафрла, и јас го мислам истото, но тоа ретко му успева. Веројатно Валенсија мисли поинаку од тебе и од мене, па не му е важно да нафрли, да асистира туку, најважно му е да постигни гол (индивидуална слава). Тоа не личи на Манчестер. Па на толку себичност, да шутира од секаде, во секоја можна прилика, и јас ќе постигнам колку него голови :). Но проблемот е што од сите тие шутеви негови на голот, ако понекогаш асистираше, ќе имаше многу повеќе голови за Јунајтед отколку бројот на головите што тој ги постигна. А кој и да било друг напаѓач од Виган или од некој друг тим да дојди во Јунајтед, да игра толку многу и кога е добар и кога не е, да биде себичен и нон стоп да шутира на гол, нема да е тешко за пола сезона во Јунајтед да постигни повеќе голови отколку цела кариера во некој таков клуб.

Сепак ова е мое мислење кое (пишав во предходниот пост) се покажа дека е исправно, гледајќи ја разликата во предходниот натпревар меѓу "модерен Виган" и просечен Манчестер.

Член од
5 август 2008
Мислења
6.015
Поени од реакции
5.336

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Им се обраќам на тие што не го сметаат за добар играч, не мораш ти тогаш да ми реплицираш, без нервози :smir:
Таман работа, нервози :back:
сакам да кажам оти 2-3ца го мислат тва, а и различно е да оспоруваш квалитет на играч и форма на играч...
и не беше посто само за тва... мурињо го нејќам за непријател, оти е страшен тренер, го сакам на наша страна :helou:

Ајде сите кон групава и поканувајте ваши пријатели да видиме колку не има :D
http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/pages/Fanovi-na-Mancester-Junajted/223218942046?ref=ts

А тоа за Еванс треба уште мн леб да јаде и да биде како Гигс!! А и никад нема да може да биде како него!! Гигс е еден и единствен!!
там сам :smir:
За еванс, мош ќе стане легенда на клуубо, ако сака! ама шо викаш, как гигс неможе! од едноставна причина, дефанзивците остават најмалечок впечаток од било кој друг фудбалер на било коо позиција.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.756
Поени од реакции
9.533
Ако победи Челзи... Дрогба сега оди на Африканскиот куп, па тука гледам кикс на Челзи, ако игра против послаби тимови:smir:

Член од
5 август 2008
Мислења
6.015
Поени од реакции
5.336
Челзи ига следно коло со Ватфорд не би требало да имаат проблеми со нив!! Да чекаме коа ке играат со друг клуб др коло!

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.769
Поени од реакции
43.974
Челзи ига следно коло со Ватфорд не би требало да имаат проблеми со нив!! Да чекаме коа ке играат со друг клуб др коло!
Хаха брат грешка си бе..Ватфорд веќе 2-3 сезони не играат у ПЛ..ако е така ние следно коло играме со Лидс :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom