Не дека денес беше најдобар онака како што треба да биде Манчестер Јунајтед, но драго ми е што почна пак да личи на Манчестер Јунајтед. Сите ја коментирате играта на најразличен начин. На некои ви допаѓа, а на некои не. Јас вака би прокоментирал: Додека игравме по СЕКОЈА ЦЕНА со Валенсија, бевме "засилен Виган" и не треба да ви е чудно ако еден "Виган" не може дома да ја победи Астон Вила, да не се чудите дека еден "Виган" губи од еден Фулам со 3:0 и.т.н... Тој истиот "Виган" денес до 63 минута имаше едвај 1:1 со Хал. Но добро е што некој денес (пред 63 минута) конечно свати дека слабата форма не е само заради проблемите со одбраната (
ако не прочитавте, прочитајте ), туку проблемот е што Манчестер беше претворен во некоја модерна верзија на Виган (со себичност, немоќ, без асистенции, никакви центаршутевии и сл...). Драго ми е што во 63 минута (Парк место Валенсија) Манчестер престана да личи на Виган и почна да наликува на оној Манчестер Јунајтед кој сите ние го знаеме и сакаме, тим на колкетивна игра, асистенции и решетење на мрежата на противникот. Драго ми е што во изминатите постови ве читам како го пишувате она за кое во изминатите кола се каравте со мене. Извинете што многу порано го забележав и коментирав ова. Само едно не ми е јасно, како тоа Руни најслаб играч кога беше заслужен за сите 4 гола. Заборавате дека само еден беше во нашата мрежа? Кажете од кога не сте виделе акција во која Манчестер буквално со се топка влегува во голот на противникот. Сите три голови беа такви, голови со колективни акции и асистенции. Нормално дека одамна не сте виделе такви акции, затоа што Гибсон и Валенсија се трудеа гол да постигнат по секоја цена, ако треба и од центарот ќе шутираат само индивидуално да се прослават. Тоа не беше Манчестер Јунајтед. Манчестер Јунајтед денес заличи на Манчестер и ако вака продолжи, ќе биде стариот Манчестер на кој никој не ќе може за малиот прст да му се фати. Тука фали уште Нани.
И малку шала на крајот
. Гледам дека Фергусон за Божиќ има одено в црква, па и тој денес личеше на Сер Алекс Фергусон !!!!
. Нека ни е со среќа победата и трите бода кои доаѓаат во многу важен момент.