tufekciev
Барсa <3
- Член од
- 6 февруари 2009
- Мислења
- 2.242
- Поени од реакции
- 802
На А2, ти пишува. :smir:На која програма?
На А2, ти пишува. :smir:На која програма?
Најмногу мразам квази навивачи кои само зборвет од незнаење, битно бесот да си го истурет.Џабе е веке,нека збори колку сака,можеше да ја прифати понудата од Јунајтед а сепак премина во лутиот ривал,баш да видеме колку ке постигне таму.
Ти си тој што незнае.Најмногу мразам квази навивачи кои само зборвет од незнаење, битно бесот да си го истурет.
Тевез не беше слободен агент, па да бира кај сака да оди и сам да одлучува кој клуб му одговара. Има откупна клаузула од околу 25 милиони евра, не знам точно колку беа, а то вас ви беше скапо да го платите. А ако то не го платите вие, имат уште неколку илјади фудбалски клубој на светов, од кои некои (ретки, ама постојат) имаат пари и желба да ја платат цената.
Тевез кажа, ако Манчестер Јунајтед го откупи мојот договор, секако дека се моја прва опција.
Не го откупивте? Не очекувајте благодарност и длабоки поклони од почит.
The Club agreed to pay the option price of £25.5m and offered Carlos a five-year contract which would have made him one of its highest paid players.
Disappointingly however, his advisors informed the Club that, despite the success he has enjoyed during one of the Club’s most successful periods, he does not wish to continue playing for Manchester United.
Некој не знајт сигурно, кој, ќе видиме.Ти си тој што незнае.
На компанијата што ги поседува правата на Тевез и беа понудени 25,5 милиони и плата со која Тевез ќе стане еден од најскапоплатените фудбалери на Манчестер. 25,5те милиони беа прифатени, но Тевез не сакаше да продолжи да игра во Манчестер.
Ако ја најдам веста ќе ставам линк.
Се согласувам потполно со тебе...Sega nema veza koj e kriv koj nee zalnoto e so tevez si zamina mos e sakal da ostane mos ne nii tava nikoj pat nema da go doznaeme
Се сложувам со тебе. И јас го делам ова мислење дека овие коментари од Тевез се ниски. Многу го почитувам Тевез како играч, но со вакви изјави не личи воопшто на професионалец. Тешко него на паметот ако избега од Јунајтед и отиде во Сити, за да му даде гол на Јунајтед и да му се смее на Ферги. Детски изјави. Ова ми личи на муабет од деца од основно кога играат фудбал пред зграда. Што ако не постигне гол? Тогаш да не треба да го вратиме назад, па да каже извини "чичко Ферги"....,ама вакви изјави од типот Ферги е лажго,дека сакал да постигне гол против Јунајтед па да му го видел лицето ми се малку на ниско ниво...
WTF? :ija:
The Atlético President explained that “we’re very calm, waiting to see what happens in the market to see exactly who we can sign, if we don’t already know… I continuously say the same thing: we don’t want to sell and do want to put together a great team, above all keeping our current team because, in fact, we already have one. We want to have a grand squad and we already have the foundation. You’ll have to ask Manchester United if they want to sign Kun Agüero… Any club that wants one of our players already knows what they have to do, and of course that player would have to want to go.”
kamoo da dojdeee lele ke slavam dres od nego mora!!Agent claims Aguero interest
Sergio Aguero's agent has intimated that either Arsenal, Liverpool or Manchester United are preparing a bid for his client.
Aguero, known as 'Kun', is valued at around the £35million mark by Atletico but despite the hefty price-tag, almost all of Europe's major clubs are interested in his services.
Now his agent Jose Segui is quoted in the Spanish press as saying: "I've had interest from a leading English team and they've asked me to approach Atletico with a bid.
"I can't say more until I've spoken to the club about the offer.
"All I can tell you is that it's one of the best teams in Europe and it's not Chelsea."
Исто интересна изјава на претседателот на Атлетико,на нивната официјална страна
x