Каде е топката на децата?

• Креатор на темата Креатор на темата Zaphod Beeblebrox
  • Време на започнување Време на започнување
Ок ај вие сте поголеми сте го поминале тоа се знаете,ние не сме го поминале изроди сме ок?

Ако веќе ги споредуваме генерациите ајде вие што сте киснеле на улица со топка или ластик споредете се со генерацијата на вашите баба или дедо.Дали тие имале детство или работеле на нива..неможеме така да ги гледаме времињата што прошле или што доаѓаат.И сегашните генерации излегуваат,се дружат надвор а не само по мсн,играат фудбал на игралиште итн само не толку колку порано.И за крај,прашање до постарите.Нели мислите дека ако и вие сте го имале она што го имаме ние денес ќе бевте исти ко нас??

Затоа не паѓа целата вина на вас. Ама реално, треба да ви проработи свеста, нали?:smir:

hi5 + MySpace + Facebook + MSN + miniclip + ... блабла = ментално недоразвиена, несоцијализирана, нервно пореметена, со можни тикови младина.
Колку е тоа кул? :vozbud:

Ги заборави очилата на 20 години, и од оние со голем диоптер на 40.Трауми од врски по мсн,свиткан р`бет, безброј опасности од педофили.

Порано кога бев помал некаде 3то-4то одделение лето нонстоп бев надвор. Од некаде 5 часот се до 9 или 10 часот навечер се играше фудбал . И тогаш имав интернет али бев повеќе надвор, кај игралиштето ЈБТ ретко кој игра али повеќето се големи како што кажа Мистичен. Не сум нешто поголем за да кажувам како било во постарите генерации али знам дека сега дека повеќето деца ги интересира виртуелниот свет.

А вие да сте на наше место вака ќе расмислувате ?

Остави ги,мислат поголеми се и се знаат :smir: Не се замарам више со вас само ќе ви кажам дека ќе видиме што ќе правите кога децата дома ќе ви плачат по компјутери,а не по топки :smir: Пошто запамтете: Нови времиња идат ! :smir:

Па сигурно попрво би играл фудбал , куку навечер, или би му крадел од на комшијата грозјето, отколку да седам и за 10 мин да напишам 10 мислења на иста тема од по една реченица.

Затоа не паѓа целата вина на вас. Ама реално, треба да ви проработи свеста, нали?:smir:
свеста фала богу ми работи :D и не се бројам во тие што киснат пред компјутер.Кога би бирал меѓу фудбал со другари или фејсбук би го одбрал првото верувај:icon_bigg.Но за жал не мислат сите така..Али сепак мислам дека општеството создава нови вредности и дека денеска си поголем мангуп ако ги направиш сите можни квизови на фејсбук него ли ако играш фудбал на игралиште.

Остави ги,мислат поголеми се и се знаат :smir: Не се замарам више со вас само ќе ви кажам дека ќе видиме што ќе правите кога децата дома ќе ви плачат по компјутери,а не по топки :smir: Пошто запамтете: Нови времиња идат ! :smir:
Па колку и да идаат нови времиња треба сама од себе да ти текни што правиш. Не дека нешто имаме против што сега во моментов пишуваш на форумов и седиш пред компјутер, туку поентава е колкава е свеста на нас младите за излегување, дружење, комуникација.
Колку го имаме заменето компјутеров со тие излегувања надвор.
А искрено во последно време ако некои не седат пред компјутер тогаш одат во дискотеки полни со средношколци, чувстувајќи се како такви и ако не ги знаеш, нема ни да ги познаеш дека имаат 12 или 13 години туку ќе ги мислиш за 17 годишни.

п.с. со најдобри намери е ова кажано
поздрав:smir:

А шо ја не играм фудбал не сум праел тоа,нема цел живот да праам тоа бе:tapp::tapp::tapp:

Ок ај лесно е сеа вака да збориш праи си се паметен твој проблем :wink:

Иако имам 16 години, знам како беше порано кога ние на 10-11 години по цели денови игравме фудбал, по цели ноќи игравме крижи-мижи и слично. Сегашниве генерации едвај чекаат да дојде викенд, за да можат целосно да му се препуштат на компјутерот и интернетот.

Ок... што сте напнале со тој фејсбукот како истиот да е некој фактор од животна важност за претстојот пред ПЦ ?

Да се надоврзам на претходниот мој пост. Откако нели прочитав неколку “солидни“ мислења. Не е се во тоа дали ќе се даде компјутер на детето уште на 3 години. Има нешто и во тоа да се биде во чекор со времето, а богами и со постарите.
Јас стварно не знам како може да биде срамота на 13 години жмурка да се игра. Ама еве јас имам скоро 17 (за 20 дена) и ми се случува кога ќе искочам онака на шетање да се заиграме расипан телефон, асоцијации, жмурка, народна. И што мене тоа ме прави заостанат?
Да не правам муабет за луѓе кои ги знам, кои имаат по најмалку 25 години, па се’ уште се радуваат на ваквите игри. Но забоавив, да немаш профил на хи5, фејсбук, мајспејс, тагд, топ, пријатели и наместо тоа да играш нешто кое ќе те социјализира е многу срамота.
Ете каде е топката на децата. Во размислувањата дека нема да бидат ин и фенси ако направат нешто кое повеќе доликува на 12 годишни, отколку на 13 годишни. Богами да, голема е разликата:nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom