- Член од
- 27 јуни 2008
- Мислења
- 9.024
- Поени од реакции
- 5.947
ако сака некој карта за јужна - 600ден
Не постои закон во македонија што забранува препродавање на карти на црно. или шо викаш ти шиткање...Уа шиткачи! :nenene:
И што постигна сега со постов? Убаво ти кажа човекот, ако сакаш, сакаш ако не не мораш, иди најди си од друго место. Знам дека не е на арно шиткањето на карти, меѓутоа кога имаме таква држава, мора се снаоѓате на секакви начини за карта.
абе вика 600 денари а карта е 200денари :uvo:абе јас ако најдам ќе најдам од билетара (знам дека нема) ако не ич не зеам :salut:И што постигна сега со постов? Убаво ти кажа човекот, ако сакаш, сакаш ако не не мораш, иди најди си од друго место. Знам дека не е на арно шиткањето на карти, меѓутоа кога имаме таква држава, мора се снаоѓате на секакви начини за карта.
Не реков дека постои.Не постои закон во македонија што забранува препродавање на карти на црно. или шо викаш ти шиткање...
Среќа јас уште првата ден земав за 200 денари. Да немав земено, без расмислување би дал 1000, а камо ли па 600. И така ретко идам на стадион, бидејќи немам многу можност, па еве сега кога ми се укажува прилика, зошто да не би дал и повеќе пари.абе вика 600 денари а карта е 200денари :uvo:абе јас ако најдам ќе најдам од билетара (знам дека нема) ако не ич не зеам :salut:
Точно, не е се` до законот, треба нешто и од страна на етиката и моралот да се гледа.Не реков дека постои.
Не сте ни виновни нешто. Наместо да се продаваат карти нормално, за да можат да ги купат вистинските навивачи, тие стигнале до такви како тебе.
И шиткачи е стар термин, не го измислив јас. Имаш и тапкароши, препродавачи... одбери си што ти прилега.
P.S. Се надевам дека си купил повеќе карти. Барем да не се срамиш за бедни 600 денари.
Никој не ти замерува тебе што би дал 1000. Замерката е за оние што препродаваат и заработуваат од картите кои веројатно ги добиле џабе, а ти не можеш да си ги купиш онаму кај што треба.Среќа јас уште првата ден земав за 200 денари. Да немав земено, без расмислување би дал 1000, а камо ли па 600. И така ретко идам на стадион, бидејќи немам многу можност, па еве сега кога ми се укажува прилика, зошто да не би дал и повеќе пари.
абе јас сум бил на 90% од натпреварите само многу се нервирам кога некој ќе рече сакаш да ти ја продадам картата за 3 пати повисока цена од онаа што ја купил од билетара....и зошто ја купил картата кога нема да иде ?Среќа јас уште првата ден земав за 200 денари. Да немав земено, без расмислување би дал 1000, а камо ли па 600. И така ретко идам на стадион, бидејќи немам многу можност, па еве сега кога ми се укажува прилика, зошто да не би дал и повеќе пари.
Просто и едноставано. За да ја препродади на друг, и да заработи нешто од тоа. Жалосно, но вистинито.абе јас сум бил на 90% од натпреварите само многу се нервирам кога некој ќе рече сакаш да ти ја продадам картата за 3 пати повисока цена од онаа што ја купил од билетара....и зошто ја купил картата кога нема да иде ?
јас да немав карта ќе ти ја земев за 600 денари ама од после од кога ќе дојдеше таа карта во моите раце не гарантирав шо ќе ти се десешееако сака некој карта за јужна - 600ден
а сиин камен нејкаш ли за 600 ден ?ако сака некој карта за јужна - 600ден
тоа ти се вика бизнис....абе јас сум бил на 90% од натпреварите само многу се нервирам кога некој ќе рече сакаш да ти ја продадам картата за 3 пати повисока цена од онаа што ја купил од билетара....и зошто ја купил картата кога нема да иде ?