Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
јасно ми е тоа syn оваа понуда кеш плус ето е одлична но она што ме плаши е да не останеме на мота во средина
Абе вас ве извади од памет онаа изјава на Мур кога кажа, Мота, Милито ги донесовме, уште еден ни фали . . . аман, погоди кога беше дадена истата, дап, вчера, каде беше Морати вчера . . . јас уште кога ја прочитав само таа реченица го укапирав револтот на Мурињо, иначе дефакто ке зима креативец, тек со парите дадени за Ибра, одма нареден ден ке глеаш нацртан некој ѕвер oд среден ред на Апиано Џентиле .

Ибра не можи да го замени Ето? Како тоа? :uvo: Највероватно мислиш дека ќе мораат да ги продадат Чави и Иниеста.. за Ибра да игра подобро..
Со Ето нема да има префрлање на средината? Ето да не си носи и плејмејкер со себе? Или и ти играш фудбал менаџер? Диего ни го купија, Кака не иди кај нас, Лампард и Жерард никако.. како тоа нема да има префрлање на средината?
И мислам дека втората шанса не беше 1 на 1 туку беше играчот веднаш до него, и шутираше од косо од десна страна.. тоа е доста различно од шанса 1 на 1..

Различен фудбал играат, на Ибра многу повеќе му одговара кога до него има некој полушпиц, т.е. втор напаѓач .
Еве и Carlo Carganese од goal.com, убаво вика, A 4-3-3 formation does not suit Ibrahimovic's characteristics, he is much better in a two-man attack playing as the support striker. The fact that Barcelona play pass-and-move team-football could also be an issue for such an individual. Having said this, given the incredible talent Barca have at their disposal, with Messi, Henry/Iniesta playing to the side of him, it is impossible to think that Ibrahimovic would not be a success. .

Точно, затоа и реков, тоа што Ибра е играч кој негува друг стил на игра не значи дека Барса ке го јаде поради истото, напротив, они даваат еден одличен напаѓач, во замена за друг . . . и онака Ето даде преку 30ка во Барса, Ибра тука некаде ке е, мада осеќам дека у никој случај нема да го повтори она што Ето го направи сезонава .

Со Ето, у секој случај мора да дојде и плејмејкер, тоа секаде се потенцира, ние го потенцираме, верувам дека и Мурињо истото го знае ( башка таков играч во неколку наврати вети ) затоа и не се сомневам во неговиот избор за играч на таа позиција, како и што не се сомневам во она што Ето може да го даде за Интер, истото што важи за Барса, важи и за Интер, даваат еден супер напаѓач, добиваат друг, плус 30 милиони евра за трошење .

јасно ми е тоа syn оваа понуда кеш плус ето е одлична но она што ме плаши е да не останеме на мота во средина
Pa i da ostaneme ne e tolku strasno :) ja neznam zasto site gledate kon Motta so potsmev... pa Motta e odlicen igrac go vidovme toa minatata sezona ne za dzabe go zima Murinjo baska pod negova palka jas mislam deka Motta ke razara vo Inter :)

Само се молам Кварезма да остане и сезонава во Интер .... Типот ке се извади за срањата на полусезона лани ....

ОСЕЌАМ !!!

Pa i da ostaneme ne e tolku strasno :) ja neznam zasto site gledate kon Motta so potsmev... pa Motta e odlicen igrac go vidovme toa minatata sezona ne za dzabe go zima Murinjo baska pod negova palka jas mislam deka Motta ke razara vo Inter :)

Мене ме радува што кога ќе земеме топ играч ќе ја покака на големо (Кварезма, Мансини), а кога ќе земеме некој од сенка станува ѕвер (Маикон, Максвел...)

BTW:

12441625881204904816Mourinho.jpg

In a televised interview on Telelombardia, Inter Milan coach Jose Mourinho said : "I have talked with chairman Moratti yesterday and we agreed on our transfer market plans. We need three new players for next season : a centre-forward, a playmaker and a central defender".
....The three players could be Samuel Eto'o, Deco and Ricardo Carvalho ....

Само ке ти кажам =)

Ја добив опомена и казнени поени за фонтот =) Се надевам нема истото и тебе да ти следи =)

пс:кај си прочитал да напишам дека Интер освојува титули ради Занети ? И дека без Занети неможе да се освои титула ? Јас само факти ти кажував за Занети и за Златан Ибрахимовиќ ... а очигледно фактите те болат ... ако ако ...ке отиде Златан , ке отидеш и ти ... :baeh::baeh:

едит-

Губи ... ама не губи којзнае колку ... Како што рече Сун ....Со Ето може и мн. ПОВЕЌЕ да добиеме ...

Мене ме радува што кога ќе земеме топ играч ќе ја покака на големо (Кварезма, Мансини), а кога ќе земеме некој од сенка станува ѕвер (Маикон, Максвел...)
Da, Motta mislam deka ke se pokaze, dobar igrac e cvrst aktiven vo igrata 90 minuti znae da dade topka u vistinsko vreme sto go pravi dobar midfilder :) toa go znae i murinjo zatoa go dovede vo Inter.

PS: Slusajte mi go zborot deka Motta ke se pokaze podobro od Diego vo Juventus :)

Само ке ти кажам =)

Ја добив опомена и казнени поени за фонтот =) Се надевам нема истото и тебе да ти следи =)

пс:кај си прочитал да напишам дека Интер освојува титули ради Занети ? И дека без Занети неможе да се освои титула ? Јас само факти ти кажував за Занети и за Златан Ибрахимовиќ ... а очигледно фактите те болат ... ако ако ...ке отиде Златан , ке отидеш и ти ... :baeh::baeh:

едит-

Губи ... ама не губи којзнае колку ... Како што рече Сун ....Со Ето може и мн. ПОВЕЌЕ да добиеме ...

Ќе ти кажам ако добијам опомена, не се секирај!
А со Ето ќе добиеме стап со волна! Напротив.. токму тој е таков играч кој сака пари.. што мислите зошто си оди од Барса? Титули има, голови дава, ама бара поголема плата? Оти Меси не бара? Не ја заслужил Меси изгледа.. ама овај бара.. и најде магаре.. го најде Интер да го плаќа 10 милиони евра..
Знаеш на што ми делувате вие овде во случајов? Како онаа народната.. дај му на човек власт да видиш после колку вреди.. исто и со вас.. освои вашиот тим 4 титули и оп одма станавте курнази.. сега Златан не ни треба.. ќе играме со она котлено мајмунско!
За вас знаеш што треба? Како пред калчополи.. да немате титула.. и да дркате на Занети и неговите трчања долж аут линијата..
Среќа моја што Морати мисли како мене и знае што значи Златан.. инаку кај ќе ми беше крајот со Интеров.. ќе ја чекавме ждрепката од интер тото купот..

Ок Ibracarabra, знаеме дека Златан е по титулите, тој муабет твој ми е добро познат, али пак те прашувам, што е со оној другион, исто познат по титулите а неговото презиме е Мурињо . Што со него, зар толку си убеден дека овој човек ке дозволи Интер да тоне, м ? Не би рекол, мене ако некој ме убеди сезонава пред стартот на истата дека ке освоиме пак Серија А и покрај засилувањата на Јуве и пред Се Милан, тој некој беше Мурињо, не Ибра, Мур . . . истото и за наредна сезона, и сезоната по истата, и се додека тој човек е на чело на овој клуб .

Неговата филозофија е проста, се освен број 1 е недозволена опција за неговиот тим, за него almost е ништо, НУЛА, или како што он милува да каже, zero tituli .

п.с. Ако можеше со еден Бени МекКарти како прв напаѓач да освои ЛШ, ебаго, зашто би тонеле Интер со тандем Ето - Милито во напад .

освои вашиот тим 4 титули и оп одма станавте курнази.. сега Златан не ни треба.. ќе играме со она котлено мајмунско!
За вас знаеш што треба? Како пред калчополи.. да немате титула.. и да дркате на Занети и неговите трчања долж аут линијата..

А бе ни треба Златан. Ни требаат и Роналдо, Меси, Кака... сите се супер играчи. И сите четворица имаат нешто заедничко: Не сакаат да играат за Интер.

Јас бев негов фан од времето во Челзи. Знам дека е добар. Ама не е семоќен! Не можи едноставно да стегни едно копче, да се изработи некој робот плејмејкер.. нема на пазарот како што гледаш..
Тој знаеше што бара.. го побара Лампард.. кој не го купивме.. исто така друг кој беше на пазарот е Диего.. и него го изгубивме.. јас не гледам друг плејмејкер достапен.. го обожавам Лампард.. ама тоа е тоа.. готово.. Деко е истрошена пушка.. можеби има уште нешто во него.. ама тоа е.. исто така го испуштивме и Балак кој си заминуваше на фрее трансфер од Баерн.. и тоа не можам да го заборавам.. а овие останативе Мело, Хамшик, Снајдер сум некако песимиста.. затоа за секој случај да не успееме повторно во седината го сакам Златан тука.. и Рибери да го доведат тој е некако повеќе како крило.. зошто никогаш не беше купен Рикелме? Зошто Жунињо не беше купен пред 3-4 сезони? Не е ли се тоа грешка на управата..???
Грешка и тоа каква! Гледајки како се одвиваат работите.. ништо асолно нема да земиме..
А Мурињо? Уште тој и Златан ми останаа да се крстам во моментов..

Ок Ibracarabra, знаеме дека Златан е по титулите, тој муабет твој ми е добро познат, али пак те прашувам, што е со оној другион, исто познат по титулите а неговото презиме е Мурињо . Што со него, зар толку си убеден дека овој човек ке дозволи Интер да тоне, м ? Не би рекол, мене ако некој ме убеди сезонава пред стартот на истата дека ке освоиме пак Серија А и покрај засилувањата на Јуве и пред Се Милан, тој некој беше Мурињо, не Ибра, Мур . . . истото и за наредна сезона, и сезоната по истата, и се додека тој човек е на чело на овој клуб .

Неговата филозофија е проста, се освен број 1 е недозволена опција за неговиот тим, за него almost е ништо, НУЛА, или како што он милува да каже, zero tituli .

п.с. Ако можеше со еден Бени МекКарти како прв напаѓач да освои ЛШ, ебаго, зашто би тонеле Интер со тандем Ето - Милито во напад .

П.С. Мекарти во позадина со Деко и компанија? Ние што имаме во позадина.. ????????

А бе ни треба Златан. Ни требаат и Роналдо, Меси, Кака... сите се супер играчи. И сите четворица имаат нешто заедничко: Не сакаат да играат за Интер.

Да ти појаснам нешто што не можеш да го разбереш.. да ти биде малку почисто..
Златан не сака да си оди! Златан не сака да си оди! Не сака да си оди!
Златан сака да биде во проектот кој го планираат Морати и Мурињо, само Златан сака да има поголема подршка во Европа!
Што имаме ние?
Ние го имавме годинава Цезар, Маикон и Камбиасо кои одиграа на нивото на Златан и беа негова поддршка!
Што има Барса? Барса ги има Анри, Ето, Чави, Иниеста, Дани Алвес, Пујол, Туре како подршка за Меси!
Што има Ливерпул? Ливерпул го има Карагер, Чави, Маскерано, Торес и Реина како подршка за Жерард!
Што има Манчестер? Манчестер го има В.Д.Сар, Рио, Видич, Сколс, Руни, Тевез, Бербатов како подршка за Роналдо!
И за крај.. нашите играчи кои годинава беа на негово ниво се голман, одбрана и дефанзивен среден!
Друго нешто да не не ти е јасно?

Да ти појаснам нешто што не можеш да го разбереш.. да ти биде малку почисто..

Златан не сака да си оди! Златан не сака да си оди! Не сака да си оди!

Друго нешто да не не ти е јасно?

Верувај, сега се ми е јасно :pos2:
P.S. Го имаш гледано оној филмон (му заборавив име де), во кој повторуваат: Свакога дана у сваком погледу све више и више напредујем... Свакога дана у сваком погледу све више и више напредујем... :pos2:

Со Ето, у секој случај мора да дојде и плејмејкер, тоа секаде се потенцира, ние го потенцираме, верувам дека и Мурињо истото го знае ( башка таков играч во неколку наврати вети ) затоа и не се сомневам во неговиот избор за играч на таа позиција, како и што не се сомневам во она што Ето може да го даде за Интер, истото што важи за Барса, важи и за Интер, даваат еден супер напаѓач, добиваат друг, плус 30 милиони евра за трошење .

Што би значело:
1. Ибра = Ето + 30 милиони или
2. Ибра = Ето + Диего
3. Ибра ≠ Ето!
4. Ибра > Ето!

Тоа е тоа...

И стварно не ми е јасно како може така лесно да смените мислење за се што се дешава околу Интер... Па добро бе, ги заборавивте ли годините пред Ибра у Интер, сушниот период... Па титула не знаевме што е бе луѓе.
И да ми падне на памет да плукам по најзаслужниот и да викам дека е подобро да се продаде!? - НИКАД! БАШ НИКАД!

Ибра нема да игра ко што треба у Барса!? Абе ајде... Таков вонсериски техничар нема да се снајде и ќе има потешкотии со Чави, Иниеста, Меси позади него и Анри до него!?
- Мхм, важи!

Исто прочитав и дека откако ќе дојде Ето, нема да играме со рогачења и фудбалот ќе биде за мерак т.е. многу поубав отколку сега. Па што ќе ми поубав фудбал без титула!?

Ајде кладба дека ако отиде Ибра наредна година ќе освоиме еден подугачок? Ако отиде Ибра, а како замена не биде донесен светска класа напаѓач (Ето), и класа плејмејкер (не ми текнува на таков кој би менувал средина) тогаш значително се намалени шансите за успех.

Еве бе луѓе, јас се кладам дека наредна сезона нема да освоиме титула во ЛШ и Калчо без Ибра. Па може ќе се потсетите на сушното време и ќе се опаметите.
Чекам понуди за кладбата...

/Peace!

П.С. Мурињо е одличен тренер, факт! Но тој не е на теренот и не може да даде гол, играчите се оние кои играат. Самиот Мурињо го има ова изјавено... Така да веруј дека може да не му се поклопат коцките на Мурињо до толку.
Ибра освојуваше и без Мурињо во Интер.
А мислите дека е глуп Мурињо што во секоја изјава го спомиња Ибра?! Веќе кажав, знае колку му е потребен! Или знае дека без него ќе биде многу тешко...

Само се молам Кварезма да остане и сезонава во Интер .... Типот ке се извади за срањата на полусезона лани ....

ОСЕЌАМ !!!

мислам дека Кварежма потпишал за џенова/болоља....нз кој тим...

Дај боже да замине, да дојдат сите овие.. па да видиме дали е комплетен тимот.. после да видам на кого ќе го дркате..
А тоа за продажба на Ибра и купување на Деко, Мело, Рибери, Карваљо и Ето ти сериозно?
Не знаев дека излезе новиот Фудбал Менаџер.. ти веќе си почнал да играш!
Дадов само пример...
Колку играчи од светска класа може да се купат од парите што ќе ги добиеме за Ибра и неколку непотребни играчи во тимот.

Па добро, шо милиш ти Ибра е супермен? Не можат да го заменат ни еден одличен среден ред и еден врвен шпиц како Ето?

Џабе се расправаме, ти си имаш свое мислиње кое очигледно е различно од сите тука на фан клубот па од тука можиш да видиш чиј став не е баш во ред...

Значи, ова е мојот последен пост во оваа дискусија се надевам дека нема повеќе да ја тупите темава и вие, веќе е досадно едни исти муабети.

Ако бе нека оди Ибра , нека дојдат Ињеста и Ето и ние да им доплатиме уште 10тина милиони :helou::back:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom