Скопје и скопјани наспроти останатиот дел од Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Смајли па дај и во ДРАЧЕВО да отвориме еден факултет бе...во споредба со Радовиш кој има само 16 000 жители сме Лас Вегас
Треба и у Радишани, Припор држава, Стајковци и сите околни села мислам дека нема да згрешиме.

Друже навише ме нервираат натурализираните скопјани како што си ти! затоа немаш право на збор.
Јас не прашав дали те нервирам, ниту пак побарав право на збор. Тоа што имам скопска лична карта не значи дека сум скопјанец, не се срамам од моето потекло и сите што ме познаваат знаат од кај сум јас.

Mozebi slednata tema sto treba da se otvori e za alcnosta na skopjani so kiriite i uslovite koi gi davaat na studentite vo stanovite sto gi izdavaat.I za toa sto baraat da plakaat i na leto koga studentite si se doma

Значи твојата теорија е СЕГДЕ САМО ВО СКОПЈЕ НЕ. Океј ние скопјаните сме крволочни копилиња што едвај чекаме да им ја исцицаме крвта на младите неебнати девојки од другите градови со малце муабет. КОЈА САМО ЗАБЛУДА Е ТОА.

Али интересна е и фората кога скопјанец ќе отиде пример Штип, Струмица, Прилеп, Битола.... и ќе се пушта на некоја девојка МОРА да изеде ќотек.

Нели ќе сватите дека сте поголеми ѓубриња кога скопјани ќе дојдат во вашите градови.
Барем бидете реални и гледајте ги двете страни на муабетите

Не сум изел ќутек пошто и не сум бил а не се сомневам во тоа

Дека си недоволно квалификуван за да имаш девојка и факултетско место.
имам девојка која е подобра од која било провинцијалка, кога веќе провоцираш и сум на фауклтет. И што сега?

имам девојка која е подобра од која било провинцијалка, кога веќе провоцираш и сум на фауклтет. И што сега?
од кај знаеш дека твојата девојка не е провинцијалка?

Лоши делби, лоши. Ние учевме заедно со (несврстани) црнци, арапи, срби, а имаше и една гркинка :smir:, воопшто не гледавме кој од каде е. Со колеги од другите градови бев исто што и со другарите-скопјаните. Те ја спиев кај нив, те тие кај мене.
А можеби тогаш, осумдесеттите години друго време било, не знам :toe:

Сега ќе ти купам точак. Со помошни и тоа! Среќен? И кога веќе си успеал дури и на факултет да се запишеш па уште и женска да фатиш, што ти сметаат луѓево од другите градови? А да си изградиш еден смајли-ленд и да се изолираш во гипс картон?

И ова мора да го негирам, шо се однесува до мене и до тие шо ги знам, Струмичаните сме ептен дружељубиви :))))

Секаде, ама баш секаде има различни видови на луѓе. Ама сум бил во ситуација кај што сум слушнал Еј Скопјанец скопјанец, шо бара он тука.

Остај ја криво и е зашто сеуште не ќарила некој скпојанец како тебе, а згора на тоа и не знае како да ти се пшушти

Mozebi slednata tema sto treba da se otvori e za alcnosta na skopjani so kiriite i uslovite koi gi davaat na studentite vo stanovite sto gi izdavaat.I za toa sto baraat da plakaat i na leto koga studentite si se doma

Епа утепај ги станодавците затоа што сакаат да преживеат, друго не ти останува...Да не мислиш дека некој за мали пари тебе ќе те тинтра да му се легачиш у станот кој он со грдни маки го заработил/наследил/купил, не е ни битно веќе...Ако не ти одговара, бујрум врати се у родниот крај...

Веќе кога ја свртевте темава накај образование, да кажам и јас нешто. Очигледно е дека само кај нас во Македонија образованието толку смрди, што сите трчаат кон главниот град во потрага по добро образование. Можеби е клише да се наведе “остатокот од светот“ како пример за споредба, ама стварно, во поголемиот дел од државите има таканаречени студентски градови, каде 80% од населението се студенти, дојдени од сите краеви на дотичната држава, и на никого не му е гајле кој од каде е. И да, таму излегувања “во град“ какви што нашиве студенти практикуваат три до четири пати неделно, се случуваат три до четири пати во месецот, од причина што луѓето знаат за што отишле таму, првенствено за да учат. Сигурно дека цела Франција не учи во Париз или цела Англија во Лондон.

Така да, ако се земе предвид ова, остануваат две причини за проблемот “цела Македонија на Кирил и Методиј“, односно

а)примитивно образование во остатокот од Македонија

б)терање шеми.

Така да, ако мислите дека некого тука го здоболе чив дедо што изградил, грешите. Проблемот е во тоа што ни самите студенти не знаат од која од горенаведените причини се дојдени во Скопје. Ако заокружат а), тогаш целата анти-провинцијалска дружина е слободна да се огради од понатамошна дискусија, и проблемот да го бара на друго место. А ако заокружат б), мада не верувам некој тоа јавно да го направи, онда го заслужуваат целото локал-патриотистичко плукање на светот.

Чим си студент значи си ја читал војна и мир...така да што научи тоа примени го...убаво ти кажаа

Сега ќе ти купам точак. Со помошни и тоа! Среќен? И кога веќе си успеал дури и на факултет да се запишеш па уште и женска да фатиш, што ти сметаат луѓево од другите градови? А да си изградиш еден смајли-ленд и да се изолираш во гипс картон?
реков и прееска нема да навредувам само пошто си девојче

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom