Скопје и скопјани наспроти останатиот дел од Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Последен пост на темава.
Исти сме сите без разлика од каде потекнуваме и каде студираме.Човекот не се цени по тоа од каде потекнува туку според своите постапки.

А што е со 40% од битолчаните и 20% од штипјаните кои студираат на мојот факултет а истиот го имаат до гзот?

Значи пак со истото почнуваш. Ко пијан за бандера. :tapp:

Дај една логична причина зошто студенти од внатрешноста НЕ СМЕЕ да се запишуваат во Скопје?
И остај го сра.ето со тоа дека имат такви факултети во својот град. Не држи вода то.

Па колку што се разбирам јас од географија...прилеп битола охрид се поблиску од скопје

Значи твојата теорија е СЕГДЕ САМО ВО СКОПЈЕ НЕ. Океј ние скопјаните сме крволочни копилиња што едвај чекаме да им ја исцицаме крвта на младите неебнати девојки од другите градови со малце муабет. КОЈА САМО ЗАБЛУДА Е ТОА.

Али интересна е и фората кога скопјанец ќе отиде пример Штип, Струмица, Прилеп, Битола.... и ќе се пушта на некоја девојка МОРА да изеде ќотек.

Нели ќе сватите дека сте поголеми ѓубриња кога скопјани ќе дојдат во вашите градови.
Барем бидете реални и гледајте ги двете страни на муабетите

Дали ти се свесен/а колку луѓе студираат политички науки надвор од земјава, и тоа смерови кои кај нас постојат. Ти збори си вака. Али ќе те видев ако беше од неСкопје шо ќе збореше.
Кажав јас на почеток, дете од кај мене од клас од Кратово е дојдено и се запиша гимназија тука. Па имаат гимназија и во Кратово. Ама ако тоа дете планира да живее како што сака, многу нормално ќе дојде во Скопје каде има се што му треба...
Џабе збориш за факултети ваму, факултети таму... Не се врти се околу факултетите...
Некој гледа да си обезбеди иднина во град каде се ќе му биде при рака. Зашто најголемите развитоци во светов се случуваат токму во главните градови?!
Хммм...Чекај да подразмислам. Ваљда затоа што таму има буквално се...
Па ајде прекинете да се водите од егоизмот и себичноста.
Ќе те прашам кога ќе се најдеш во моја ситуација како ќе реагираш!
Исловно кажано ти го зема местото на факс, ти го зема работното место, девојките на повидок. Што треба тоа да значи?

:pos:
Леле човече која ограниченост :pos:
Жалам што ни пола од мојата умствена способност не си ти

Нели ќе сватите дека сте поголеми ѓубриња кога скопјани ќе дојдат во вашите градови.
Барем бидете реални и гледајте ги двете страни на муабетите
И ова мора да го негирам, шо се однесува до мене и до тие шо ги знам, Струмичаните сме ептен дружељубиви :))))

Па колку што се разбирам јас од географија...прилеп битола охрид се поблиску од скопје
Колку што се разбирам јас и ГТЦ е поблиску од шопинг во Атина, ама "скопјаните" обожаваат да "идат" на шопинг "у" Атина. Тоа е "пеер"...
Не познавам многу скопјани, главно се дружам со другарите од детството и оние кои ги запознав во средно школо (исто така во друг град). Ама што има тука тешки сељаци т.н. "скопјани" има. Кога се преселив во Скопје, еден т.н. "скопјанец" ме учеше како да притиснам на копче во лифт. Јас, 18-годишен да не знам како да притиснам на копчето за петти спрат. Само мојата "провинцијалска" култура ме спречи да му свирнам еден добар бокс. Ама не само во Скопје, и во некои други градови патат од комплекс на висока вредност, си мислат дека се посебни, ама во знаење и култура заостануваат зад тие т.н. "провинцијалци". Жител сум на Скопје, мојата лична карта е скопска, ама горд сум на тоа што не сум роден тука.

Исловно кажано ти го зема местото на факс, ти го зема работното место, девојките на повидок. Што треба тоа да значи?

Јас не жалам :)

Тебе некој да не ти презел женска а? :pos2: Јебига, покажи м'де следниот пат.

Условно кажано ти го зема местото на факс, ти го зема работното место, девојките на повидок. Што треба тоа да значи?
Not good enough....Need more work...Абе човек што си вреди, си вреди секаде. Било тоа Битола, Штип, Дебар, Скопје, Париз или Лондон...
За следен пат кога ќе решите да имаме дискусија во која ќе заборавите на предрасудите слобдно може да ме повикате...мене повеќе сега за сега овде ме нема...
поздрав и фала на вниманието:helou:

Колку што се разбирам јас и ГТЦ е поблиску од шопинг во Атина, ама "скопјаните" обожаваат да "идат" на шопинг "у" Атина. Тоа е "пеер"...
Не познавам многу скопјани, главно се дружам со другарите од детството и оние кои ги запознав во средно школо (исто така во друг град). Ама што има тука тешки сељаци т.н. "скопјани" има. Кога се преселив во Скопје, еден т.н. "скопјанец" ме учеше како да притиснам на копче во лифт. Јас, 18-годишен да не знам како да притиснам на копчето за петти спрат. Само мојата "провинцијалска" култура ме спречи да му свирнам еден добар бокс. Ама не само во Скопје, и во некои други градови патат од комплекс на висока вредност, си мислат дека се посебни, ама во знаење и култура заостануваат зад тие т.н. "провинцијалци". Жител сум на Скопје, мојата лична карта е скопска, ама горд сум на тоа што не сум роден тука.
Грешка у старт или у чекори како се вели :helou:

А и не е само мојот град, сигурно нема да отворат факултет во Радовш или Валандово или Дојран и сл. и шо треба да направат тие деца. Еве мене никогаш не би ми пречело ако ги гледам по Струмица, баш напротив ми е интересно кога има од страна дојдено.

Смајли па дај и во ДРАЧЕВО да отвориме еден факултет бе...во споредба со Радовиш кој има само 16 000 жители сме Лас Вегас

Немој вака "пеер", не се разбираме, грешка "у кораци"
Друже навише ме нервираат натурализираните скопјани како што си ти! затоа немаш право на збор.

Дека си недоволно квалификуван за да имаш девојка и факултетско место. Никој не може да ти земе нешто кое е веќе твое и заслужено. Цацко не ти е крив ако не си квалитетен. Што мора сите да завршат факултет? Ако не те бива, седи си дома.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom