Кафана је моја судбина

Зашто сам го деградираш Прилеп така? Тие што не биле во Прилеп, некои како мене, ке мислат дека е најселски град во Македонија. Али знам многу луѓе од таму па не ми поминува таа мисла. Али ај за Скопје ке зборам. Сите Скопски кафани се убаво средени пример за тоа се честите посети на странците дури во кафаните по селата каде што коментираат дека имале најдобар ручек или вечера.
Брат Прилеп ја има најубавата скара и во секоја кафана би имал добар ручек или вечера доколку ја одбериш кафаната дојди во Прилеп јас ќе честам два пати вечера еднаш во прчварница еднаш во Порта,Лидер,Салида,Делфина....Па ти размисли дали го деградирам прилеп...
Не брат не го деградирам Прилеп туку гнасните прчварници во мојот роден град...

Брат Прилеп ја има најубавата скара и во секоја кафана би имал добар ручек или вечера доколку ја одбериш кафаната дојди во Прилеп јас ќе честам два пати вечера еднаш во прчварница еднаш во Порта,Лидер,Салида,Делфина....Па ти размисли дали го деградирам прилеп...
Не брат не го деградирам Прилеп туку гнасните прчварници во мојот роден град...

А кој иде во тие прчварници? Тоа плус не се ни кафани туку се гостилници или кооперации и појма си немаат со кафани. И во нив секако ке идат постари луѓе и физички работници зашто немаат пари за луксузни кафани. А тебе поентата на темавата ти беше зашто младите идат во прчварници..:toe:

А кој иде во тие прчварници? Тоа плус не се ни кафани туку се гостилници или кооперации и појма си немаат со кафани. И во нив секако ке идат постари луѓе и физички работници зашто немаат пари за луксузни кафани. А тебе поентата на темавата ти беше зашто младите идат во прчварници..:toe:
Ете конечно ме свати...
Проблемот е тоа што глупавите гимназиски кремови викаат:
-Ајде вечерва в кафана!!!
А не одат во кафана туку одат баш во тие прчварници каде виното литар со литар е 140денари...(литар бело,литар црвено)...
Ја гледаш поентата Темен Кралу???

епа грешно си ја поставил темата, оти вака сега како што е ти плукаш по секоја кафана
наместо фино лепо да објасниш што сакаш да кажиш
и не ми одговори на прашањето
дали сите од село смрдат, и од какво село?

Ете конечно ме свати...
А не одат во кафана туку одат баш во тие прчварници каде виното литар со литар е 140денари...(литар бело,литар црвено)...

ах бре архангел,кажи каква врска има цената на виното со квалитетот на кафаната?дали некогаш си бил кај кумата?поефтино е од порта или лидер,ама далеку поквалитетна скара

и 140 денари литар со литар нема никаде,ех да имаше:smir:
во мое време одевме во харизма ако знајш кај климент, прчварница невидена беше преку ден,ама навечер чоек не одеше,само ние 12 другари одевме и можам да ти кажам дека топ си поминувавме,на такви места секогаш можеш повеќе да се опуштиш отколку на некои други,
ама сега подостаревме и појче не не личи да ојме по такви места:smir:

Ете конечно ме свати...

Јас незнам дека иде некој во тие прчварници од младите. :toe: И темава ти е ептен без везе ако само мислиш на 10 души што ти ги знаеш.

епа грешно си ја поставил темата, оти вака сега како што е ти плукаш по секоја кафана
наместо фино лепо да објасниш што сакаш да кажиш
и не ми одговори на прашањето
дали сите од село смрдат, и од какво село?
Муабетот ми беше за селските пијаници а ти се запна ко слеп за стап

ах бре архангел,кажи каква врска има цената на виното со квалитетот на кафаната?дали некогаш си бил кај кумата?поефтино е од порта или лидер,ама далеку поквалитетна скара

и 140 денари литар со литар нема никаде,ех да имаше:smir:
во мое време одевме во харизма ако знајш кај климент, прчварница невидена беше преку ден,ама навечер чоек не одеше,само ние 12 другари одевме и можам да ти кажам дека топ си поминувавме,на такви места секогаш можеш повеќе да се опуштиш отколку на некои други,
ама сега подостаревме и појче не не личи да ојме по такви места:smir:
Има за 140 литар со литар винска киселина да се отепаш од повраќање од две чаши
Јас незнам дека иде некој во тие прчварници од младите. :toe: И темава ти е ептен без везе ако само мислиш на 10 души што ти ги знаеш.
Не се само 10 души туку 70%од Прилепската младина

Не се само 10 души туку 70%од Прилепската младина

Јас знам одприлика 15 души од Прилеп и никој не таков како што опиша. :toe:

Пак ке кажам - Темава ми е малку како вреѓање на некои луѓе што ги знаеш и сеа ги ругаш по темава...

Не ми е јасно, како може некој кој не бил барем 200 пати во кафана, к*ња против кафана.:tv: Абе дете и јас сум слушал метал, сум искачал во СФ(ако си од СК знаеш за што зборам),носев Морбид Ангел маица, слушав Кенибал и Диму Боргир, ама помина пубертетот, ај ќе ти пројде и тебе. :wink:

Не е проблем ако слуша метал. Цел живот ке слуша метал али незначи тоа дека во живот никогаш нема да сака да проба кафана. Јас слушам класик рок и треш метал али не ми пречи во кафана кога идам со друштво.

Јас знам одприлика 15 души од Прилеп и никој не таков како што опиша. :toe:

Пак ке кажам - Темава ми е малку како вреѓање на некои луѓе што ги знаеш и сеа ги ругаш по темава...
Брат луѓето кои ги знаеш од прилеп не се од таков калибар пошо ти не си од таков калибар...
Сите викаат дека скопјани се лигушат а јас знам 20 тина души што не се такви а се надевам ги има уште што значи секој има пријатели онакви какви што сам си ги одбрал got it??

Dojdete vo Strumica vo kafe bar STOLE pa da vidite sto e kafana na nivou,pogolem prcvarnik nemate sigurno videno? :raz:

Еххххх...
До пред некое време во Кавадарци работеше уште кафана Беда (да, да најозбилно) и Три Багрема (ама го реновират:vozbud:)...каде што пее една штрба певаљка.:)
Да видите дефиниција за прчварник.:)

седни , пробај како е , ќе ти се заарни може и на човек ќе заличиш и нема да бидеш туп хипик кој сере кај стигне за ствари за кој нема појма.

Кафана ти е место за господа бре, тоа што издрпаните непрани долгоскои особи се непожелни таму и се гледани на криво ја зајакнува како институција.

браво за двајцата

Порта најкремска кафана?????

Вака фален..
Погоре напишав добри кафани каде одат луѓе од повисоко ниво...
Музиката е секогаш на највисоко ниво и не е од оние глупи турбофолк песни кои кремциве ги обожаваат...
Не се кршат чаши и чинии,нема пијани селани(луѓе од село)кои смрдат како свињи и цела кафана смрди на овчји измет...
Јас сум одел по кафани ама по кафани а не прчварници каде виното е 80 денари и повеќе мава на винска киселина.
ете фален сега е ок???

Дечкиве погоре убаво ти кажаа све што би ти кажал и ја

а пошто ти очито и сам незнаеш што
не вреди ни чуек да ти реплицира, си фураш некој i am bad madafaking metalec, а немаш поим од 90 % од работеве што ги изнапиша овде

модератори овде комотно може клуч, да не се резили више баткиво wannabe metalec

Кој не иде у кафана незнае што е забава...иам 16 години и идам по кафани и секад си поминуем најбоље , а неам никаква предрасуда за музиката...највеке слушам реге,па рап,па стари српски ех ју песми...така да нема врска музиката...ти ако си весела личност , со друштво , у кафана кје си пројдеш НАЈБОЉЕ ,али проблемот со металците е штоо буквално само седат у парк пијат пиво и мрчат како овој е кремец оној е шабан оној е позер , а они се правите луге.
И Мушко шо не иде у кафана , или што тотално нема никаков почит кон кафана..па може и у весник да изјави дека е Гејче...
У Кафана се наогја вистината ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom