Кафана је моја судбина

Брат Прилеп ја има најубавата скара и во секоја кафана би имал добар ручек или вечера доколку ја одбериш кафаната дојди во Прилеп јас ќе честам два пати вечера еднаш во прчварница еднаш во Порта,Лидер,Салида,Делфина....Па ти размисли дали го деградирам прилеп...
Не брат не го деградирам Прилеп туку гнасните прчварници во мојот роден град...
јас би додала Стара чаршија,Болеро,чардак,Стари Град и уште неколку помали кафанчиња кај шо има супер музика (Македонска) и супер јадење .... а не е ни толку скапо колку шо викате поевтино ти е да си појдиш вкафана ко чоек од колку да му ги полниш џебојте ВИП или The end и да му плајчаш 70 ден за една пијачка шо не вреди за ништо :wink:

Кој не иде у кафана незнае што е забава...иам 16 години и идам по кафани и секад си поминуем најбоље , а неам никаква предрасуда за музиката...највеке слушам реге,па рап,па стари српски ех ју песми...така да нема врска музиката...ти ако си весела личност , со друштво , у кафана кје си пројдеш НАЈБОЉЕ ,али проблемот со металците е штоо буквално само седат у парк пијат пиво и мрчат како овој е кремец оној е шабан оној е позер , а они се правите луге.
И Мушко шо не иде у кафана , или што тотално нема никаков почит кон кафана..па може и у весник да изјави дека е Гејче...
У Кафана се наогја вистината ;)
Боже.
16 години и киснеш по кафани ?
Јас сум машко и тотално немам почит за кафана и ако ја треба да изјавам дека сум геј незнам.
Едноставно , кафана е ресторан со турбофолк. Друга разлика не гледам !
А Турбофолк неможам да слушам . Зашто ? Бидејќи е срање. И неможам да трпам завивања со текстови како „А ја чаше бацам крварим , тражим зид да главу ударим!“ . И како да бидам весел на тој отров за моите уши? Како?
Подобро ми е да седнам во ресторан каде има тивка музика , каде можам да си порачам дали скара или било што и да си правам муабет и јадам . А не да идам со една цел , демолирање на стаклено-порцеланскиот прибор за јадење.
И литар со литар ? И што ако ? Да не е убаво тоа вино ? Претежно во кафаните даваат домашно направено вино само флаширано од нивна страна.А несакате да знаете какво е домашно направеното вино во кафаните. Бар во Скопје .
Поради тие причини не стапнувам у кафана . Само еднаш имам влезено и доволно ми беше , и тогаш не беше доброволно.

Bez razlika dali nekoj se izjasnuva kako raper, roker, me(n)talec ili sto ti ja znam, site odat u kafana. Onie koi velat turbo folk - ma nema sansi da slusam, istite tie koga ke otidis u kafana gi peat site pesni od prva do posledna od pocetok do kraj.

Bez razlika dali nekoj se izjasnuva kako raper, roker, me(n)talec ili sto ti ja znam, site odat u kafana. Onie koi velat turbo folk - ma nema sansi da slusam, istite tie koga ke otidis u kafana gi peat site pesni od prva do posledna od pocetok do kraj.

Ај прочитај го мојот пост , и заклучи дали е така :tapp:. Не се сите продадени души кафански.

Видете сеа вака! Идеш на рап журка сите се со капуљачи на глаа и не ги познаваш кое е мушко кое е женско. Идеш на хеви метал, транс и слично и ги глеаш кој од кој по издрогиран, мушки, женски, педери, лезбејки, неможеш да ги познаеш. Затоа идеш у кафана и се знае женски со кратки хаљини изнад колена, качени на маса, со сите си другар, коа ке испијеш многу сите женски авиони ти се гледаат и сите сречни и задоволни! Иначе не е убаво ова секој викенд да се праи али еднаш месечно е ОК.:toe:

Точно! Еден другар со металика маица беше у кафана и топ си помина а уствари он као рокер бил.

Видете сеа вака! Идеш на рап журка сите се со капуљачи на глаа и не ги познаваш кое е мушко кое е женско. Идеш на хеви метал, транс и слично и ги глеаш кој од кој по издрогиран, мушки, женски, педери, лезбејки, неможеш да ги познаеш. Затоа идеш у кафана и се знае женски со кратки хаљини изнад колена, качени на маса, со сите си другар, коа ке испијеш многу сите женски авиони ти се гледаат и сите сречни и задоволни! Иначе не е убаво ова секој викенд да се праи али еднаш месечно е ОК.:toe:

Точно! Еден другар со металика маица беше у кафана и топ си помина а уствари он као рокер бил.

Не биди толку ограничен во размислувањето, хеви метал и одма издрогирани луѓе а? Дај не зезај! Треба малку да почнеш да одиш на некои свирки и да ги запознаеш поубаво металците, рокерите и сл. и ќе видиш, ќе го смениш милењето.
А во кафана е ок да одиш понекогаш да смениш малку:helou:

доста со тие глупи стереотипи од типот, рапери не идат у кафана, како идат, металци зашто идат како идат..се иде чисто ради дружба највеќе, ако не ти се свиѓа музиката, не ја слушај, битно е друштвото, дружбата..еве ја слушам рап, и идам вечер у кафана, тоа значи дека сум фејкер, и дека у кафана ако отидам сум ненормален и будала ?

Боже.
16 години и киснеш по кафани ?
Јас сум машко и тотално немам почит за кафана и ако ја треба да изјавам дека сум геј незнам.
Едноставно , кафана е ресторан со турбофолк. Друга разлика не гледам !
А Турбофолк неможам да слушам . Зашто ? Бидејќи е срање. И неможам да трпам завивања со текстови како „А ја чаше бацам крварим , тражим зид да главу ударим!“ . И како да бидам весел на тој отров за моите уши? Како?
Подобро ми е да седнам во ресторан каде има тивка музика , каде можам да си порачам дали скара или било што и да си правам муабет и јадам . А не да идам со една цел , демолирање на стаклено-порцеланскиот прибор за јадење.
И литар со литар ? И што ако ? Да не е убаво тоа вино ? Претежно во кафаните даваат домашно направено вино само флаширано од нивна страна.А несакате да знаете какво е домашно направеното вино во кафаните. Бар во Скопје .
Поради тие причини не стапнувам у кафана . Само еднаш имам влезено и доволно ми беше , и тогаш не беше доброволно.

Браво,ептен убаво кажано, same story сум и ја, неможам да киснам по кафаништа.Ама ете, имало луѓе шо живеат за саботните кршења чаши и рипање по столови додека у позадина врти Синан Сакич.Бог створил све на овој свет...:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom