Кафана је моја судбина

Како што рече ArandjelОfDeath во кафана одат само хардкор турбо фолкери и примерни рапери :smir:

Јок бре ја по рокот и металот сум а ипак си идам у кафана,боље ќе си седам ко господа него да се седам ко скитник по травата

Неможете да ги делите така луѓето ако одат по кафани алкоси , ако одат на журки наркомани , не иде така може дел од нив се тоа ама сепак тоа се мал процент .
инаку поштувам до негде кафана си седнеш како човек си јадеш си пиеш на раат музика несо ова она , ама не одам во кафана поради една причина затоа што без една можам ама со една неможам... :toe: и тоа преставува голем проблем со оглед на глобалната економска криза.

Кафана ??
Тоа беа ресторани со турбофолк .. Да бее.. се сетив.

Избегнуем кафана , некако ми е за разведени 40 годишњаци местото ...
И плус само турбофолк пуштаат да му ебам мајката , кај отидоа сите кафани со изворна македонска што пуштаа. Тоа е музика за пиење и веселење а не некоја да ми завива на уво.
Плус , цените се напукани во кафаниве наши затоа неќам да седнам таму ! :)

obozavam apoteke i biblioteke flizernice berbernice pa i diskoteke al jedino mesto koje nema mana kafana kafana

Знаете во кафана одат турбоси,рапери и тешки пијаничишта па да видиме кој какво мислење има и секако да си попричаме троа како раперите се забавуваат во кафана
Админи и модери плс темава во чек дис аут јас премногу се извинувам што ваква грешка направив

седни , пробај како е , ќе ти се заарни може и на човек ќе заличиш и нема да бидеш туп хипик кој сере кај стигне за ствари за кој нема појма.

Не се вреѓаме ама кажувам на пример ако одиш во кафана ќе пиеш ако пиеш мн си пијаничиште..
Јас на пример ни пијам ни пушам примерен си сум

Ти не си примерен ти си многу грешен човек.
А ако одиш во кафана не значи дека си пијаничиште лично јас одам заради јадењето а со јадењето ќе се напијам нормално што е за секој човек.позз до тебе и треба да посетиш некоја кафана се гледа дека не одиш...:smir:

Не очекувам сите металци да разберат али кафана е уствари права ствар.
Нема ништо боље од пиво со кебапчиња и добар муабет и многу смеење со добро друштво (макар и сите металци да се, што ретко се дешава).

Знаете во кафана одат турбоси,рапери и тешки пијаничишта па да видиме кој какво мислење има и секако да си попричаме троа како раперите се забавуваат во кафана
Админи и модери плс темава во чек дис аут јас премногу се извинувам што ваква грешка направив

абе да му се пос**** (ај да не велам) на мажо шо не ој в кафана....
се знај в кафана зошто се оди,не за музиката па макар била и турбо и транс и метл и шо ти не,се оди со друштво,да се поднапијаш,да се најадиш ко чоек,да си напрајте муабет
ај не туку мрчете мадлаци и мрднете од то паркојте че откријате многу поубав свет околу вас:smir:

Кафана на балкану...Сентиш за дланове,пари за планове......

пред некој ден бев на едно место, кафана или шоидае И од музика пуштаа рок (на радио), дали било по грешка не знам, ама си поминав одлично (во тоа мал удел имаше музиката) уз муабет/ќебапи/пиво...
него забегав, онтопик: не знам како раперите се забавуваат во кафана, веројатно им прават некои маѓии пред да влезат...

абе да му се пос**** (ај да не велам) на мажо шо не ој в кафана....
се знај в кафана зошто се оди,не за музиката па макар била и турбо и транс и метл и шо ти не,се оди со друштво,да се поднапијаш,да се најадиш ко чоек,да си напрајте муабет
ај не туку мрчете мадлаци и мрднете од то паркојте че откријате многу поубав свет околу вас:smir:

Потпишујем :smir:

Е стварно не знам што серат сите толку за кафаната и што мешате со турбо фолкот???Ја појма неам за кај вас али кај мене во секоја кафана пуштаат македонска народна музика(што нема врска со турбото).
А иначе баш е фино да си седниш во кафана,да си поминиш убаво, да се најадеш па и малку да се напиеш.:salut:

Не очекувам сите металци да разберат али кафана е уствари права ствар.
Нема ништо боље од пиво со кебапчиња и добар муабет и многу смеење со добро друштво (макар и сите металци да се, што ретко се дешава).
Aбе брат види можеш да порачаш кебапи и пиво и дома да се соберете со одбрана музика и со одбрано друштво да си направите забава не мора во кафана да се оди

Еј некоја биртија со постојано алкохолизирани гости и глупа певаљка е срање. Тоа е коњопој! Ресторанче, културно, со мезе, скара, пијачки и ете ќеф работа. И без некои катастрофални музички нумери, како шо ти знам тамо шабанарија тешка, него со македонски народни, староградски, оние кафанските од Душкота, тоа е музика добра

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom