Дали државата треба да изгради посебни установи, каде би се лекувале хомосекцуалците?

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Установи за лечење?Какви установи бе тоа педериштата треба да се убијат све да се затворат

O

Out Boy

Гостин
Дел од овие што ги спомена плескале и мажи и жени (ако Александар бил само хомосексуалец, од каде имал дете/деца, башка биле во војни, а во војна човек поинаку се однесува од нормалниот живот)...
Па зарем некој се уште мисли дека е тешко хомосексуалец да има деца? Тоа е најлесната работа, ама не е само да ја затрудниш девојката, така сопруг и татко не се станува. Каде се тука емоциите спрема мајката. Спрема детето секако дека ќе ги има, ама каде е љубовта спрема партнерката?

За воља на вистината, денес, посебно во Македонијава наша, некако како да е тренд угледни и едуцирани луѓе, заради страв од јавната осуда, да се женат. Јас често заради тоа, онака на шала, ги делам мажите на хетеро, хомо и оженети хомосексуалци. Да да, имаш образование, ситуирано семејство, си стекнал углед во околината, на работното место. Па зарем ќе ризикуваш да изгубиш се само заради една „настраност“. Ќе си молчиш и траеш... и траеш. Се додека еден ден не ти стане јасно дека без вистинска љубов не се живее, па се разведеш и го запустиш „семејството“ и децата пред се. Такви се нашите урбани приказни...

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
Ха ха... ве читам и ми станува јасно зошто сме на дното на светската култура и цивилизација. Заради луѓе како вас кои не прочитале ништо после трето одделение. Со луѓе како вас, ни во африканската унија нема да не сакат, не па Европа :tv: Европа значи култура, толеранција, почитување, а не секојдневна пракса на вашата сељачка балканска култура од 15-ти век.

И не ви се лутам, многу добро знам дека тука се лимитите на вашите интелектуални капацитети. Инаку јас сум академски граѓанин кој едвај преживува од една просечна плата, ама барем во животот имам се сам постигнато и сум ценет во околината.
па нормално дека едвај преживуваш кога се што имаш трошиш на лубриканти :pos2:

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Ха ха... ве читам и ми станува јасно зошто сме на дното на светската култура и цивилизација. Заради луѓе како вас кои не прочитале ништо после трето одделение. Со луѓе како вас, ни во африканската унија нема да не сакат, не па Европа :tv: Европа значи култура, толеранција, почитување, а не секојдневна пракса на вашата сељачка балканска култура од 15-ти век.

И не ви се лутам, многу добро знам дека тука се лимитите на вашите интелектуални капацитети. Инаку јас сум академски граѓанин кој едвај преживува од една просечна плата, ама барем во животот имам се сам постигнато и сум ценет во околината.
Е баш заради ваквото ваше мислење не сакаме да ве поднесиме и ви предлагаме лечење...

...необразован ... некултурен....невоспитан....
напиша еден куп глупости ,извреѓа све што е македонска историја и традиција...просто да не се верува колку простулак се има насобрано во едно дете..пак ќе речам за жал..

И не одговоре на прашањето:

И...во која група на педери спаѓаш ти?

1 - деца отфрлени од општеството (грди пајчиња)

2 - будали желни за профит и внимание

3 - богаташи кои незнаат што друго да направат во животот

???????????????????????????????????????????????????????????????

Член од
28 март 2006
Мислења
17.747
Поени од реакции
12.207

Ако приметуваш, ти со овој пост исто така ги извреѓа сите овде на форумов, како што ти не сакаш да те вреѓаат. Значи по што ти се разликуваш во свесноста од другите?
Таман работа како се имаш изразено, а замисли да беше хетеро, со овие зборови исто ќе ги вреѓаше хомосексуалците.
А што во другито пост викаш "траеш, траеш". Од што траеш, имаш проблем на работа? Нит јас нит колегите на работа се фалиме за нашиот интимен живот. Тоа е пред се невкусно. Сигурно на работа нема јас да викам "Ја сум голем еб*ч на жениии", тоа си е моја работа, па верувам ниту ти би требало тоа да го правиш.
И што проблем имаш кога си завршил школо, работиш... значи си дел од општеството. Кој проблем го имаш би те замолил да објасниш (ако може пример, не сум ја никој и ништо за да ми објасниш, но пошто велиш проблеми, сепак барем воопштен пример), пошто напаѓаш дека сме нетолерантни, за што се бориш, дај пример. Вака да напаѓаш можеш исто како што јас и другите од форумов пишуваме против хомосексуалноста, за некакви си лекови и слично. Пристапот и методите се исти, само од спротивна страна.
Без доказ дека си угнетен не би требало да напаѓаш други.
И со претходното за историските личности ми беше не се фаќајте за нив одма. За нив муабетот е дека биле сваштое*ци, љубов, па имал Александар љубов сигурно, но сепак тоа е филм. За другите во културата, во медицината е спомнато дека се педофили, психички растроени... т.е. нема доказ дека биле нормални личности.

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Out Boy не ти останува ништо друго освен оружје в рака и в планини. Можеби ќе те поддржат од Нато и ќе мора да правиме нов рамковен, со процентуална т.е. правична застапеност како што ја викаат па може и да си добиеш сигурна работичка во администрација.

O

Out Boy

Гостин
Не знам зошто не се разбираме, кога јас убаво се изразив.

1. Не извреѓав никој што ме нема извреѓано мене во претходните постови со глупи и зајадливи коментари. Ако се препознавате во другата група, ваша работа.

2. Тој примерот со „траеш, траеш“ не го давам јас за мене, туку го опишувам мнозинството од македонската геј популација која, за жал, избрала да живее на тој начин, па и дури да се жени за да исполни некакви си очекувања на мнозинството.

3. Баш насловот на овој топик е доволен пример дека геј популацијата е угнетувана, генерално, не само поединци. Исто и законската регулатива, пример членот 6 од Законот за семејство. Како да не се чуствувам угнетен кога тебе законот ти дава да бидеш во брак со некој што го сакаш и почитуваш, а мене не ми дава само заради полот. зарем бракот се уште ќе го сведуваме на секс заради потомство.

4. И да одговорам на Хулиган. Во ниедна од твоите замислени групи. Јас сум високообразуван граѓанин на оваа држава кој ниту е богат, ниту желен за профит, ниту грд (ми дала природата се како што треба), а најмалку од се сум отфлен од општеството.

Out Boy не ти останува ништо друго освен оружје в рака и в планини. Можеби ќе те поддржат од Нато и ќе мора да правиме нов рамковен, со процентуална т.е. правична застапеност како што ја викаат па може и да си добиеш сигурна работичка во администрација.
Ха ха, па баш геј популацијата е таа која во шеесетите и седумдесетите направи цела една револуција и со одбивање на служење воен рок и протестирања против разните војни во светот, покажа дека е нај анти-воена популација на планетава.

Pease, my brother! :smir:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.747
Поени од реакции
12.207
Муабетот ми е цело време вон установи или конц логори, муабетот ми е за друго. А со постот рече дека сме заостанати и слично.
Ако цитираш закон, сам се затвораш во тие рамки, сам си одиш контра. Прочитај и другите членови од законот. На пример член 20, став 2-не може да склучат брак лица во крвно сродство по пат на присвојување. Зошто, не се во крвно сродство пример вујко и дете посвоено од сестра (или посвоени братучеди). Што ако тие се сакаат, а не се во вистинско крвно сродство. За нив би било нормално, за другите не.
член 17-не може да склучи нов брак лице, доколку порано склучениот брак не му престане. Зошто, тоа за него/неа е нормално, за другите не.
Законите се дадени такви, па можеби сите тие категории (да не одам во крајности со зоофили, педофили... и други фили), ќе се побунат и ќе сметаат дека сето тоа е нормално, те се во љубов исто така.

А што вели членот 5 став 1, за планирање на семејство-како се планира семејство, член 6, став 1 за интересите на ... и општеството. Кој е интересот на општеството?

Законите не би требало да се читаат парцијално, туку целосно, со сите членови и ставови и казнени одредби. Затоа и комплетот целосно се нарекува закон. Не сум правник, не се разбирам многу од закони, ама ако се презентира, треба целосно да се презентира закон. Тоа е целина, не е само еден член.

Оф топик. Една од земјите (мислам скандинавска беше) кои го признаа проституирањето, сега го брише тој закон. Европа се освестува или иде назад у 19 век? :wink:

O

Out Boy

Гостин
...член 6, став 1 за интересите на ... и општеството. Кој е интересот на општеството?
Интересот на општеството би бил можноста геј двојките да имаат наследно-правни односи, да посвојуваат и одгледуваат деца, наместо тие да растат во сиропиталишта. Општеството го чинат луѓето, а какво е тоа општество што исклучува цела една популација од 15-ина проценти?

И не треба да се менува многу во законот, само да стои дека брак можат да склучат две полнолетни лица, на доброволна база. Непоимливо е брак меѓу човечко суштество и животно :tv:, патем правно гледано, животните спаѓаат во предмети!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.747
Поени од реакции
12.207
Интересот на општеството би бил можноста геј двојките да имаат наследно-правни односи, да посвојуваат и одгледуваат деца, наместо тие да растат во сиропиталишта. Општеството го чинат луѓето, а какво е тоа општество што исклучува цела една популација од 15-ина проценти?

И не треба да се менува многу во законот, само да стои дека брак можат да склучат две полнолетни лица, на доброволна база. Непоимливо е брак меѓу човечко суштество и животно :tv:, патем правно гледано, животните спаѓаат во предмети!
Не би употребувал проценти, тоа е како за рамковниот, не вреди за тоа да се дискутира.
А другите љубители што ги (и што не ги) споменав, па и тие ќе се бунат. Или како за процентите на албанци, турци, срби, власи. Секој процентуално треба да е застапен во тој закон. Не знам, еден член, така беше и со знамето, па еден член и со името, па и со се досега и ни иб* мајката. Остај тоа закони, не се плукни залепи, па да се мењаат како која сексуално ориентирана група ќе и треба. Што ќе добие хомосексуалец со тоа ако е пак отфрлен од општеството? Или тогаш ќе има можност за тужба? Што ако се промени тој член, прашав и во друг пост. Ништо, ни за мене ни за тебе ни за било кој од форумов и од државава.
Пак ќе го имам ставот што го имам, пак ти ќе го имаш твојот став, тие што правдаат пак ќе правдаат, тие што напаѓаат пак ќе напаѓаат и така за сите соодветно ставот ќе си остане ист. Статус кво.
И интересот на општеството не е посвојување и одгледување деца, интересот е развој на самото општество преку социоекономски мерки и политики (ај да не продолжувам за ова, има многу за развој, овде не може да се доискаже никако, а има цели науки за вакви работи) не е значи посвојување.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708

nema 15 procenti ..pomalku se

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
не ги читав постовите,ама зар има некој што мисли дека хомосексуалноста е болест,боооо кај ојде светов,ти се реалност и ги имало и порано ама системот бил таков и не се кажувале,сеа глеат мала шанса,да се изборат за нешто,мене не ми пречат додека не ме задеват,хахахахаххаха

слободна земја шо сакат нека прааат

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
nema 15 procenti ..pomalku se
Процентуално хомосексуалците се застапени 4-6 проценти. Сите други анализи кои ги издава црквата и организациите за борба против дискреминација се лажно. Оваа бројка од 4-6 проценти е константна и е иста дури и во земјите каде со смрт се казнува хомосексуалноста. Срамота е организации како Masso која треба да ги штити правата на хомосексуалците да пласира грешни и пред се искривени податоци.

Сепак мене не ми е јасно каква врска има процентот се целиот проблем.

Што се однесува до темата докажано е дека хомосексуалноста не е болест така да градење на специјални установи не се потребни.

Хомофобијата од друга страна може да биде патолошка појава и може да има потреба од лекување.

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
1. Не извреѓав никој што ме нема извреѓано мене во претходните постови со глупи и зајадливи коментари. Ако се препознавате во другата група, ваша работа.

2. Тој примерот со „траеш, траеш“ не го давам јас за мене, туку го опишувам мнозинството од македонската геј популација која, за жал, избрала да живее на тој начин, па и дури да се жени за да исполни некакви си очекувања на мнозинството.

3. Баш насловот на овој топик е доволен пример дека геј популацијата е угнетувана, генерално, не само поединци. Исто и законската регулатива, пример членот 6 од Законот за семејство. Како да не се чуствувам угнетен кога тебе законот ти дава да бидеш во брак со некој што го сакаш и почитуваш, а мене не ми дава само заради полот. зарем бракот се уште ќе го сведуваме на секс заради потомство.

4. И да одговорам на Хулиган. Во ниедна од твоите замислени групи. Јас сум високообразуван граѓанин на оваа држава кој ниту е богат, ниту желен за профит, ниту грд (ми дала природата се како што треба), а најмалку од се сум отфлен од општеството.

Ха ха, па баш геј популацијата е таа која во шеесетите и седумдесетите направи цела една револуција и со одбивање на служење воен рок и протестирања против разните војни во светот, покажа дека е нај анти-воена популација на планетава.

Pease, my brother! :smir:
Хомосексуалците се луѓе пред се како и другите и МОРА да ги имаат истите права како и хетеросексуалците, не за џабе сите човекови права се универзални ,не пишува во законот дека е наменет само за хетеросексуалци.
Сите размислувања од типот дека геј популацијата не треба да постои и дека треба да ја ставиме на маргината на општеството -е доказ за малограѓанството во оваа земја.
МОРА да се сфати веќе еднаш засекогаш дека хомосексуалноста НЕ Е болест и не се лечи.
Како што хетеросексуалците имаат потреба од љубов и секс ,така и хомосексуалците ја имаат таа потреба само различно се манифестира.
Човечки суштества сме и во глобала сите сме исти во основата , а сепак секој од нас е посебен на свој начин, секој си има свој начин на живор и ПРАВО да го одбере патот по кој ќе се движи,еднаш се живее и тоа еднаш мора да се искористи така како што секој од нас мисли дека е правилно и најдобро за него.

kostovska

Рокенролистика :))))))
Член од
22 јануари 2009
Мислења
368
Поени од реакции
11
не сум сигурна дали може да се лекуваат хомосексуалците,каква би била таа "терапија" и какви би биле тие установи.Ок е ако со сигурност се докаже дека може да се лекува тогаш сум за нивно згрижување во установите!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom