Па зарем некој се уште мисли дека е тешко хомосексуалец да има деца? Тоа е најлесната работа, ама не е само да ја затрудниш девојката, така сопруг и татко не се станува. Каде се тука емоциите спрема мајката. Спрема детето секако дека ќе ги има, ама каде е љубовта спрема партнерката?Дел од овие што ги спомена плескале и мажи и жени (ако Александар бил само хомосексуалец, од каде имал дете/деца, башка биле во војни, а во војна човек поинаку се однесува од нормалниот живот)...
па нормално дека едвај преживуваш кога се што имаш трошиш на лубриканти :pos2:Ха ха... ве читам и ми станува јасно зошто сме на дното на светската култура и цивилизација. Заради луѓе како вас кои не прочитале ништо после трето одделение. Со луѓе како вас, ни во африканската унија нема да не сакат, не па Европа :tv: Европа значи култура, толеранција, почитување, а не секојдневна пракса на вашата сељачка балканска култура од 15-ти век.
И не ви се лутам, многу добро знам дека тука се лимитите на вашите интелектуални капацитети. Инаку јас сум академски граѓанин кој едвај преживува од една просечна плата, ама барем во животот имам се сам постигнато и сум ценет во околината.
Е баш заради ваквото ваше мислење не сакаме да ве поднесиме и ви предлагаме лечење...Ха ха... ве читам и ми станува јасно зошто сме на дното на светската култура и цивилизација. Заради луѓе како вас кои не прочитале ништо после трето одделение. Со луѓе како вас, ни во африканската унија нема да не сакат, не па Европа :tv: Европа значи култура, толеранција, почитување, а не секојдневна пракса на вашата сељачка балканска култура од 15-ти век.
И не ви се лутам, многу добро знам дека тука се лимитите на вашите интелектуални капацитети. Инаку јас сум академски граѓанин кој едвај преживува од една просечна плата, ама барем во животот имам се сам постигнато и сум ценет во околината.
И...во која група на педери спаѓаш ти?
1 - деца отфрлени од општеството (грди пајчиња)
2 - будали желни за профит и внимание
3 - богаташи кои незнаат што друго да направат во животот
???????????????????????????????????????????????????????????????
Ако приметуваш, ти со овој пост исто така ги извреѓа сите овде на форумов, како што ти не сакаш да те вреѓаат. Значи по што ти се разликуваш во свесноста од другите?Ха ха... ве читам и ми станува јасно зошто сме на дното на светската култура и цивилизација. Заради луѓе како вас кои не прочитале ништо после трето одделение. Со луѓе како вас, ни во африканската унија нема да не сакат, не па Европа :tv: Европа значи култура, толеранција, почитување, а не секојдневна пракса на вашата сељачка балканска култура од 15-ти век.
Ха ха, па баш геј популацијата е таа која во шеесетите и седумдесетите направи цела една револуција и со одбивање на служење воен рок и протестирања против разните војни во светот, покажа дека е нај анти-воена популација на планетава.Out Boy не ти останува ништо друго освен оружје в рака и в планини. Можеби ќе те поддржат од Нато и ќе мора да правиме нов рамковен, со процентуална т.е. правична застапеност како што ја викаат па може и да си добиеш сигурна работичка во администрација.
Интересот на општеството би бил можноста геј двојките да имаат наследно-правни односи, да посвојуваат и одгледуваат деца, наместо тие да растат во сиропиталишта. Општеството го чинат луѓето, а какво е тоа општество што исклучува цела една популација од 15-ина проценти?...член 6, став 1 за интересите на ... и општеството. Кој е интересот на општеството?
Не би употребувал проценти, тоа е како за рамковниот, не вреди за тоа да се дискутира.Интересот на општеството би бил можноста геј двојките да имаат наследно-правни односи, да посвојуваат и одгледуваат деца, наместо тие да растат во сиропиталишта. Општеството го чинат луѓето, а какво е тоа општество што исклучува цела една популација од 15-ина проценти?
И не треба да се менува многу во законот, само да стои дека брак можат да склучат две полнолетни лица, на доброволна база. Непоимливо е брак меѓу човечко суштество и животно :tv:, патем правно гледано, животните спаѓаат во предмети!
nema 15 procenti ..pomalku seИнтересот на општеството би бил можноста геј двојките да имаат наследно-правни односи, да посвојуваат и одгледуваат деца, наместо тие да растат во сиропиталишта. Општеството го чинат луѓето, а какво е тоа општество што исклучува цела една популација од 15-ина проценти?
И не треба да се менува многу во законот, само да стои дека брак можат да склучат две полнолетни лица, на доброволна база. Непоимливо е брак меѓу човечко суштество и животно :tv:, патем правно гледано, животните спаѓаат во предмети!
Процентуално хомосексуалците се застапени 4-6 проценти. Сите други анализи кои ги издава црквата и организациите за борба против дискреминација се лажно. Оваа бројка од 4-6 проценти е константна и е иста дури и во земјите каде со смрт се казнува хомосексуалноста. Срамота е организации како Masso која треба да ги штити правата на хомосексуалците да пласира грешни и пред се искривени податоци.nema 15 procenti ..pomalku se
Хомосексуалците се луѓе пред се како и другите и МОРА да ги имаат истите права како и хетеросексуалците, не за џабе сите човекови права се универзални ,не пишува во законот дека е наменет само за хетеросексуалци.1. Не извреѓав никој што ме нема извреѓано мене во претходните постови со глупи и зајадливи коментари. Ако се препознавате во другата група, ваша работа.
2. Тој примерот со „траеш, траеш“ не го давам јас за мене, туку го опишувам мнозинството од македонската геј популација која, за жал, избрала да живее на тој начин, па и дури да се жени за да исполни некакви си очекувања на мнозинството.
3. Баш насловот на овој топик е доволен пример дека геј популацијата е угнетувана, генерално, не само поединци. Исто и законската регулатива, пример членот 6 од Законот за семејство. Како да не се чуствувам угнетен кога тебе законот ти дава да бидеш во брак со некој што го сакаш и почитуваш, а мене не ми дава само заради полот. зарем бракот се уште ќе го сведуваме на секс заради потомство.
4. И да одговорам на Хулиган. Во ниедна од твоите замислени групи. Јас сум високообразуван граѓанин на оваа држава кој ниту е богат, ниту желен за профит, ниту грд (ми дала природата се како што треба), а најмалку од се сум отфлен од општеството.
Ха ха, па баш геј популацијата е таа која во шеесетите и седумдесетите направи цела една револуција и со одбивање на служење воен рок и протестирања против разните војни во светот, покажа дека е нај анти-воена популација на планетава.
Pease, my brother! :smir: