Евровизија '09

• Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
А приметивте при гласањето кога се вклучуваа во различните земји ја прескокнаа Норвешка и ја оставија за крај? Инаку 12 поени за типката од МТВ поради тоа што ниту еднаш не го рече името на нашиот јужен сосед. Кој гледа Евровизија заради песните стварно има проблем со слухот...најозбилно. Песниве се срање.
Редоследот која земја кога гласа, се одредува со ждребање исто како што и се останато се одредува со ждрепка.Што значи дека Норвешкиот шеф на делегација извлекол Норвешка да гласа 42та, исто како што нашата Гордана Андрашевска(нашата шефица на делегација) извлекла да гласаме 21.
Инаку секоја чест за Каролина Петковска.Ни еднаш за време на преносот не го спомна името Грција, туку постојано велеше толку поени за нашиот јужен сосед, или пак воопшто не ги коментираше поените што ги добиваше Сакисон.

П.С Оној гркон што дава поени ке умре давајки поени на Евровизија.Секоја година од кај нив се јавува истиот чика со цвик и вела коса.Аман веке:tapp:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Ми се допаѓа победничката песна, фаворит ми беше.
Не знам зошто толку ви се допаѓа пејачот, мене ич не ми е убав. Како и да е, секоја му чест, со комплетно своја песна победи.

Член од
3 февруари 2007
Мислења
293
Поени од реакции
30
Pokraj na Norveska, interesna mi stana i na Estonija, specificna mi e i pejackata i pesnata.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Дечкото е супер, но секако само форумските модни креатори може да кажуваат колку е убав и неубав :(
Колин Фарел и Енрике Иглесиас можда се сретнале во СССР пред 20 години :):)

Песната е исто интересна, влегува во уво и во оваа конкуренција заслужи да доминира.
Оригинално беше, за разлика од многу други настапи.

Но друга работа, кога ја доби таа Марсеи наградата :
I'm very excited what this is.

Прва песна му е на дечково инаку.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Клипов е закон. :cuc:
Македонското гласање во 1998, сите чекаат да има разврска на трилеров, а нашава кажува реферати за како шоуто било величенствено. :vozbud:

O

Out Boy

Гостин
21 Ukraine -Svetlana Loboda -Be my Valentine!
Споредете:
Може некој да ми одговори ако знае, колку тактови можеа да бидат исти со друга песна, за да се смета дека не е плагијат?

Патем, маестро13, благодарам што ме потсети на годината кога започнав да гледам Евровизија. Сум заборавил дека ние вака одлучивме...

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Може некој да ми одговори ако знае, колку тактови можеа да бидат исти со друга песна, за да се смета дека не е плагијат?

Патем, маестро13, благодарам што ме потсети на годината кога започнав да гледам Евровизија. Сум заборавил дека ние вака одлучивме...

4 такта може да се исти со една песна, а притоа да не се смета дека е плагијат.Со 5 исти такта веке се смета за плагијат.Барем такви беа правилата , а не сум информиран дека има некои промени:pipi:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Клипов е закон. :cuc:
Македонското гласање во 1998, сите чекаат да има разврска на трилеров, а нашава кажува реферати за како шоуто било величенствено. :vozbud:
Посебно е добар сеирот кога и се смее цела сала :tapp:

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Што мислите на кое место заврши Македонија оваа година и не се пласира во големото Финале!!!??? Одговорот е истиот како и лани :uvo:

Прегледај го приврзокот 11304

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Што мислите на кое место заврши Македонија оваа година и не се пласира во големото Финале!!!??? Одговорот е истиот како и лани :uvo:

Прегледај го приврзокот 11304
Сега прочитав и јас! Како не им е срам!
Лани заради Шведска, а оваа година заради Финска не сме влегле.

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50

Забележето го педерчето на 0:56 кај се фаќа :)

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
^не го глеав,али можам да замислам кај се фатил........море и тоа нејќам

а иначе кое место заврши Хадисеее,турчинката ??......мн е јаакааа
:drk::drk:
и Азербејџанката исто:helou:

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
@ некој што праша колку тактови е за плагијат.

Обично е со 4 такта, ако сличноста не е голема, може и со 5.

Туку законите се тенки по таа линија бидејќи огромен пазар е Европа, камоли и пошироко и се дешава да се повторуваат некои мелодиски линии и партитури. :)

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Значи годинава и нас и на Србите поштен секс ни удрија. Значи како не ебават по втор пат не е вистина. :pos2::pos2::pos2:

Забележето го педерчето на 0:56 кај се фаќа :)

Грција со Сакис патетика шо да прајме муабет, јас незнам шо го пријавуват како изведувач тој не пеј скока ко петел, а цел хор во позадина пратечки вокали.

O

Out Boy

Гостин
Извор

Завчера, неколку часа пред почетокот на финалната вечер на Евровизија, московската полиција уапси 30-ина мирни демонстранти кои излегоа јавно да го искажат своето незадоволство од начинот на кој рускиот државен систем се однесува кон хомосексуалците. Протестите беа резултат на одлуката на московскиот градоначалник да не дозволи геј-парада во рускиот главен град, нарекувајќи го таквиот можен настан како “ѓаволска опседнатост“. Британскиот борец за правата на хомосексуалците, Peter Tatchell, се најде помеѓу уапсените.

Во исто време, полицијата ги дозволи протестите на група националисти, фашисти и религиозни групи, кои протестираа против одржувањето на геј-парадата. Тие претходно се заканија на московскиот градоначалник Yuri Luzkhov дека ќе ги земат работите “во свои раце“ ако полицијата не интервенира. За време на спроведувањето од страна на полицијата, Tatchell извикуваше дека со ова се покажува дека луѓето во Русија не се слободни.

Организаторот и водач на кампањата, Nikolai Alexeyev, беше исто така приведен и задржан од полицијата.

Како што е познато, изборот на песна на Евровозија, традиционално привлекува голем број на геј-фанови, така што геј-активистите во Русија видоа можност за прикажување на вистинската слика на Русија пред камерите на сите поголеми светски телевизии.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom