Евровизија '09

• Креатор на темата Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Mило ми е воедно што БиХ и Хрватска немаа добри пласмани, затоа што имаа тапа песни.

Босна се пласираше на 9 место. што од 42 земји учеснички и не е така лошо. а и песната им беше одлична, требаше да оди уште 4-5 места погоре, што и ќе се случеше да немаше местења. и на БИХ песната беше барем 3 пати подобра од Хрватската.

Искрено песната беше многу детска :toe: мои фаворити беа Турција и Азербајџан ама тоа е...веќе премногу се очигледни сосетските односи ама тоа е...наредна година Елвир Мекич иде :pos2: само уште тој остана да не претставува :tapp:

Босна се пласираше на 9 место. што од 42 земји учеснички и не е така лошо. а и песната им беше одлична, требаше да оди уште 4-5 места погоре, што и ќе се случеше да немаше местења. и на БИХ песната беше барем 3 пати подобра од Хрватската.

Па и мене ми се свиѓаше на Босна и за нив бев но знаев дека Норвешка ќе победи..

3530965936_96068d4072.jpg

:drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk:
готово, ќе се потурчамммммммммммммммммммм

пс ако можи нико во Никола_ТР да ми го сминете :icon_bigg

Македонија се пласирала десета на првото полуфинале , но благодарение на "стручното жири", на нејизно место во финале влезе Финска. Еве го родеследот на тоа кој кое место бил во првата полуфинална вечер.The same old story од лани, кога наместо Македонија (која исто беше десетта, влезе барбиката од Шведска):tapp:
Montenegro 11
Czech Republic 18
Belgium 17
Belarus 13
Sweden 04
Armenia 05
Andorra 15
Switzerland 14
Turkey 02
Israel 07
Bulgaria 16
Iceland 01
Macedonia 10
Romania 09
Finland 12
Portugal 08
Malta 06
Bosnia & Herzegovina 03

Азербејџанката беше најубава. :)

Македонија доби:

6 поени од Швајцарија, 6 од Турција, 8 од БиХ, 2 од Романија, 10 од Бугарија, 3 од Чешка и 10 од Црна Гора.

Повеќе овде.

Ние во полуфинале сме гласале вака:
1 - Израел
2 - Ерменија
3 - Шведска
4 - Исланд
5 - Бугарија
6 - Белорусија
7 - Романија
8 - Црна Гора
10 - Босна и Херцеговина
12 - Турција

Мислам дека ова можеби е неправедно вака, ама колку што паметам 10-тиот патник во финалето го одлучува жирито и поради тоа Македонија не беше во финалето. Ако сум грешка нека ме исправи некој. Поради истите причини и лани не влеговме во финале.

Абе не се фолирајте со тоа дека секоја година жирито ни го напикува!
Поглете малце на тоа какви луѓе праќаме, квалитетите ко Лозаноски гниат дома со пиво пред телевизор, а праќаме некои разлигавени љангарчиња што решиле да прошетаат до русија!
Секоја година исто, или жирито ни е крив, или за спорт судиите ни се криви.....само ние никогаш не сме криви!
Осеќам после ова ќе ме направите којзнае што, ама не се сметам патриот ако секогаш зборувам на наша страна!
Треба да бидеме самокритични и да согледаме дека во нас е грешката:tapp:
Поздрав, се надевам дека ќе ме сватите во што е поентата

Ние во полуфинале сме гласале вака:
1 - Израел
2 - Ерменија
3 - Шведска
4 - Исланд
5 - Бугарија
6 - Белорусија
7 - Романија
8 - Црна Гора
10 - Босна и Херцеговина
12 - Турција
8 Хрватска.

Победи една од најубавите песни. Иако мене фаворит ми беше и Естонија, но ете. Норвешка си ја заслужи победата.
За нас, повеќе среќа до година во Осло.:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom