Нови вработувања на Албанци во администрацијата

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Кој потпишал сам бе?Зар и ти беше меѓу оние кој потпишаа?

Potpisaa cetirite partiski velmozi vo imeto na sevkupniot makedonski narod.

Poradi toa, kako i ti da si potpisal, jas i site nie.

A ako ne ni cinese, imase i mirni i nemirni nacini za da se izrazi zadovolstvo ili nezadovolstvo.
Ти кажа Гарфилд.Здравооо...крај.

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Македонцки, порано во администрација плата за џабе зимаа само Македонци. Сега и Албанци ќе зимаат. За иста неспособност како и Македонците. Ако. Права и обврски, се сеќаваш. Во спротивно ќе се чуствуваме како граѓани од втор ред, а ти не го сакаш тоа воопшто. Или сакаш да сме граѓани од втор ред?
граѓани од прв, граѓани од втор ред.
во конкретниов случај јас се осеќам како граѓанин од трет ред, и што е битно тука дали сум македонец или албанец, кога ми е кажано дека “рајот“ во оваа земја не е за мене и немам право да поцицам од државната цицка и јас малце. еднаш згрешив па пробав, ама секој има право да испадне еднаш будала.
со волку цицачи ќе секне еден ден и цицката.

Spore

Kalabangaa
Член од
11 јануари 2009
Мислења
148
Поени од реакции
3
Еве јас ќе кажам еден пример за на факултет, да се знае што ни прават професорите, ако некој студент е од друга етничка припадност, без да полага, без да одговара како што треба одма му пишува 10-ка, а на нас Македонците ќе не гњави и ќе ни пише 8 или 9. Има ли тука правда и професорите уште сега не спремаат што не чека откако ќе завршиме, да си знаете Македонци за вас нема работа, само за етничките заеднци има, за нив има стипендии, има работа, има десетки и тоа со недоволно знаење, способност и просек.
Полагам на конкурс, во просторијата имаше Македонци, Албанци и други етнички групи, тој што ни ги делеше прашањата, праша на кој јазик сакаме да полагаме, сите Албанци побараа да си полагаат на Албански, откако им ги дадоа тестовите цело време се вртеа лево - десно и ништо не решаваа, 20 минути пред да заврши тестирањето кренаа рака Албанците и рекоа дека сакаат да ги добијат тестовите ама на Македонски јазик, затоа што на Албански не ги разбирале, нормално им дадоа тестови на Македонски јазик. После неколку дена кога ги објавија резултатите Албанците беа на последнит места и веднаш почнаа да се јавуваат кај партиските лидери, кај своите вујковци и дедовци, а исто така и се жалеа пред камерите дека тие биле дискриминирани, не го разбирале Македонскиот јазик и затоа не постигнале добри резултати. Дали ова не е апсурдно, кога им даваш тестови на Македонски јазик не ја сфатиле поентата на прашањата и протестираат дека се дискриминирани, бидејќи биле малцинство, кога им даваш тесстови на Албански јазик не разбирале литературен Албански јазик. Сега тие се вадат на Македонците дека ние ги мразиме, ги дискриминираме, а со тоа всушност го кријат своето незнаење, ама за ЕУ да им ги реши тестовите кажуваат дека Македонците се лоши, ги мразат и не им ги дале тестовите како што тие барале (решени).
Сега како ни е нас, како се чувствуваме ние Македонците, што треба да направиме да се врати 2001 во спротивна насока, Македонците да им објават војна на Албанците за да ги избркаат од местата кои што ги завземале.
Неееее доста ни е од ова самоуништување и препукување Албанци Македонци, дај еднаш да се собереме заедно и да се направи квалитетен кадар без разлика од која етничка заедница е и да ја оправиме оваа Држава со напатен народ.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Реално не се квотите проблем туку вработување на партиски војници каде квалитетот не е критериум за вработувањето.

Ако вака продолжи ќе пукне еден ден државата како жаба што се предула.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Граѓанин од втор ред,угнетуван и дискриминиран кој зел пушка против МК и пишувал по грбови на градежни работници има 300 000 евра за кауција да плати.:tapp:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Гарфилд, нема квоти бре со закон пропишани за дпмнеовци или сдесовци. тие влагаат со лижење и тртење. .но има за малцинства..без разлика КВОТАТА е дискриминација..мислам дека објаснив

А што се партиските работни места ако не квоти...
Кажи ми што се резервираните соби за ПАРТИСКИТЕ послушници во студентските домови...
Што се председателските места на студентските сојузи и останатите функцији...
Си се обидел ли некогаш како „НОРМАЛЕН ПАРТИСКИ НЕОПРЕДЕЛЕН ГРАЃАНИН„ да дојдеш до горенаведените места...
Ако не си тогаш не мрчи муда...
Ние ( македонците ) сами си ја скапавме и си ја капеме главата, ниту Албанците ниту Турците ниту пак Европа не ни е крива...
Ние ги поставивме тие СТАНДАРДИ „ ВУЈКО ВЛАДИКА„, „ПАРТИСКИ ЧЛЕН„ и шо ти ја знам...
И штета што во 2001 се дигнаа само Албанците требаше сите да се дигнеме за права не само на Албанците туку на сите...
Зошто брат и ја како МАКЕДОНЕЦ се осекам дискриминиран кога нема да добијам место во студенски , кога ќе ме одбијат од некој јавен конкурс само затоа што некој „ВОШКАР„ кој лепел плакати има предност, а ова „СРАЊЕТО„ наречено „РАМКВЕН ДОГОВОР„ е само резултат на горе наведеното, па така и запослувашето на неписмени Албанци во Администарцијата за кои сум сигурен дека 50% од нив незнаат ни Македонски да зборуват...
Не ми е се едно НОРМАЛНО ама брат знај сами си го баравме, со нашата самобендисаност и неспособноста да се погледнеме во огледало...

P

Princ

Гостин
kulutzin, ќе ти дадам и зелено за постов, ама морав и јавно да ти кажам дека го поштујем.

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Албанците, ако сакаат, можат многу чесни да бидат за работа. За соработка се одлични. Една работа што ми се свиѓа кај нив е тоа што, кога ќе ти дадат збор ДАДЕН Е! Честа изгледа многу им е важна. Е, тоа кај многу Македонци го нема, што ме вади од такт.

Нека се вработуваат Албанци, ама нормално, со потребните квалификации да бидат. Да нема дискриминација ни кај Македонците (по секоја цена да е Албанец), нити кај Албанците (да не се примаат поквалитетни луѓе поради тоа што не се Македонци). А да, и да не се вработуваат ни Македонци, ни Албанци ако нема потреба - а најверојатно нема, администрацијата одамна ни викаат да ја намалиме.

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
а мене не ми е јасно што тие ќе работат во администрацијата.

ќе варат кафе, чај, ќе ставаат шеќер во него и ќе го мешаат или што. или да не играат солитер на компјутер.

се однесува на сите новопримени административци (повеќето де)

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Гарфилд, нема квоти бре со закон пропишани за дпмнеовци или сдесовци. тие влагаат со лижење и тртење. .но има за малцинства..без разлика КВОТАТА е дискриминација..мислам дека објаснив

А што се партиските работни места ако не квоти...
Кажи ми што се резервираните соби за ПАРТИСКИТЕ послушници во студентските домови...
Што се председателските места на студентските сојузи и останатите функцији...
Си се обидел ли некогаш како „НОРМАЛЕН ПАРТИСКИ НЕОПРЕДЕЛЕН ГРАЃАНИН„ да дојдеш до горенаведените места...
Ако не си тогаш не мрчи муда...
Ние ( македонците ) сами си ја скапавме и си ја капеме главата, ниту Албанците ниту Турците ниту пак Европа не ни е крива...
Ние ги поставивме тие СТАНДАРДИ „ ВУЈКО ВЛАДИКА„, „ПАРТИСКИ ЧЛЕН„ и шо ти ја знам...
И штета што во 2001 се дигнаа само Албанците требаше сите да се дигнеме за права не само на Албанците туку на сите...
Зошто брат и ја како МАКЕДОНЕЦ се осекам дискриминиран кога нема да добијам место во студенски , кога ќе ме одбијат од некој јавен конкурс само затоа што некој „ВОШКАР„ кој лепел плакати има предност, а ова „СРАЊЕТО„ наречено „РАМКВЕН ДОГОВОР„ е само резултат на горе наведеното, па така и запослувашето на неписмени Албанци во Администарцијата за кои сум сигурен дека 50% од нив незнаат ни Македонски да зборуват...
Не ми е се едно НОРМАЛНО ама брат знај сами си го баравме, со нашата самобендисаност и неспособноста да се погледнеме во огледало...

ПРЕДАВНИК! Како смееш така да зборуваш? Албанците се криви!!!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
ПРЕДАВНИК! Како смееш така да зборуваш? Албанците се криви!!!
Криви се бе и преваранти , башка РАСКАЖУВАЧИ НА МИТОВИ.....:) биле вредни , чесни , луѓе од збор...Беса и други трици........, ко да се бе братучеди на ова актуелниве 24/7 владетели.......лажат....:) штом зинат....

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Koj saka neka si bide gragjanin od prv red so 100 evra drzavna plata .Jas dobrovolno se prijavuvam za gragjanin od tret red so 500 evra plata kaj nekoj seljak :)

Albancite vo drzavnata administracija nema da izdrzat ni 2 meseci:) koj budala aljbanec sedi za plata od 200 evra:):vozbud:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
а мене не ми е јасно што тие ќе работат во администрацијата.

ќе варат кафе, чај, ќе ставаат шеќер во него и ќе го мешаат или што. или да не играат солитер на компјутер.

се однесува на сите новопримени административци (повеќето де)

Интересно прашање:vozbud:Албанците нема да работат ништо во администрацијата,ќе биде клати врата-земи плата.Ама знаеш кој ќе работи?Работата што ќе им ја дадат и треба да ја завршат Албанците,ЌЕ ЈА ОДРАБОТАТ МАКЕДОНЦИТЕ:toe: Не за друго туку дека во сопствена држава МАКЕДОНИЈА СТАНАВМЕ ГРАЃАНИ ОД ВТОР РЕД,СРАМОТА.За стечајците сеуште нема најдено решение,млекарите протестираат,ама БИТНО ШИПТАРСКОТО ПЛЕМЕ ПРОФИТИРА.

Kajgana Shop

На врв Bottom