Нови вработувања на Албанци во администрацијата

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Resenie ni treba ne izgovori...
Se vrtime vo krug...
A ramkovniot dogovor spored mene ne e resenie...
Resenie e podiganje na svesta i stavanje na KVALITETOT pred Partiskata i Etnickata pripadnost, vo sprotivmno si ebavme mamata site i VMROvci i SDSMovci i Albanci i Makedonci...
Znaes jas sto vikam...
Site administrativci, optan toptan da se izbrkaat od rabota, pa posle toa da se primat so ispiti samo 20-30% od segasnava brojka. Drugite, na niva, tamu kaj sto i realno pripagaat.

Ama, tie 30% sto ke bidat vraboteni, ( ako treba site do eden neka bidat makedonci ) da tretiraat isto i makedonci, i albanci, i turci..... togas se ke bide u red... a ako se vrati povtorno starata praktika, togas sakas nejkes pak ke se vratime na denesniot problem, so kvotite, koi povtorno ke bidat neizbezni za da 25% od populacijata vo drzavava gi dobiva uslugite od administracijata koi sto ustavno i pripagaat. :toe:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ем така бе те сакам кога резонираш, за татковината НИ наша, а не етничко дебилистички.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Се јави вчера кај јанко еден и баш за ова зборвеше и беше 100 % во право се шо кажа,ама Јанко добро му рече"Касно се јавуваш друже,за ова кај мене прекинаа да се јавуваат уште пред 3-4 год.":toe:
А сами си го потпишавме ова во 2001 г.Сега ќе си трпиме...
Кој потпишал сам бе?Зар и ти беше меѓу оние кој потпишаа?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Potpisaa cetirite partiski velmozi vo imeto na sevkupniot makedonski narod.

Poradi toa, kako i ti da si potpisal, jas i site nie.

A ako ne ni cinese, imase i mirni i nemirni nacini za da se izrazi zadovolstvo ili nezadovolstvo.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Smeni albanec so dpmneovec vo vreme na VMRO ili sdsmovec vo vreme na SDSM i go imas istiot problem. Toj e sustinski, a ne etnicki. Ne poveke.
Гарфилд, нема квоти бре со закон пропишани за дпмнеовци или сдесовци. тие влагаат со лижење и тртење. .но има за малцинства..без разлика КВОТАТА е дискриминација..мислам дека објаснив

A fer li bese porano koga da mu ebes mater ne mozese da se vraboti albanec, samo zatoa sto bese albanec?
Edvaj 1% gi imase vo administracija. Fer bese toa? Pa tatko mi morase dve godini da brka rabota za da izvadi drzavjanstvo, zatoa sto nekoja nepismena tamu radi inat oti tatko mi bese albanec mu barase izvod od cukun dedo mu... fer bese toa? Jebiga, zivotot ne e fer, surov e. :toe:
Кога порано Каврак, во некој друг систем....жали се во белград...не само албанци многу други кој не беа членови или послушници на кпј не можеа освен со декрет да се вработат..не тупи и не давај етничка димезнија за време во кое пак споредбено со сите комуњарски творевини имавте најголеми права...па и споредбено денес со некој западни демократии..иди у грчка бери маслинки види што се права. или пак моите у тоа време или баба ми која беше чистачка а дедо би дреар у железара..УАО....МАКЕДОНСКА СУПЕРИОРНОСТ невидена. заличуваш на бугариве сериозно...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Potpisaa cetirite partiski velmozi vo imeto na sevkupniot makedonski narod.

Poradi toa, kako i ti da si potpisal, jas i site nie.

A ako ne ni cinese, imase i mirni i nemirni nacini za da se izrazi zadovolstvo ili nezadovolstvo.
Jас пак тврдам дека меѓу потписниците нема живи Македонци,освен еден за кого е дискутабилно.:toe:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Кога порано Каврак, во некој друг систем....жали се во белград...не само албанци многу други кој не беа членови или послушници на кпј не можеа освен со декрет да се вработат..не тупи и не давај етничка димезнија за време во кое пак споредбено со сите комуњарски творевини имавте најголеми права...па и споредбено денес со некој западни демократии..иди у грчка бери маслинки види што се права. или пак моите у тоа време или баба ми која беше чистачка а дедо би дреар у железара..УАО....МАКЕДОНСКА СУПЕРИОРНОСТ невидена. заличуваш на бугариве сериозно...
Belgrad melgrad ne mi vrti sega..... vo Makedonija i vo togasniot sistem glaven zbor imaa makedoncite ( mislam za vnatresnite raboti na Republikata, megu koi e i vrabotuvanjeto )... e sega dali bile necii poslusnici, drug muabet, a i ne me interesira....

Nego, istata praktika prodolzi i posle osamostuvanjeto.... primerot so drzavjanstvoto e posle nezavisnosta....:toe:

Za Grcija pa ic maliot ne mi cue, ne ziveam tamu, komu ne mu cini tamu zivotot neka se buni.... so mi e mene gajle...:toe:

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Belgrad melgrad ne mi vrti sega..... vo Makedonija i vo togasniot sistem glaven zbor imaa makedoncite ( mislam za vnatresnite raboti na Republikata, megu koi e i vrabotuvanjeto )... e sega dali bile necii poslusnici, drug muabet, a i ne me interesira....

Nego, istata praktika prodolzi i posle osamostuvanjeto.... primerot so drzavjanstvoto e posle nezavisnosta....:toe:

Za Grcija ma ic maliot ne mi cue, ne ziveam tamu, komu ne mu cini tamu zivotot neka se buni.... so mi e mene gajle...:toe:
ти кажав Македонска Супериорност дедо ми дреарот со дедо ти браварот
како и другар ти...еднаш ти чуе друг пат не...беспотребно глумите луге

primerot so drzavjanstvoto e posle nezavisnosta
- не си го ватил возот на 100 000 обесправени кој преку нок дедо киро ги одржавотвори

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Moљим??

Плаво или црвено апче си апнал денеска. Кажи искрено??

Македонска супериорност. ДА!
Кој ги украде сите фирми си ги приватизираше? Албанци сигурно не.
Кој вработува како стигне цела фамилија од тетки до внуци? Албанци сигурно не. Албанците тек сеа почнуваат.
Кој ја продаде баш таа железара кај што работел татко ти? Албанци сигурно не.
Кој добива екслузивитет врз Македонија како држава? Албанците сигурно не.
Заличувам на бугарите? Ма немој :)

Не се секирај. Потполно те разбирам како се осеќаш. Исто се осеќав и јас кога до пред 2001ва не можев нормално да пријдам на шалтер без да ме праша типката што сум по националност само поради тоа што чудно презиме имам.

Квотите ако ти пречат, заблагодари се на "твоите" македонци. Така си го скроија уставот во 1991ва. Не направија малцинства во сопствената држава. За малцинства...измислија и квоти. Јебига. Албанците тоа се трудат да го направат, да нема квоти. Сите да бидат еднакви. Но, тоа сеуште некој не може да го прифати. Сеуште бараат ексклузивност врз Македонија. Затоа и не можеш да го прифатиш фактот дека албанците, денеска го зимаат тоа што го зимаа македонците со години наназад. Партиски, или со знаење. Не бираат начин. Учеа од вас.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
More Ramiz, pa morase li be samo losite raboti od nas da gi ucite be??

Ima mnogu pozitivni. Vie se fativte za negativnite.

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
не е кога не ти одговара...шах

може и треба да биде фирма..зошто како и самиот знаеш за фирмата твоја да биде успешна и напредува ти требаат најдобрите со најмали трошоци...

тука ги имаме најсакатите со напумпани плати....

Квотите...сами по себе се нефер идиотски неправедни и изнудени..по цел свет..рак рана

не се бре..сите до еден, не само албанците, албанците имаат бонус квота..кај неписмено и сакато се вика тоа...глупост на квадрат.

застанувам овој октомври пред полициска патрола....троп троп чичко полицајци ..им тропам на колата...што зимска опрема е потребна за камион , комбе, и кола....

ко телиња двајцата..едниот рехабилитиран учка со прстот во носот другиот млекар од петровец.....18000 плата и бенифициран стаж..на 40 во пензија, стресна им била работата

KOGA SME KAJ KVOTI I PROCENTI ILI SUM GLUPA ILI ME PRAVAT GLUPA
KE DA E VTOROTO
VO R.M. IMA OKOLU 360 000 NEVRABOTENI PA ME INTERESIRA OD TIE KOLKU SE ALBANCI NEVRABOTENI .
DALI OD TIE 360 OOOILJADI NEVRABOTENI , 25 POSTO SE ALBANCI?
ILI TOA NE E BITNO ?
BITNO E ONI DA SE ZADOVOLNI !
PA NEKOJ KE ME UBEDUVA SME POTPISALE S=RAMKOVEN?
PA ZAR ONI POSLE POTPISUVANJE NA TOJ PAMKOVEN NE IZVRSIJA MASAKAR NA VRABOTENITE VO HOTEL BRIONI?{AKO GRESAM NEKA ME ISPRAVI NEKOJ} ?
i sto pak nisto oni si teraa po nivno ne e....a ZIVA SILA NI DOGOVOR NI NISTO
I DO DENES E TAKA TOA E LOSOTO?

A VO POGORE IZNESENOTO SE NAOGA I DEL OD PRICINITE ZOSTO VOJVODATA SE POVLECE ,EDNOSTAVNO NE MOZESE DA PODNESE TOLKAVA NEPRAVDA,I SEGA SITE GO PLUKAAT BEZ DA RAZMISLAT,ON NEMASE MNOZINSTVO VO PARLAMENT PA KO STO NEKOJ KE KAZE DA NAPRAVEL TREBALO NESTO POISE, A SO KOGO BEZ MNOZINSTVO VO PARLAMENT.
AMA SEGA E DRUGA PESNA PA GRUJO IMA MNOZINSTVO I STO PRAVI IM GI ISPOLNUVA ZELBITE NA DUI,A OD DPMNE NAPRAVI SAMO VISOKO KVALIFIKUVANI METLACI I CUVARI...A OD OSTANATITE MAKEDONCI OBICNI PROSJACI I PLUS I NASITE BRANITELI GI TRETIRA KAKO REDARI NA STADION I KONTROLORI SO DIPLOMA AMA VO AFTOBUS NA J.S.P

E NARODE MNOGU E

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Плаво или црвено апче си апнал денеска. Кажи искрено??
не знам ти кажи ми

Македонска супериорност. ДА!
Кој ги украде сите фирми си ги приватизираше? Албанци сигурно не.
Кој вработува како стигне цела фамилија од тетки до внуци? Албанци сигурно не. Албанците тек сеа почнуваат.
леле греота...греота бајруш, греота тачи, греоата красничи, греота седум брача, да ги редам...не скокај не се сили....ЛОПОВИ СЕГДЕ..само си ги поделија ресорите...не го тупи по ова прашње..додека го тупиш ксово и србија имаат најјака подземна соработка....знбаеш кој скока...и на кој му влага колот..на бугарите

Кој добива екслузивитет врз Македонија како држава? Албанците сигурно не.
кажи што ти лежи на срце..зошто би барал ексклузивитет..веке имаш две држави..ама бараш зошто сакаш трета..така римзи???

Заличувам на бугарите? Ма немој :)
копи/пасте ко да направиле...
Не се секирај. Потполно те разбирам како се осеќаш. Исто се осеќав и јас кога до пред 2001ва не можев нормално да пријдам на шалтер без да ме праша типката што сум по националност само поради тоа што чудно презиме имам.
ЛЕЛЕ КОЛИБАТА НА ЧИЧО ТОМ БРЕ не ти е рамна...на шалтер ден денес не можам да пријдам и како човек да завршам работа...не дрви не тупи..крај краева имаш Крст на водно распни се за твоите неправди..или одсели се..у грчка...таму цветале маслинки за албанците

Албанците тоа се трудат да го направат, да нема квоти. Сите да бидат еднакви.
еднакви и делење на држава не е исто...во моментов вие сте повеке од еднакви...имате квоти

Но, тоа сеуште некој не може да го прифати. Сеуште бараат ексклузивност врз Македонија. Затоа и не можеш да го прифатиш фактот дека албанците, денеска го зимаат тоа што го зимаа македонците со години наназад. Партиски, или со знаење. Не бираат начин. Учеа од вас.
тооо хајлендер..може да има само еден

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
More Ramiz, pa morase li be samo losite raboti od nas da gi ucite be??

Ima mnogu pozitivni. Vie se fativte za negativnite.
Остај ги бе,ќе им дојде умот дека со вработување во МЕГА Македонската администрација само може да се заостане во развојот.Наместо да се придружат кон повикот на АВС за општо намалување на администрацијата во Македонија тие запнале како сивоњи,квоти-моти с-рамковни,дрн,мрн,нека одат до 90% па после ќе “свират“,секако со ваква дебилна и парализирана администрација ни “пците со лој нема да не јадат“.:smir:

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
MAKEDONCKI NEMOJ DA POMISLIS DEKA NESTO TEBE TI REPLICIRAM SAMO SE NADOVRZUVAM NA TVOETO

P

Princ

Гостин
неспособноста на сите во пакет не ја спорам..но вие имате бонус дури и таму...
Ова е веќе тенденциозно и националистички. Нема да ти реплицирам, жалам.
КВОТА битна разлика помегу неспособните...јас се бунам зошто квоти??? квотата ме дискриминира мене или било кој..
Мора КВОТА бидејќи кога ја немаше се вработуваа само Македонци со врски или членови на одредена партија. Сега исто е вработувањето, само со квоти. 75% партиски војници македонци, 25% исти албанци.

ако си толку фер човек ке сфатиш..ама си повеке албанец од човек па не сфакаш...
Ти да беше повеќе фер од македонец ќе отвореше завчера тема за оној цајканот македонец што со години бил вработен во МВР иако лежел затвор за фалсификување. Ама не си ни ти фер.
ја за на државен се дупнав од учење за некоја будала зошто мајка му била србинка или албанка во случајов да се запише со пола труд на истотот место... фер ли е тоа
И мене ми смета, реков во еден пост порано дека и брат ми аплицираше за вработување, дипломиран правник, му понудија од ДУИ книшка, овој ја одби и нормално дека нема да го примат. Ама тоа е бе.

Kajgana Shop

На врв Bottom