Ford Focus vs Fiat Bravo

Што би одбрале вие?

• Ford Focus

Гласови: 43 56,6%
  • Fiat Bravo

Гласови: 33 43,4%

• Вкупно гласачи
    76

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Исправка - колку ке стаиш во резервоарот - се ке потроши!

Иначе Фиатот е подобар на дизајн, ама моторот не му е многу добар! Ја сум за фордот ама да ми го дадат фиатот нема да се жалам!

Се согласувам!

Даеву Еванда 2006, 2.0 бензинец, 148 кс, лимузина огромна -низ град троши 10,5-11 литри ама брза вожња. И кај е тука логиката двапати помало возило од моево да троши повеќе???
возилото е помало, ама важна е тежината а не големината...... Со 80 "коњи" a кола од 1300 кг, моторот цело време се мачи при забрзување и гаста е нонстоп претисната па затоа троши многу, додека кај тебе моторот е појак (130 кс а не 148!!!) и не се мачи да ја покрене каросеријата која е малку потешка (1500кг) а има двапати повеке коња. Тука е логиката.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
А има и коефициент на воздушен отпор и коефициент на полезно дејство на моторот....
Така да не е баш толку едноставно....:helou:
Потрошувачката зависи од повеќе од 2 фактори....

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
А има и коефициент на воздушен отпор и коефициент на полезно дејство на моторот....
A најмногу од начинот на возење...

Член од
27 август 2008
Мислења
291
Поени од реакции
9
возилото е помало, ама важна е тежината а не големината...... Со 80 "коњи" a кола од 1300 кг, моторот цело време се мачи при забрзување и гаста е нонстоп претисната па затоа троши многу, додека кај тебе моторот е појак (130 кс а не 148!!!) и не се мачи да ја покрене каросеријата која е малку потешка (1500кг) а има двапати повеке коња. Тука е логиката.
Абе колку што знам и кубикажата на моторот има голема улога во потрошувачката. Шевролет Камаро `94 околу 5.7 троши по 20литри ако не и повеќе(не ме држи за збор) и не е многу тешко. Неможеш така да кажеш што е факторот. Улога играат и гумите, аеродинамичноста, ногата на шоферот, (не)квалитетот на бензинот во македонија....

Иначе не сум сигурен дека зборуваме за истата кола! Даеву ЕВАНДА! Околу 6 има во Скопје. Тежината е негде околу 1.8Т, 148кс, 2.0

T

The Blob

Гостин
2008 Фиеста, 1.4 бензинец (ист мотор како и кај Фокус) 80 коња. Низ град троши 7-8, на отворено ако возиш нормално и 5 ќе потроши. Ни милилитар повеќе. Се согласувам со Струмикс, се зависи од начинот на возење

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Да, и мене фокусот ми троши 8 кога возам низ град, но кога ке го угаснам и после неколку часа пак ке го запалам борд комп. ми показува поголема потросувачка за 0,2 - 0,3 литри и така секое палење. Бидејќи секој ден возам релации 2-3 км (до работа и дома двапати на ден) колата нон стоп е под саух и нормално е да ми троши 12.

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Фокусот дефинитвно. Дизајн Бравото, ама Фокусот е далеку поквалитетен.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Јо јо... сме забегале од првичната замисла на темата.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
тој коефициент во дадената класа е толку сличен помеѓу различните модели што разликата во ефикасност што се добива од еден до друг дизајн е занемарлива.

A најмногу од начинот на возење...
И не е само начинот на возење туку и од квалитетот на горивото.
На пример со ист начин на возење и со ист број на наполнети литри околу 45 супер (95 октани) во македонија можат да се пројдат скоро 100 километри помалку отколку ако се наполни бензин до германија, од лично искуство.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
се предомислив!
-сакам фиат браво,со мотор од фокусот!:vozbud:

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Еден мој другар сега брзо купу Фиат Браво.. Жими се Авион е.. Како ентериер, така и екстериер.. Вратите некако нагоре се отвораат.. Закон автомобил.. И јас би одбрал Фиат Браво!!

Kajgana Shop

На врв Bottom