Исправка:BTW.секоја нова кола троши додека се разработи.....а тебе кој те лажеше дека потрошувачката нема да се намали?
Не туку 15Каков форд бе! На другарми фиестата 2005-6 година мислам, со 1.3 машина низ град ги јаде 10-11! Не дај боже во куќа да тие ццц!
А бе лесно е да збориш напамет .... фокус 1.4 градска мава 12 без проблем...... каде е тука економијата незнам .... на отворено со брзина околу 100-110 ми троши 7, просек откога ја имам колата излегува околу 9.кој ме лажел бе,заштитен знак на форд е економичноста!:tv:
BTW.секоја нова кола троши додека се разработи.....а тебе кој те лажеше дека потрошувачката нема да се намали?
Со зборови: тон и двеста :pos2:А бе лесно е да збориш напамет .... фокус 1.4 градска мава 12 без проблем...... каде е тука економијата незнам .... на отворено со брзина околу 100-110 ми троши 7, просек откога ја имам колата излегува околу 9.
Dzish Фиестата е мала ама сигурно тежи еден тон .... ама сепак повеќе од 10 градска е премногу за мало возило.
Исправка - колку ке стаиш во резервоарот - се ке потроши!Исправка:
Секоја кола троши додека работи.
Се согласувам!Абе и новите бензинци не трошат... Ако знаеш да ги возиш. Многу јасно е дека тешко ке го достигнат дизелот, но сепак неможе машина од 1.4 која едвај развива 70 кс + Electronic Fuel Injection + Electronic Controling Unit да троши 14 (освен ако помеѓу воланот и седиштето се наоѓа некој кој не отпушта педала за гас).
Најобично Југо 65 со карбуратор нема толку да изеде (моторот им е од пред 20 години несменат)....
Ти сигурно ја урлаш 4-та до 110км/ч:baeh:Не туку 15
Јас имам 1,3 фиеста градска до 8 троши на отворено 6
Другар му со 2-ра 60км/чИсправка... има форумџии кои што имаат Фиеста. 11 литри дека ке изеде низ град 1.3 мотор на толку мало возило неможиш да ме убедиш, освен ако другарти е почетник и слабо стои со менување брзини.