Ford Focus vs Fiat Bravo

Што би одбрале вие?

• Ford Focus

Гласови: 43 56,6%
  • Fiat Bravo

Гласови: 33 43,4%

• Вкупно гласачи
    76
Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
кој ме лажел бе,заштитен знак на форд е економичноста!:tv:
BTW.секоја нова кола троши додека се разработи.....а тебе кој те лажеше дека потрошувачката нема да се намали?

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
BTW.секоја нова кола троши додека се разработи.....а тебе кој те лажеше дека потрошувачката нема да се намали?
Исправка:
Секоја кола троши додека работи.
:)

Член од
6 август 2007
Мислења
387
Поени од реакции
3
Каков форд бе! На другарми фиестата 2005-6 година мислам, со 1.3 машина низ град ги јаде 10-11! Не дај боже во куќа да тие ццц!:tapp:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Исправка... има форумџии кои што имаат Фиеста. 11 литри дека ке изеде низ град 1.3 мотор на толку мало возило неможиш да ме убедиш, освен ако другарти е почетник и слабо стои со менување брзини.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Каков форд бе! На другарми фиестата 2005-6 година мислам, со 1.3 машина низ град ги јаде 10-11! Не дај боже во куќа да тие ццц!:tapp:
Не туку 15 :tapp:
Јас имам 1,3 фиеста градска до 8 троши на отворено 6

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
кој ме лажел бе,заштитен знак на форд е економичноста!:tv:
А бе лесно е да збориш напамет .... фокус 1.4 градска мава 12 без проблем...... каде е тука економијата незнам .... на отворено со брзина околу 100-110 ми троши 7, просек откога ја имам колата излегува околу 9.

Dzish Фиестата е мала ама сигурно тежи еден тон .... ама сепак повеќе од 10 градска е премногу за мало возило.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
фокусот у старт! ни секунда не помислив на бравото ^^

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
А бе лесно е да збориш напамет .... фокус 1.4 градска мава 12 без проблем...... каде е тука економијата незнам .... на отворено со брзина околу 100-110 ми троши 7, просек откога ја имам колата излегува околу 9.

Dzish Фиестата е мала ама сигурно тежи еден тон .... ама сепак повеќе од 10 градска е премногу за мало возило.
Со зборови: тон и двеста :pos2:

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Убаи и двете возила.....
Бравото е за помлади, гледајки по дизајнот....
Фордот делува поконзервативно и порезеврирано.....

Сепак би го избрал фордот, фиат знаат да имаат муљава контрола на квалитет (внатре , надвор) , па може после и глава да те боли, а деловите не им се баш евтини.....
Од друга страна пак, подобар дизајн тешко да видиш......

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Fordot bi go izbral zatoa sto ima podobra istorija i mislam deka e so podobar kvalitet, ne mislam tuku znam :)

ps. kako vi se vozi benzinec jas neznam, kola od 1000kg so "fen" motor od 1000 kubika troselo 10L, kola so 1.9TDI motor skoro 2 pati poteska i pokomotna...trosi 5L nafta na otvoreno :) Aj da vozis nekoj benzinec od 200konja svakam, ama 1200kubika motorce pa uste tri klipa ako e...katastrofa, za mene toa nema logika.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Абе и новите бензинци не трошат... Ако знаеш да ги возиш. Многу јасно е дека тешко ке го достигнат дизелот, но сепак неможе машина од 1.4 која едвај развива 70 кс + Electronic Fuel Injection + Electronic Controling Unit да троши 14 (освен ако помеѓу воланот и седиштето се наоѓа некој кој не отпушта педала за гас).

Најобично Југо 65 со карбуратор нема толку да изеде (моторот им е од пред 20 години несменат)....

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Ако би бирал за да купам стварно би имал дилема,гласав за Фиат ама и Фордот е добар, но некако подобар интериер има Бравото:pipi:

R

reactive89

Гостин
Бравото без никакви размислувања... италијанската работа многу е добра, имаш и стил и комфортност, перформанси на ниво... а и штедливоста им е една од подобрите страни :)

Член од
27 август 2008
Мислења
291
Поени од реакции
9
Исправка:
Секоја кола троши додека работи.
:)
Исправка - колку ке стаиш во резервоарот - се ке потроши!

Иначе Фиатот е подобар на дизајн, ама моторот не му е многу добар! Ја сум за фордот ама да ми го дадат фиатот нема да се жалам!

Абе и новите бензинци не трошат... Ако знаеш да ги возиш. Многу јасно е дека тешко ке го достигнат дизелот, но сепак неможе машина од 1.4 која едвај развива 70 кс + Electronic Fuel Injection + Electronic Controling Unit да троши 14 (освен ако помеѓу воланот и седиштето се наоѓа некој кој не отпушта педала за гас).

Најобично Југо 65 со карбуратор нема толку да изеде (моторот им е од пред 20 години несменат)....
Се согласувам!

Даеву Еванда 2006, 2.0 бензинец, 148 кс, лимузина огромна -низ град троши 10,5-11 литри ама брза вожња. И кај е тука логиката двапати помало возило од моево да троши повеќе???

C

cige

Гостин
Не туку 15 :tapp:
Јас имам 1,3 фиеста градска до 8 троши на отворено 6
Ти сигурно ја урлаш 4-та до 110км/ч:baeh:

Исправка... има форумџии кои што имаат Фиеста. 11 литри дека ке изеде низ град 1.3 мотор на толку мало возило неможиш да ме убедиш, освен ако другарти е почетник и слабо стои со менување брзини.
Другар му со 2-ра 60км/ч:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom