На „штипинг“ во Штип

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Pa da Dublin bese odbran za najdobri pastramajlii za 2008 i 2007 na pastramalijadata vo Stip :wink:

Јас ви препорачувам Верона или Гроф, барем мене таму ми се најубави :)
Во продавниците низ Штип нема ништо посебно, ефтино и различно од другите градови, само по конфекциите може да се најде ефтина и убава облека од оние шо ги шијат за светските брендови...посебно кошули имате избор колку сакате

Јас ви препорачувам Верона или Гроф, барем мене таму ми се најубави :)
Во продавниците низ Штип нема ништо посебно, ефтино и различно од другите градови, само по конфекциите може да се најде ефтина и убава облека од оние шо ги шијат за светските брендови...посебно кошули имате избор колку сакате

Се согласувам со тебе.Во градот неможеш да најдеш ефтина и квалитетна облека како што повекето мислат, но по конфекциите имаш преголем избор на кошули многу квалитетни а за цена околу 1000-1300 денари.

За тоа каде може да најдете едни од најдобрите парчиња облека еве ви мал совет!!!

Зогори - женски панталони
Грација - Женски кошули (п.с.милам дека и по нарачка шијат секаков вид на женска облека )

Ларс - Женски кошули и капути
Монд - Женски панталони
Јагја Мезлер - Женски и Машки фармерки
Штиптекс - Женски кошули, мајци и по некое фустанче
Беас - Женски и Машки костими
Штипко - Женски и Машки костими
Ангело - Машки кошули (п.с. Без промашок за секој пригода со гарант)
Баргала - Женски и Машки чевли
Ева-Мар - Женски и Машки чевли

Ако сакате повеке информации и за други конфекции слободно прашајте ке се потрудам да ископам уште нешто.

А за пастрмајлии кај и да идете нема да згрешите!!!

Јас бев пред месец дена на штипинг :)
И низ конфекцииве во глобала има значи за повозрасни жени гардароба (мајка ми се изнакупува :)) има кошулки ко за нас помлади ама мене не ми се допаѓаа многу. Значи гардароба за деловни луѓе.:)

А во Баргала навистина има преубави чевли. Али бев во лош термин се беа останати преголеми броеви (јас со 40-41 што носам прв пат во живот пробував само големи чевли тоа во Скопје не ми се случило :icon_lol:) или премали бројчиња. Недела дена откако бев рекоа ќе стигне новата роба. Имаше може едно 10тина чевли кои премногу ми се допаѓаа и од ниедно бројче немаше. Тоа се вика малер :)
Следно одење на есен обавезно за чизмички :vozbud: Вајде ќе купам нешто тогаш:)

A читам имало и друго за чевли Ева-Мар. Кај се наоѓа тоа?

Јас бев пред месец дена на штипинг :)
И низ конфекцииве во глобала има значи за повозрасни жени гардароба (мајка ми се изнакупува :)) има кошулки ко за нас помлади ама мене не ми се допаѓаа многу. Значи гардароба за деловни луѓе.:)

А во Баргала навистина има преубави чевли. Али бев во лош термин се беа останати преголеми броеви (јас со 40-41 што носам прв пат во живот пробував само големи чевли тоа во Скопје не ми се случило :icon_lol:) или премали бројчиња. Недела дена откако бев рекоа ќе стигне новата роба. Имаше може едно 10тина чевли кои премногу ми се допаѓаа и од ниедно бројче немаше. Тоа се вика малер :)
Следно одење на есен обавезно за чизмички :vozbud: Вајде ќе купам нешто тогаш:)

A читам имало и друго за чевли Ева-Мар. Кај се наоѓа тоа?

Уште еден чевларски капацитет во Штип “Ева Мар Ева“ ќе гради во Карбинци!
ccik-thumb.jpg
Вчера е удрен камен темелникот на новиот објект на чевларската компанија Ева Мар Ева, сопственост на Ева Марјанова. Во новиот објект, кој ќе се гради во новата општина Карбинци, присуствуваше и партнерот на Ева Мар Ева од Италија, Марчело Пеши.
Новиот објект на Ева Мар Ева ќе зафаќа две илјади квадратни метри корисна површина. Ќе бидат вработени сто работници, а инвестицијата изнесува 700 илјади евра. Се очекува новиот ојект да биде завршен до крајот на месец мај идната година. Ева Мар Ева има објект и во Штип, во населбата Македонка, каде се вработени околу 160 лица.
Ева Мар Ева е едно од најуспешните претпријатија во Штип, каде стриктно се почитува работното време и се работи пет дена во неделата. Вработените имаат највисоки лични доходи во оваа дејност во Македонија.
Инаку. локалните власти во Карбинци најавија дека ова нема да биде и првиот капацитет во оваа општина,туку се очекува дека поволностите што се даваат ќе овозможат влегување и на други странски инвестиции, односно изградба на уште три фабрики во идната година.
К. Манев
Слични статии:

Мислам дека ке бидеш задоволна со мојот одговор!!!:helou:

Порано често одев во Штип, секој месец обавезно по еднаш. Сега не сум била неколку месеци али планирам наскоро да одам и секако се надевам дека ќе си купам многу работи. И кога сме кај шопинг, роднини и другарки што имам од таму доагаат во Скопје на шопинг, а ние одиме таму :kesa:

Порано често одев во Штип, секој месец обавезно по еднаш. Сега не сум била неколку месеци али планирам наскоро да одам и секако се надевам дека ќе си купам многу работи. И кога сме кај шопинг, роднини и другарки што имам од таму доагаат во Скопје на шопинг, а ние одиме таму :kesa:
Па и ти секој ден Грав да јадеш ќе почнеш да одеш за Скопје :)

И ова уште се дешава или пропадна ? :)))

Абе што има во Штип бе,гола вода е,ништо нема.Подобро би отишол во Куманово отколку во Штип,во Штип како и во секој град

Ова со штипингов уште е по старо? :)

има ли уште стоки во штип пошо планирам на гости во делчево(овие денови) и таман да свртам во штип значи има ли убави стоки да не одам за џабе???

има ли уште стоки во штип пошо планирам на гости во делчево(овие денови) и таман да свртам во штип значи има ли убави стоки да не одам за џабе???
:pos::pos::ROFLMAO:

:pos::pos::ROFLMAO: па така се вели на македонски,а не па србизми ,,роба,,:)

Јас лично не сум била, но мајка ми оди понекогаш, па купува и за мене :) Искрено, чизми има купено (едни се Бата, др. модели не знам точно, не сум прашала) кои во Бата не би биле по 7-8-9 000, а она ги купи за 5 000. И ги носам веќе 3 години. Купувам од Скопје, нешто ,сезонско, од аспект дека моментално е модерно, но кога станува збор за нешто квалитетно и што ќе се носи - Штип! :)

Како штипјанка ке ве посоветувам да идете во Баргала-најубави машки и женски чевли али ако сакате сеа да идете за чизми, нема да најдете пошо е донесена пролетната сезона, има балетанки, чизми се купуваат преку лето :confused:а за облека има еден бутик НИНА се вика на главната улица се наоѓа, мислам само еден е таков бутик. Секогаш 1 у месец кога идам си купувам обавезно од таму :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom