Trance музика

Абе секој со своето нели : на некој му се свиѓа, на некој не.

Јас сум си комплет навлечен на trance идеологија. Дали било full on, psychedelic, uplifting, vocal, ма euro, ма све, нема проблем. Тие што доаѓаат подолго време кај нас на журки не начекале да вртиме музика од сите кажаните стилови. И апсолутно немаме никакво делење на целата музика. Trance си е Trance.

Има некоја енергија во музиката која ја нема во другите стилови. Дали е до басот, дали до емотивните мелодии или којзнае што е, ја прави најуникатна во секој поглед. Од моменталните жанрови кои се пласираат на електронскава сцена во светов, дефинитивно мислам дека само trance може онака максимално да долови и емоции и се.

Сум кажал милион пати и ке повторам пак : само со trance можеш да осетиш комплетен дијапазон на човечки емоции : од тага, до радост, до среќа, до се.

Толку од мене....

Јас сум си комплет навлечен на trance идеологија. Дали било full on, psychedelic, uplifting, vocal, ма euro, ма све, нема проблем. Тие што доаѓаат подолго време кај нас на журки не начекале да вртиме музика од сите кажаните стилови. И апсолутно немаме никакво делење на целата музика. Trance си е Trance.

Има некоја енергија во музиката која ја нема во другите стилови. Дали е до басот, дали до емотивните мелодии или којзнае што е, ја прави најуникатна во секој поглед. Од моменталните жанрови кои се пласираат на електронскава сцена во светов, дефинитивно мислам дека само trance може онака максимално да долови и емоции и се.

Сум кажал милион пати и ке повторам пак : само со trance можеш да осетиш комплетен дијапазон на човечки емоции : од тага, до радост, до среќа, до се.

Толку од мене....

Jа те подржувам у целост,оти е толку заразен трансот , не знам ни ја.на журки идам веќе 6 години и не ми досадило,и ќе идам у иднина коа иам пари,најенергична музика,бил сум на журки шо траеле и по неколку дена,ефектот е ист,еуфоријата не престанува,секогаш се тражи песна повеќе на крај,

Толку од мене....

Токму тоа. Транс е уникат, едноставно има неописива енергија музикава, досеа никад не ми се здосадила и да преминам на нешо друго... транс е транс.
Сум слушал и многу други музички правци, и брзо здосадувале, али од транс немоеш да се одвоиш. :)

Се разбудив со тракава и уште ја слушам - Visual Contact - Natural Vibes

Кажи колку е добра тракава, ептен откачава... посебно моментот 5:40 минута... :) :)

za trance treba da si mnogu talentiran za da pravis muzika...ne kako hip hop..katastrofa

Еве нешто од двајцата генијалци ... :wink:

Armin van Buuren vs. Tiesto - Yet Another Suburbian Train ;

I don't like this place at all
it makes me wonder why I'm here for
...

:vozbud::vozbud:

Се поврзано со поимот TRANCE!
Дали слушате, дали ја издржувате (разбрав дека многу и неможат да ја поднесат, ради тоа =Ѕ) музиката, омилени траки, журки, настани и сл.

Прашање за трансерите...
Како се чуствуваш кога си на журка...??? (опиши го моменталното чувство)

мене пример, басот ме излудува, ме дига од земја, звуците ми шетаат по мозок, ме ежат и ми даваат ненормална енергија и у тие момент врска немам дали сум на небо или на земја
НАПОМЕНА: не се дрогирам!!! - само обожавам транс

Прашање #2 - Дали само под дејство на дрога може да се почувствува вистинското дејство на trance музиката?!
-според мене НЕ! (од лично искуство):pipi:

**ваши мислења....**:helou:

вака комшија....

секој си го доживуе трансот различно... пример ја.. коа слушам транс и дома знам да одлепам онака да истрипаш шо би се рекло.. нормално без халуциногени субстанци.. ама има луге шо ги опушта.. мене транс ме опушта кога го слушам на тивко т,е коа не ме маа басот у гради... ама попуштам ли ојдов америка :)

вака комшија....

секој си го доживуе трансот различно... пример ја.. коа слушам транс и дома знам да одлепам онака да истрипаш шо би се рекло.. нормално без халуциногени субстанци.. ама има луге шо ги опушта.. мене транс ме опушта кога го слушам на тивко т,е коа не ме маа басот у гради... ама попуштам ли ојдов америка :)
Исто кај мене. На некои не им се верува дека заспивам со 138 БПМ транс. :):) Кога слушам една иста трака тивко ме опушта, кога слушам погласно ми дига адреналин. Само транс тоа го може ниту еден друг жанр.

not interested in trance

moe licno mislenje e deka kako prvo muzikata e umetnost za da se razviva covekoviot um, a spored mene vo transot i ostanatata elektronska muzika i nema nekoja umetnost osven jak bas i koa si pod droga ja gledas muzikata u boja slusnav :S ali ok koj kako saka neka tera negovo si e ipak

Порано слушав транс но некако бидна да слушам само хаус и од 3000 транс песни во пц останав со 30 :helou:

Токму тоа. Транс е уникат, едноставно има неописива енергија музикава, досеа никад не ми се здосадила и да преминам на нешо друго... транс е транс.
Сум слушал и многу други музички правци, и брзо здосадувале, али од транс немоеш да се одвоиш. :)

Кажи колку е добра тракава, ептен откачава... посебно моментот 5:40 минута... :) :)

Леле бре !!!

Денсам ја како побркан и влегува мама вика борче сине добар си ?:vozbud::vozbud:

Исто кај мене. На некои не им се верува дека заспивам со 138 БПМ транс. :):) Кога слушам една иста трака тивко ме опушта, кога слушам погласно ми дига адреналин. Само транс тоа го може ниту еден друг жанр.

138??... не ме зезај.. коа ке заглаам со 148+ дарк псај.. или хардстајл.. не е битен бпм... онака едноставно коа не грми басот опушта.. коа грми басот напади на адреналин.. скоро со секоја побрза музика ми се дешава..

I don't like this place at all
it makes me wonder why I'm here for
...

:vozbud::vozbud:

Someone take this pain away
Dying to see another day... :vozbud:

Види некоја страна назад, го имам пишено од youtube, closing актот на Armin Only 2008, баш оваа трака е. :vozbud:

138??... не ме зезај.. коа ке заглаам со 148+ дарк псај.. или хардстајл.. не е битен бпм... онака едноставно коа не грми басот опушта.. коа грми басот напади на адреналин.. скоро со секоја побрза музика ми се дешава..

Вие барем заспивате.. Јас во креветот претам од многу адреналин... :pos: Утрово пред да си легнам, накај 6 часот си пуштив Miracle, Breaking Ties, Sirens Of The Sea (од A&B), неможеше до 7 часот да ми се тргне насмевката од лицето (создадена од сензацијата што ја чувствувам кога ги слушам овие траки). :)

А што ќе кажете за ова?

Someone take this pain away
Dying to see another day... :vozbud:

Види некоја страна назад, го имам пишено од youtube, closing актот на Armin Only 2008, баш оваа трака е. :vozbud:

Вие барем заспивате.. Јас во креветот претам од многу адреналин... :pos: Утрово пред да си легнам, накај 6 часот си пуштив Miracle, Breaking Ties, Sirens Of The Sea (од A&B), неможеше до 7 часот да ми се тргне насмевката од лицето (создадена од сензацијата што ја чувствувам кога ги слушам овие траки). :)

А што ќе кажете за ова?

Абе што да се каже, у моментов нема боље од Армин. Се палам ненормално на него(мислам на музиката, да не се разбереме погрешно):helou:

Ауф, денеска супер ЕП:

Oceania - Always :vozbud::vozbud::vozbud:

Artist: Oceania
Title : Always
Genre : Trance
Label : Vandit Digital
Catalog Number : VANDIG038
Source : WEB (http://www.beatport.com)
Quality : 320kbps / 44.1KHz / Joint Stereo
Duration : 00:23:35 (53.98MB)
Release Date : 2009-01-19

1. Always (Original Mix) 9:02