Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што религија е Црквата на Христос??? Протестанти? Секти или нешто сосема трето?
Не е религија, туку вера христијанска.![]()
Да ама каква ? Може некој нешто поопширно да каже? Што обреди прават итнт ?
Што религија е Црквата на Христос??? Протестанти? Секти или нешто сосема трето?
Ве молам конкретно одговорете на ова без ширење и замени на тезите па кога ќе завршиме ќе продолжиме и со другите.
Биди поконкретен, вака не те разбирам. Кажи точно што те интересира, па ако знам нешто ќе пишам. Прашањето ти е многу воопштено и веројатно одговорот на вакво прашање би требало да биде барем неколку страници, што е практично невозможно тука.
Подобро објаснување од она кое ти го дал монахот-здравје!
Така, со здравје да ја носиш, но не да ја носиш за да те видат другите, туку и да ја користиш. Имено, бројаницата е плетена од монаси/монахињи, кои, како што е редот, треба да ја сплетат така, што во текот од плетењето на секој јазел, ја изговараат Исусовата молитва: „...Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилувај ме мене грешниот/грешната...„.
Така и ти користи ја бројаницата, заедно со Исусовата молитва.
Не е битно дали бројаницата ти е подарок или самиот си ја купил-битна е нејзината корисност како реквизит, во твојот молитвен живот.
Така прават во индија, само што таму ја кажуваат мантрата ОМ НАМАХ ШИВАЈА(јас сум едно со бог) или некои други....некој од некого копираааааа...:nesum:
Така прават во индија, само што таму ја кажуваат мантрата ОМ НАМАХ ШИВАЈА(јас сум едно со бог) или некои други....некој од некого копираааааа...:nesum:
Тоа што го прават Индијците, или овие, или оние, а е слично со православниот начин на исповедање на христијанството и на Христа Бога, не допуштај да те замае: битно е на Кого Му се обраќа еден православен верник, а на кого му се обраќа еден хиндус: сличноста на молитвеното однесување може да те наведе на заклучок дека небаре сите Му се обраќаме на ист Бог, што би бил погрешен заклучок.