Протест за поддршка на грчките анархисти, плоштад Македонија, 18.12.2008 20:00

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Еј, ај да не ја разводнуваме темава со партиски препукувања.

Тука имаме случај на млади луѓе, кои официјално не се блиски на ниедна партија, а директно ја поткопуваат македонската борба и патриотизам (дали тенденциозно или не, е ирелевантно).

Треба да се проговори малку погласно за нивните акции и резултатите од истите. Затоа што се пред се млади и без политички багаж.

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
страшно е ова што се пишува по форумов

сега како што гледам изгледа и СДС ќе ги поддржи протестите гејски
според штабските пишувања по форумов

аман бре зар толку ниско ќе паднете па за власт и со ѓаволот коалиција:uvo:

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Уф, колку е ова точно!!!

Со една напомена дека сегашната опозиција веќе никогаш нема да бидне власт во Македонија. Најевројатно, за среќа на Македонскиот народ и голема несреќа на неговите душмани.
Немаш поима колку си во право.

Приоритет за Македонија е да се тргне ова зло од власт.
Па после најмалку ми е битно дали ќе дојде СДСМ, ЛДП или некоја трета политичка опција.
А бе ајде,то бива бива да си симпатизер на одредена партија или да си нејзин член,ама пак толку да си наклонет на истата,до таа степен што буквално ке ти го исперат мозокот,што дури и на самото име СДСМ да свршаваш,е такви луге навистина не ми се јасни!

Со друг збор кажано-ми делуваат како личности,кои немаат свое јас.

Извини,ама и ти спагаш во таа бранша.
А уште помалку ми е битно, дали на тебе сум ти јасен.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Наместо да се бара вистината во подоброто утре, вистината се бара во Каменот од Розета, Хунзите, Александар Велики.
И се најде вистината во Каменот од Розета, Хунзите и Александар МАКЕДОНСКИ.

Само Алф е влав, и го боли кур за Македонија, ниту за нејзината историја, пошто Алф, не ја осеќа за своја.

На кое утре бе воле, ебениот Солана на времето беше најголем „анархист“...денес ко што сите гледаме, пукате од „анархија“...

Сите фурате „анархизам“ само за лична промоција и ќар. За ништо друго. Само тие што се удираат од гради за идеологијата, се најголемите лингури кои чим видат аир по толку серење, вртат капа и од утре, друг филм.

Конкретно за Грција...шо да ти кажам: :pop:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.944
Поени од реакции
50.839
Па после најмалку ми е битно дали ќе дојде СДСМ, ЛДП или некоја трета политичка опција.
.
Да бе жити се твоите плакатолепачки реторики прошетај ги на соодветна тема.Овде нашите политичари не се предмет на дискусија не и давај други правци на темата.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Ајде сега сите одродници(претежно СДС симпатизери) на протести за да му помогнете на братскиот народ. Само едно прашање до вас пред тоа и до тие што биле на "солидарниот" протест. Бевте ли на протест против менување на уставното име на Македонија?

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Е побитно ми е овие никогаш веќе да не дојдат на власт. Никогаш да не дојдат оние кои ја урнисаа оваа држава на секој план.

Нека бидне една нова десна опција, затоа што оваа десна врска нема од десно. А оваа нека биде лева, каква и што е по сите постапки.

А оној што ја отпеа лебедовата песна денеска од говорница, редно е да замине во историјата каде уште сега е запишан со најцрни букви. Оној за кого и неговите најголеми супортери неможат да му најдат ниту еден позитивен проект за неговиот народ?,...па шта реќи, мислам...

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ама не сум докрај начисто за неколку работи.

Три прашања:
1.Протестот е поддршка за грците, или инспириран од протестите таму?
2.Ако е по нивни пример, дали ќе одиме на влада вечерва, бидејќи во текстот има дел А што е со Македонија?каде се величи анархистичката идеја во грција, за сметка на критизерскиот тон кон летаргичната положна на македонецот денеска?
3.Ако е поддршка за борбата на анархистите кои не поддржуваат за уставното име, нели е подобро да напишеме на еден блог ГРЦИЈА се бори за правда а не Грција, како што тие не поддржале (и признале, на блог) кога ние излегувавме на улици. Фер енд сквер?
Мене фиромските анархисти страшно ме потсетуваат на оваа карикатура:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
И се најде вистината во Каменот од Розета, Хунзите и Александар МАКЕДОНСКИ.

Само Алф е влав, и го боли кур за Македонија, ниту за нејзината историја, пошто Алф, не ја осеќа за своја.

На кое утре бе воле, ебениот Солана на времето беше најголем „анархист“...денес ко што сите гледаме, пукате од „анархија“...

Сите фурате „анархизам“ само за лична промоција и ќар. За ништо друго. Само тие што се удираат од гради за идеологијата, се најголемите лингури кои чим видат аир по толку серење, вртат капа и од утре, друг филм.

Конкретно за Грција...шо да ти кажам: :pop:
Извини, ама анархистите не припаѓаат на ниедна нација. Они се светски луѓе, над нациите...Они се:pov:

Само, не знам како ја надраснале нацијата, кога баш поради националната припадност, не смееме да мрднеме од Македонија, не негираат и не третираат ко граѓани од 10. ред...

Иначе, фино што го спомна Солана...Би го додала и Фишер и многу други, кои од "анархисти" и шеесетосмаши, се претворија во бирократски европски роботи, кои итекако подржуваат хиерахрија, а не анархија.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Ок, вие карајте се за партии, додека на сред плоштад, млади луѓе негираат Македонштина и подржуваат Грци.

Пошо тоа не е загрижувачко. И пошо од нив нема да испадне по некој иден политичар, кој ваквата не-македонштина ќе ја промовира на посериозно ниво.

:tapp:

J

Johnny Stulic

Гостин
Го поддржувам протестот .

Како прво се родив како човек,како Македонец случајно.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566

Грците, а и многу други поради нив, НЕ те сметаат за човек, баш затоа што си се родил ко Македонец.

Следна "космополитска" фраза имаш?

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Ок, вие карајте се за партии, додека на сред плоштад, млади луѓе негираат Македонштина и подржуваат Грци.

Пошо тоа не е загрижувачко. И пошо од нив нема да испадне по некој иден политичар, кој ваквата не-македонштина ќе ја промовира на посериозно ниво.

:tapp:
Сеуште ми се нејасни мотивите на "радикалната левица во Македонија". Инспирација или солидаризација?

Не спорам за некои факти кои стојат во муабетот на Офчар. Пеки, што е право, право е. Делимично, не баш се. Нејсе, целта на протестот во Скопје е со цел: рушење на системот на Груевски по примерот на обидите во Атина, или поддршка за "радикалната левица" во Грција, по идеолошка варијанта без оглед на интернационалните релации, историја и можна иднина? Поточно, сликата се гледа од 200 метри далечина, од 20 центиметри или без сочива од било каде?

И мене ми труби една труба, нон стоп,
тонови погрешни и груби,
но ме заболе патлак за мирот во светот,
кога светот го боли патлак за мене.

Секој својот.

А, Ада, ако дојде до иктиза, нема проблем... Еден ден на улица ќе направиме вистинска анархија како вистинкси Македонци низ историјата, и меѓу себе ќе се потепаме додека еден не победи - ако треба. И после, нека прави кој што сака со земјата, откако ќе извојува победа. Ако дојде до иктиза, једног лепог Дана....бидејќи нон стоп гледам фасцинации за студентите 68-ма година, шо е супер, онака, филмски. И супер херојски делува, ние, студенти на улица, ќе делиме правда, ќе бараме еднаквост.

Ама не со утнат протест во утнато време.
И не со скриен мотив за стекнување со политичка моќ, иако декларативно поинаку стојат работите.

Што не протестираш за немирите на блиски исток бе? За гладните во Африка донирај храна. Ако па најпрво се роди ко цицач, а не ко човек, протестирај за тепањето делфини.

Размислува ли некој повеќе од моменталниот шмекерски филм на улична правда, во однос на импликациите? Поточно, како човек, зад какви ставови застануваш? Е, Бранимире, Бранимире...

• Ми се допаѓа
Reactions: ada
J

Johnny Stulic

Гостин
Грците, а и многу други поради нив, НЕ те сметаат за човек, баш затоа што си се родил ко Македонец.

Следна "космополитска" фраза имаш?
Ада не го очекував ова од тебе да беше од битуше и фанатик ајмо.

Ако утре во Грција се протестира за признавање на Македонија под уставното име не треба да им дадеме поддршка оти се Грци протестантите

Што не протестираш за немирите на блиски исток бе? За гладните во Африка донирај храна. Ако па најпрво се роди ко цицач, а не ко човек, протестирај за тепањето делфини.

Размислува ли некој повеќе од моменталниот шмекерски филм на улична правда, во однос на импликациите? Поточно, како човек, зад какви ставови застануваш? Е, Бранимире, Бранимире...
Во врска со првиот дел Далеко си од истине Серпико

Јас ставот мој како човек го кажав со самото тоа што го поддржувам протестот.

Смешно е дека Офчар со 20-тина души ќе и наштети нешто на нашата неприкосновена власт .

Кој е твојот став Серпико како човек во врска со тоталитаризмот?

Kajgana Shop

На врв Bottom