Зошто мажите се плашат од брак?

Член од
25 ноември 2008
Мислења
52
Поени од реакции
0
Veke podolgo vreme mozam da zaprimetam i slushnam komentari od mashki deka ne planiraat brak,nikogash nema da se ozenam, ako se vo vrska vikaat deka e rano za toa(duri i onie na koj matrijalnata sostojba im e ok).Zoshto e toa taka, ke moze li da se obrazlozi, mene stvarno ne mi e jasno shto e tolku toa strashno????

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Грешка си... мажите не се плашат од бракот, се плашат од брак со една жена.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Aha teshko e da se ostane veren????????Glupost
Каде го реков тоа? :)

Кога ќе се помисли какви се луѓе има т.е со колку различни размислувања и сфаќања на животот лесно е да се сфати дека има и такви кои и покрај тоа што се во брак или пред склучување на истиот да се плашат од врзување.

А тоа погоре е само една глобална дефиниција на појавата. :smir:

zatoa posto i razvod:toe:
Нели "решениево" ти е малку очајно и исфрустрирано како и темава?

Член од
25 ноември 2008
Мислења
52
Поени од реакции
0
Ako postoi vistinska ljubov sme vo vrska so godini normalno sleduva brak, megutoa vo toj brak jas ne odreknuvam deka moze da se pojavi zelba za drug\druga.No koga treba da se sluci toj brak, koga vie bi se odlucile na takav cekor????????Toa e poentata

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ako postoi vistinska ljubov sme vo vrska so godini normalno sleduva brak, megutoa vo toj brak jas ne odreknuvam deka moze da se pojavi zelba za drug\druga.
Ако бракот е основан на чиста љубов и е заедница на двајца кои се сакале пред тоа такви желби тешко дека ќе се појават... (во нормални околности)
No koga treba da se sluci toj brak, koga vie bi se odlucile na takav cekor????????Toa e poentata
Нели поентата беше да дознаеме зошто се плашиме од брак?

Член од
25 ноември 2008
Мислења
52
Поени од реакции
0
Каде го реков тоа? :)

Кога ќе се помисли какви се луѓе има т.е со колку различни размислувања и сфаќања на животот лесно е да се сфати дека има и такви кои и покрај тоа што се во брак или пред склучување на истиот да се плашат од врзување.

А тоа погоре е само една глобална дефиниција на појавата. :smir:

Нели "решениево" ти е малку очајно и исфрустрирано како и темава?
ne sum ja isfrustrirana,samo zagrizuvacka e situacijava vo drzavava konkretno vo ovoj pogled, nemashe da ima predlog zakoni za kazni za onie koi ne se vo brak a imaat 26 god. taka????a za reshenieto e ocajno da se slozuvam no vo nekoi situacii i mora da se upotrebi:smir:

V

[vladimir]

Гостин
ne sum ja isfrustrirana,samo zagrizuvacka e situacijava vo drzavava konkretno vo ovoj pogled, nemashe da ima predlog zakoni za kazni za onie koi ne se vo brak a imaat 26 god. taka????a za reshenieto e ocajno da se slozuvam no vo nekoi situacii i mora da se upotrebi:smir:
Па може кога државата ќе ни обезбеди подобар стандард, работни места, поголеми плати може тогаш ќе ни текне да се жениме, зошто не така лесно се издржуваат деца и вашите желби :icon_lol::icon_lol:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
А?

Демек тие се плашат од брак и затоа не го склопуваат истиот???

А помисли на тоа дека некои од нив воопшто не виделе и не допреле жена?

И за крај... забегавме од темата ама битно ја доловивме поената нели?

Незнам која причина те навела да помислиш дека тие луѓе се плашат од брак... што делумно можеби е и точно.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Не се плашам од брак... Кој рекол дека се плашам? Се во свое време.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Па може кога државата ќе ни обезбеди подобар стандард, работни места, поголеми плати може тогаш ќе ни текне да се жениме, зошто не така лесно се издржуваат деца и вашите желби :icon_lol::icon_lol:
tocno taka,najcesto sigurnosta i egzistencijata na edno semejstvo paga vrz grbot na mazot,taka da i logicno e vo ovakvo nesigurno vreme mazot da se dvoumi za stapuvanje vo brak.za mazot brakot e golema obvrska,za razlika od poveketo zeni koi na brakot gledaat kako spas od mizerija, a nekoi i kako edinstvena ambicija vo zivotot.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Не мислам дека мажите се плашат од брак него не сакаат едноставно да стапат во него и тоа е еден резултат на денешното општество. А воедно и жените не сакаат брак денеска како порано во минатото. До двата пола е тоа.

Порано цел на едни млади луѓе било да тие еден ден се земат и си имаат дечиња и среќно си живеат до крајот на животот.(добро така е зборот):icon_lol:

Денес се размислува малку поинаку. Зашто да стапам во брак на толку млади години кога можам да си проживеам и да се изнашетам уште малку. Зашто да имам обврски со фамилијата и со децата во дваесетите години кога може тоа и во триестите или четириесетите. Побитен е успехот во работата денеска отколку успех на приватното поле. Поубаво е да си самостален и никој над глава да не ти командува. Што ќе ни е брак кога може и заеднички живот да се има, без притоа да мора да се потпише еден лист хартија. Има и уште многу слични вакви мислења кои го потиснуваат бракот.

Со тоа денеска постојат поразлични принципи и мислења на луѓето. Еден тренд од западот којшто ние полека но сигурно го прифаќаме.

zatoa posto i razvod:toe:
Е ова е стварно глупо.
Јас ќе стапам во брак за да го одржам тој брак и да успее.
Ај ќе се венчаме, а ако не ни иде ќе се разведеме. Така е тоа. Венчај се, разведи се. Додуше и тоа е тренд на западот али јас барем разводот го сметам како краен случај што може да се случи во бракот. А не како стандардна работа во еден брак.

Член од
21 август 2008
Мислења
140
Поени од реакции
11
Јас сум девојка која многуууууууу се плаши од брак.Се плашам од помислата дека тука мојот живот ќе заврши и ќе започнат проблемите.Незнам зашто така ама така се чувствувам.И ако продолжи ова чувство кај мене не верувам дека некогаш ќе се омажам.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom